Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Většina večírků na rozloučenou se svobodou zklame vaše očekávání. Buď se nic neděje (nuda), nebo se opijete tak, že si nic nepamatujete (nuda a kocovina). Ale tenhle film vám ukáže, jak má vypadat pravá “pánská jízda“! Nejdete v něm sex (plno nahých dívek), drogy (osel šňupající kokain) i rokenrol (a pořádně hlasitý). Nenechte si utéct ani minutu této bláznivé komedie! (Guild Home Video)

(více)

Recenze (54)

Aelita 

všechny recenze uživatele

Blbý, blbější, ještě blbější a ještě blbější etc. ... Vnímání a tudíž i hodnocení filmu se odvíjí mimo jiné i od rámce, který autoři filmu a samotná doba vytvořili a do kterého pak film zasazuje samotný divák. Například vnímání a hodnocení Pánské jízdy bude poněkud odlišné, pokud bude zasazena do rámce parodie a satiry na soudobou mládež nebo do rámce nenáročné komedie pro soudobou mládež, nebo do rámce záměrného reklamně-antisociálního působení na soudobou mládež za účelem formování konzumního, povrchního, individualistické a infantilní mentality a způsobu života. Pak hodnocení v prvním případě budou hodně slabé tři hvězdy (jednoduchost, zábavnost a lákavost podobného chování převažuje nad kritikou a satirou, proto film neplní výchovný účel), ve druhém případě plnohodnotné tři hvězdy (nenáročná komedie pro nenáročnou mládež s nenáročným poselstvím věrnosti v lásce), ve třetím případě to bude Odpad! (amorální manipulace s mladou duší). Je tu ještě čtvrtá možnost – pohled z dneška do minulosti, kdy se rodilo vnímání, uvažování, cíle i způsoby jejich dosažení Američanů narozených v 60. letech 20. století – těch, kdo dnes stojí u kormidel nebo živoří v postindustriálních městech. Otázka zní – co a jak formuje mentalitu a cíle dnešní generace nového tisíciletí? Pokud jen hollywoodské filmy ........ Vlastně existuje i dnešní obdoba Pánské jízdy – Projekt X (2012). Zdá se, že dnes je vše vědomější a cyničtější., i když věrnost a láska je pořád žádaná. V nedaleké budoucnosti lze tedy očekávat touhu po čistotě, zdrženlivosti a spravedlnosti, protože lidé vždy touží po tom, čeho je málo. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Rozverná komedie o mládenecké jízdě, té poslední před uzavřením sňatku. Překvapivé obsazení Dudikoffa, který vyjímečně není zcela toporný. Tom Hanks v jedné z prvních rolí zcela zjevně dominuje. Některé fórky sice působí otřepaně, ale jinak je to příjemná oddychovka. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Asi takové, jaké divák očekává. Mnohé vtipy velmi podařené, ovšem na jeden dobrý připadají dva mdlé, navíc tvůrci občas nemile přestřelí. Potěší nicméně, že producenti byli tehdy evidentně benevolentní, takže nenošení podprsenek má zelenou, celé je to energické a uvolněné. Řidič školního autobusu bez ambicí si má vzít bohaté děvče, jejíž rodiče měli o zeťákovi úplně jiné představy. Pár tak musí překonat několik nástrah, navíc lecčemu může uškodit chystaný večírek na rozloučenou s mládeneckým životem. Gagy a slovní přestřelky solidně odsýpají a divák tudíž nemá čas postřehnout, že se jedná o prostinkou story, která přesně zapadá do osmdesátých let, ve kterých Tom Hanks vesměs sahal po komediálním žánru. Občas to byla křeč, ale často (Velký, Žbluňk!, Dům za všechny peníze) solidní energické oddechovky. Pánská jízda se jim místy sympaticky přibližuje. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pánská jízda přesně reprezentuje odlehčenou osmdesátkovou zábavu, která nebyla šešněrována prakticky žádnou cenzurou. V životě bych nevěřil že ve filmu takového svatouška jakým je Tom Hanks budou lítat polonahé ženské a příjde parádní vtip Nick the Dick https://www.youtube.com/watch?v=jrhfSBbu1bY Střelený film ze stáje Pata Profta, který komedie dělat uměl. 60% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezda za Hanska, inak nič. Asi som čakal väčšie odviazanie, ale potom som si uvedomil, že až tak veľa sa v 80.rokoch 20.storočia ukázať v televízií nemohlo. Tak sa dočkáme len pár kôz a nadržaných obstarožných chlapov, ktorí hrajú dvadsiatnikov. Je až neuveriteľné, že sa Tom Hanks dokázal vypracovať na jedného z najlepších a najúspešnejších hercov Hollywoodu, keď pritom v jeho začiatkoch hral v samých príšerných kravinách a navyše hral často blbečkov. Za pochvalu môže stáť céna v kine, ktorá kopíruje až dokonale to, čo sa deje na plátne. A pochvalu zaslúži tiež herecký výkon a sexepíl Tawny Kitaen. Inak sa jedná o veľmi slabú snímku, ktorá ma v mojom detstve minula a neprišiel som o nič. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Pravdaže je to až príliš uletené, jednotlivé komické scénky na seba len matne nadväzujú a hľadať v postavách nejaký stret s realitou je úplne márne, no inak je to dokonalý príklad bláznivej 80s komédie so skvelým soundtrackom (Oingo Boingo!) a perfektným Tomom Hanksom, ktorý azda nikdy nebol tak uvoľnený ako v Bachelor Party. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Jedna z Hanksových nejzábavnějších komedií, taková předloha pro Pařbu ve Vegas, jen s o něco sympatičtější a sehranější hereckou partou a pár opravdu povedenými absurdnímy momenty. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem tupou, ale zábavnou a vtipnou nenáročnou komedii a dostal jsem tupou, ale setsakra ZÁBAVNOU a VTIPNOU (a dost vulgární) nenáročnou komedii. Těžce nářezová jízda typická pro zlatá 80. léta. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Netuším, proč je právě tato Hanksova komedie tak populární. První půlhodinu se skoro nic neděje a pak se rozjede průměrná (poněkud přisprostlá) zábava, která se od podobných filmů osmdesátých let liší jen tím, že v ní hraje Tom Hanks. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Hrozná nuda, prostě blbost , tohle mě fslt nebavilo totálně se nepovedlo, humor hrozný a tahle banda chlapu bože zaco. ()

Reklama

Reklama