Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americký letec, který narukoval do britské RAF, se v Jeruzalémě léčí ze zranění nohy. Díky přátelům se seznámí s tichou a nenápadnou židovskou dívkou, pocházející z rodiny španělských uprchlíků před 2. světovou válkou. Ve sblížení jim brání nejen nedůvěra okolní komunity, ale také rozdílnost vyznání. (oficiální text distributora)

Recenze (20)

castor 

všechny recenze uživatele

Ve Spojených státech si připadal jako cizinec, pilot, kterého zlákala britská RAF, se léčí v Jeruzalémě ze zranění z poslední bitvy. Pozná sličnou zdravotní sestru, ovšem mezi nimi stojí značné náboženské předsudky. Přesto spíš kloužeme po povrchu, nikdy se o jejich vyvíjející se vztah skutečně nebojíme. Výsledek nemá zrovna oporu ve scénáři a pochopitelně se nabízí napsat, že nebýt Toma Hankse, nikdo by o tuhle story nezavadil. Mnozí vědí, že na počátku 90. let bodoval s Philadelphií a Forrestem Gumpem a že předtím sehrál s Meg Ryan cosi romantického v Seattlu. Přitom o dekádu dřív Tom Hanks bodoval coby slušný komediální herec. Občas to byla křeč, ale často (Velký, Žbluňk!, Dům za všechny peníze) solidní energické oddechovky. Tohle drama nicméně selhává, proto se přikláním bohužel spíš k té křeči. Dvě až tři hvězdy.. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Dojemné, sentimentální romantické ale co hlavně tak u nás málo známé a našemi televizemi neprávem opomíjené překvapení. Dokáže láska překonat rozdílnost vyznání (on křesťan, ona židovka) a odpor okolí? Krásný pomalu plynoucí a především jednoduchý a nijak nenáročný příběh, zdařilé a uvěřitelné herecké výkony (především výborný Hanks, který se do své role parádně vžil) a exotické reálie židovského města Jeruzalem, to vše stojí za zmínku. Hanks (David)+Marsillach (Sara) byli opravdu sladký a atraktivní pár. Doporučuji.. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Židovská snímka, ktorá nedosahuje kvalít ani priemerného filmu. Je to snáď prvá snímka Toma Hanksa, kde nehrá blbečka na v nejakej komédií a tu sa asi začal formovať do vážnych rolí, inak by z neho bol dnes asi iba čistý komediant ala Jim Carrey, ktorého len ťažko môžeme brať vážne v nejakej dráme. Vo filme chýba príťažlivá ženská postava a tiež necítiť žiadne iskrenie, alebo proste niečo medzi hlavnou dvojicou. Vojnový film to teda rozhodne nie je, malo by sa rozlišovať medzi vojnovým filmom a filmom zasadeným vo vojnovom prostredí. Inak čo si odnesiete z tejto snímky sú časté, dlhé a nudné rozhovory o ničom. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks bol v osemdesiatych rokoch čistokrvným komikom a zdalo sa, že až Philadelphia bola jeho prvou regulérnou drámou. Ale už v roku 1986 jednu nakrútil. Vždy sa lúčime určite nie je premárneným časom, ale je minimálne premárneným potenciálom. Kvalitný námet je len povrchne spracovaný a bez väčších emócií. Skutočne dobrý príbeh v pozadí pomalého plynutia filmu, nedostatku silných scén, minima hudby (kde je klezmer?!) a nedostatočného rozvíjania deja iba zvýrazňuje, že film mal na viac ako iba na dobrý nadpriemer (7/10). ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Starý vzorec: Romeo + Júlia = průsery v láske. Ani sa mi nechce veriť, že Tom Hanks v tomto počine má už 30 rokov. Jeho herecké výkony sú excelentné a príbeh situovaný do Jeruzalema za 2. sv. vojny celkom zaujme. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Plytká a kýčovitá romantika o tom, že Žid Góje do rodiny hned tak nevezme. Až mi to zavánělo antisemitismem. :D Herecky průměrné, mladý Hanks tradičně legrační (nemůžu si pomoct) a tak jediné, co stojí opravdu za pozornost, je rozkošná Cristina Marsillach. A taky jsem půlce filmu nerozuměl, protože španělské sekvence moje verze filmu nějak neotitulkovala. Ale nemyslím si, že bych přišel o něco důležitého. Kulisovej film. 30% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si myslela, že láska nezná žádné hranice a ani omezení, která by ji dokázala zlikvidovat a že dokáže i hory přenášet a moře překračovat. Ale nakonec tu nějaká omezení přece jen jsou, se kterými si musí zamilovaný člověk poradit, když mu srdce našeptává, co má udělat. Mluví se tu mj. španělský a ta Španělština zvláštním způsobem celý film osvěžuje a dává mu jiný nádech. Vůbec jsem netušila, že Židé mohou až takhle temperamentní. Ovšem, to souvisí právě s tím Španělskem. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Romance okořeněná pro Evropana exotickým kulturním prostředím. --- Je to jako když šprtka u tabule odhrká naučenou látku a učitel napíše jedničku, protože neřekla nic špatně. Scénář a dialogy bez špetky originality. Vysloveně standardní, průměrné dílo. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film je o vojakovi, ktorý sa počas misie v Jeruzaleme zamiluje do židovského dievčaťa.Bohužiaľ to nie je také zaujímavé, ako by to mohlo byť. Príbeh lásky sa mi zdá veľmi vymyslený. Nemohol som uveriť, ako si mohli navzájom padnúť do očí. 5/10 ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks v osobitém a laskavém romantickém filmu touží po srdci dívky. Jak tomu bývá v klasických lovestory, tak ona do poslední chvíle odolává a pak zjistí, že bez něj nemůže být. Otevřený konec v podobě pac a pusu... ()

Pavlík 

všechny recenze uživatele

04. 09. 2010 (229.); to se českým ženám ani ve snu nezdálo, že si ženy v budoucím Izraeli za 2. světové války holily nohy ()

cab 

všechny recenze uživatele

Trapnemu a citelnemu pribehu americkeho letce a zidovske panicky vylepsuje kredit v hlavni roli mlady (Tom Hanks), ale na cely film nestaci. 40% ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Docela slabý romantický film, který sice nabídne výborného Toma Hankse v roli mladého seržanta, nicméně to je asi to jediné dobré co ve skutečnosti nabídne. Zbytek stojí tak trochu za starou bačkoru. Nic se neděje a po dvaceti minutách si říkáte kdy už bude konec. A jak tady někdo psal, že je to první Hanksovo drama, tak to musím oponovat. Toto mi jako drama absolutně nepřipadalo, to spíše Vůbec nic společného, to bylo drama. Toto je typický přihlouplý romantický filmr. ()

marko66 

všechny recenze uživatele

Je holý fakt že Tom Hanks a Cristina Marsillach proste nemohli na celý tento film stačiť. Herecké výkony super ale dosť vecí mi vo filme nesedeli a aj tá svadba mi prišla ako vec jak napnuť diváka ale malo to skôr opačný efekt. ()

MRPitivier 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks v roli amerického letce v uniformě RAF se léčí v Jeruzalémě se svým přítelem, který se ožení s dívkou židovského původu a Hanks poznává její sestru, do které se hned zamiluje! Nejdříve je nedobytná samotná dívka! Potom co odolá ona, začnou dělat problémy rodiče s jeho původem a všechno se to komplikuje ještě povoláním letců zpět do služby do Egypta...možná, že tento film je slabší příběhově (neoriginální), hudba skoro žádná, ale krásné prostředí a herecké výkony jsou velice dobré! Právě herecký výkon Toma Hankse je ozdobou filmu, protože v tomto filmu nechybí možnost sledovat děj v roli jedné z postav a vžít se do role, do Hankse se dá vžít dokonale a fandíte mu na každém kroku, aby nakonec našel svou vyvolenou! Pěkný film ukazující velice detailně židovské zvyky a tradice, lze doporučit, ale nedá se pomalu sehnat česky, takže moje zkušenost je s anglickou verzí a anglickými titulky! ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Když odhlédnu od tématu, tak svojí prostoduchostí film vypadá jako určený dětskému divákovi (tak do deseti let). Žádná vedlejší zápletka, oživení, nic (pokud za oživení nepovažujeme španělsky mluvící židovskou rodinu, cca 40% všech dialogů). Až do konce jsem vydržel jen kvůli mimořádně pohledné tváři Cristiny Marsillach :) ()

Reklama

Reklama