Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Water Fielding je úspěšný právník a daňový poradce. Veškeré jeho výdělky ale stačí rozházet jeho rozmařilý tatík. A tak Walter žije s čerstvě rozvedenou houslistkou Annou Crowleyovou v domě jejího bývalého manžela - dirigenta Maxe Belssarta. Max se však vrací a Walterovi s Annou nezbude, než hledat si nový domov. Díky "výhodné" koupi, zprostředkované přítelem Jackem, koupí na první pohled krásný, prostorný dům. Zde je však čeká peklo. Na cokoli sáhnou, to exploduje, zřítí se, v nejlepším případě nefunguje (tato část překypuje velmi zdařilými gagy). Původně zamýšlené drobné úpravy se mění ve větší, až nakonec nezbývá než zadat generální rekonstrukci. Po čtyřech měsících je parta budovatelů _ dohozená ze známosti _ v nejlepším. Oběma hrdinům tečou nervy. Jejich původně něžný vztah se mění v utrpení a situace se ještě komplikuje ve chvíli, kdy Anna hledá útěchu u svého exmanžela, který se ji vší silou snaží přivést zpět... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Krásna typická komédia 80s. Z jednoduchého nápadu sa vyťažilo maximum. "Pár si kúpi zničený dom a ten sa rúca" - z toho námetu tvorcovia urobili toľko skvelých gagov, že sa mi ani nechce veriť. K tomu pripočítajte skvelú hlavnú dvojicu - Hanks&(sexy)Shelley a je postarané o skvelú zábavu. Skoro o sto percentnú, ale v poslednej tretine gagy a skvelé tempo ustúpi a príde na scénu akýsi dej a hneď to oslabne. K tomu by som ešte prirátal podpriemerný (takmer nijaký) soundtrack (s výnimkou kapely White Lion, ktorá si tu aj zahrala). Film si žiadal o krásne synťáky, ako sa používali v iných komédiach v tomto období. Každopádne táto komédia z produkcie Stevena Spielberga je príjemná ukážka a spomienka na genialitu ejtísackých komédií. Hanksovka ako sa patrí! ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Dobrých komedií se točí čím dál méně, tak mi nezbylo nic jiného, než se poohlédnout v hlubinách minulosti. Snímek Dům za všechny peníze disponuje především spoustou nebývale vtipných gagů a taky sympaticky ulítlým Tomem Hanksem. Když se tyhle nesporné klady smísí dohromady s intelektuálně nenáročným příběhem, který navíc slušně odsýpá, úspěch je v podstatě zaručen. Alespoň já se tedy skvěle bavila a klidně bych si to zase někdy zopakovala. (75%) ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, Hanks jako tradičně skvělý, ale hlavní roli hraje šílený dům, ve kterém platí Murpyho zákon "co se může pokazit..." na tisíc procent. Schody, vana, krb, kuchyně, řetězová reakce z lešení u toho jsem doslova chcal smíchy. Za vizuálními vtípky nezaostávají ani hlášky mezi Hanksem a Longovou a výborný přihrávač Godunov. Radost sledovat. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Je to typická osmdesátková komedie, kde jsou některé humorné scény a prvky hnány až za hranici nadsázky, takže máte pocit, že je to už trochu moc neuvěřitelné i na takovouto komedii. Nicméně zábavné, byť ne úplně humorné. Svojí zásluhu na zábavnosti má jistě i vynikající Tom Hanks a skvělá Shelley Long, jíž bych vyzdvihla ještě o kousek výš, protože její postava má typicky (v podobných komedií obvyklé) sklony sklouzávat k hysterii, ale Shelley Long skvěle balancuje na té hraně grotesknosti a k té nepříjemné hysterii nesklouzne za celou stopáž ani na okamžik. 60% ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks a Shelley Long táhnou tuto příjemnou osmdesátkovou komedii svými přesvědčivými a oddanými výkony, které nezkazí žádnou srandu, které tento film nabízí hodně a povede se mu vykouzlit hodně smíchu. Na film jsem náhodou narazil v televizi a po pár minutách mi došlo, že koukám na zapadlý komediální klenot, který jsem nedokázal a ani nechtěl přepnout. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu se dvakrát objevila, v té době velmi slavná, americká glam metalová kapela White Lion. Poprvé na zkoušce, kde si postava Toma Hankse přijde půjčit peníze. Podruhé, když na konci hrají hlavním představitelům na svatbě spolu s orchestrem. (Frank.Magnus)
  • Dům, který Walter Fielding, Jr. (Tom Hanks) a Anna Fielding (Shelley Long) zakoupí, byl ve skutečnosti dřívější obchod. (SONY_)
  • Natáčelo se od 23. dubna do 11. července 1985 na Floridě a v New Yorku. (Varan)

Reklama

Reklama