Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Water Fielding je úspěšný právník a daňový poradce. Veškeré jeho výdělky ale stačí rozházet jeho rozmařilý tatík. A tak Walter žije s čerstvě rozvedenou houslistkou Annou Crowleyovou v domě jejího bývalého manžela - dirigenta Maxe Belssarta. Max se však vrací a Walterovi s Annou nezbude, než hledat si nový domov. Díky "výhodné" koupi, zprostředkované přítelem Jackem, koupí na první pohled krásný, prostorný dům. Zde je však čeká peklo. Na cokoli sáhnou, to exploduje, zřítí se, v nejlepším případě nefunguje (tato část překypuje velmi zdařilými gagy). Původně zamýšlené drobné úpravy se mění ve větší, až nakonec nezbývá než zadat generální rekonstrukci. Po čtyřech měsících je parta budovatelů _ dohozená ze známosti _ v nejlepším. Oběma hrdinům tečou nervy. Jejich původně něžný vztah se mění v utrpení a situace se ještě komplikuje ve chvíli, kdy Anna hledá útěchu u svého exmanžela, který se ji vší silou snaží přivést zpět... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

geedee 

všechny recenze uživatele

Mám - li být upřímný, nečekal jsem od tohoto filmu nic moc objevného, tudíž mě ani nezklamal, ale ani nenadchl. Je pravda, že u některých scén jsem se bavil (ano, scéna s vanou je hodně dobrá), ale na druhou stranu, některé scény bych ze scénáře vypustil úplně. Film kolísá od velmi dobrý až po nic moc, proto jenom ty 3*** ()

Standey 

všechny recenze uživatele

"Vy tady testujete rakety?" Parádní oddychovka. Při sledování této komedie si uvědomíte jak ošidná může být koupě nemovitosti a pokud toužíte po hodinu a půl dlouhém nepřetržitém záchvatu smíchu, tak Money Pit je zaručený recept. Mladičký Tom Hanks má úchvatný komediální talent a v tomhle filmu se mohl opravdu vyřádit. Dům za všechny peníze je klasická komedie osmdesátých let a ty jak známo byli opravdu kvalitní. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak je možný, že tuhle komedii neznám? Stará komedie z osmdesátých let v hlavní roli s Tomem Hanksem a milionovým námětem, který je prostě prakticky bez chyby. Aneb jak si v Americe koupit barák a zažít pár hrůzostrašných scének, které jsou parádní od začátku do konce. Jednu hvězdu nedávám snad jenom proto, že geniální destrukční scény film neudrží celých 90 minut. Jinak naprostá bomba! ()

Kxxx 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je prostě klasa s Tomem, zlatý 80's. Smála jsem se nahlas, brečela smíchy a nevycházela jsem z údivu. Co se přihodí když koupíte královský dům za pár babek :-) Úžasná scéna, když se propadne vana o patro níž, když se zřítí komín, když ho pohltí koberec a když dojde na "Jestli si s ním spala, mně to nebude vadit. Hlavně mi to řekni." - "Tak jo, spala jsem s ním." - "Ty děvko!" To se zkrátka děje při každé rekonstrukci. :-) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

To ještě byla doba, kdy Tom Hanks byl pouze vycházející hvězda. Ovšem Dům za všechny peníze je vynikající komedie, která samozřejmě nejvíc funguje ve chvíli, kdy se Water Fielding a Anna Crowley přestěhují do rozpadajícího se domu. Padá prakticky všechno. A tím komediálnější jsou situace, čím normálnější T. Hanks a  Shelley Long působí. Tím víc je totiž divák schopen se s nimi ztotožnit, protože to nejsou žádní zbohatlíci, makléři nebo hrdinové odtrženi od reality běžného konzumenta filmu. Já se skvěle bavil a řada scén je skvěle poskládaných i trikově dobře vypadajících. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se od 23. dubna do 11. července 1985 na Floridě a v New Yorku. (Varan)
  • Ve filmu se dvakrát objevila, v té době velmi slavná, americká glam metalová kapela White Lion. Poprvé na zkoušce, kde si postava Toma Hankse přijde půjčit peníze. Podruhé, když na konci hrají hlavním představitelům na svatbě spolu s orchestrem. (Frank.Magnus)
  • Dům, který Walter Fielding, Jr. (Tom Hanks) a Anna Fielding (Shelley Long) zakoupí, byl ve skutečnosti dřívější obchod. (SONY_)

Reklama

Reklama