Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Andy dostane k narozeninám figurku ve skafandru - Buzze Rakeťáka. Má už spoustu dalších hraček, nejraději má figurku kovboje Woodyho. Netuší ale, že vždycky v noci, když Andy spí, ožívají. Buzze si všechny hračky ihned oblíbí, až na Woodyho, který na něj žárlí. Dokonce Rakeťáka jednou shodí z okna na dvorek, což mu mají ostatní hračky za zlé. Andy odjíždí s matkou na pizzu; nemůže najít Buzze, a tak si vezme s sebou Woodyho. Rakeťákovi se podaří z dvorku utéct a naskočit do auta. S Woodym se ale nepohodnou, oba vypadnou z auta. Cestou je sebere zlý kluk Sid, který bydlí vedle Andyho a je o něm známo, že své hračky mučí. Buzz a Woody se pokoušejí utéct, hlídá je ale Sidův zlý pes. (TV Nova)

(více)

Recenze (686)

golfista 

všechny recenze uživatele

Revoluce v animaci, která byla počátkem přeskupení sil na poli animovaných filmů. Dvojka sice jedničku předčila, ale někdo musel být první .... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Hračkám se neubližuje, milé děti, víme...? Aneb jeden z parádních hřebíků do rakve 2D animovaných filmů, který spustil lavinu. A jak známo, Pixaři neuchvacují jenom technickými aspekty, ale kladou důraz především na příběh, který je také v Toy Story vtipný i dojemný, navrch se skrytým "výchovným poselstvím". ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Revoluční film ohledně zpracování - 1.kompletně 3D počítačově animovaný celovečerák, ale ten příběh není 100%. Jinak ale dobrá zábava, na kterou se pěkně dívá. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Revoluční, převratné a inovativní filmy si zaslouží dobré hodnocení. A pokud jsou ještě k tomu vtipné a zábavné jako tenhle, není co řešit...PIXAR Forever!!! 90% Update po stopadesáti (dobře, šestnácti od komentáře, třiadvaceti od prvního vidění) letech a dalších stopadesáti reprízách díky nové generaci diváctva;) Toy Story je pořád skvěle fungující záležitost, byť si těžko jde zastírat, že její "svět" má poněkud zvláštně fungující pravidla. Které jsou dětem úplně fuk, stejně jako tehdy byly mně, protože OŽIVLÉ HRAČKY, OMG:) Co se týká vizuální stránky, je obdivuhodné, do jakých drobností se Pixaráci s tehdejšími technickými možnostmi pustili (dřevo má svoji kresbu), a jediné, co už dnes fakt "nejde", je Sidův pitbul. Ale to těžko můžete někomu zazlívat. Stále 90%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Po několika letech jsem se na to znovu podíval a bavil se snad ještě více než poprvé - první důkaz, že filmy od Pixaru nestárnou. 90% Zajímavé komentáře: Radko, Aiax, lsd ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

TEN MÁ NA SOBĚ VÍC TLAČÍTEK, NEŽ ŠVÝCARSKÉ HODINKY V RUSKÉ LICENCI. Dojemné i vtipné, ale už je vidět, že teď, více než deset let po natočení filmu, je počítačová animace přece jen už někde jinde. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $191,796,233Tržby Celosvetovo $361,958,736Tržby za predaj Blu-ray v USA $18,754,654 //počet predaných kusov 735,013Tržby za predaj DVD v USA $91,466,246 //počet predaných kusov 3,980,527║ ten rozpočet je už dnes doslova smiešny ale musíme brať do úvahy že animácia rázne každým rokom napreduje _Prerod rozprávok do CGI prevedenia si nemohol ani priať lepší začiatok, John Lasseter stvoril čarokrásny príbeh z prostredia hračiek zo silnými ale v prvom rade vtipnými momentkami. /videl v kine 3D verziu: 100%/ dočkal som sa a konečne som moju srdcovku mohol vidieť v kine a dokonca v 3D, úžasný zážitok, perfektný Slovenský dabing ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tímhle snímkem to celé začalo. Hromada výborných nápadů, krátká stopáž, hvězdné hlasy dabující příjemné postavičky, které jsou někdy k popukání a to celé v krásných Disney barvách v 3D animaci. Co víc si přát? Pro mnoho dětí nebe na zemi....a nejen pro ně. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Tento film nastolil opravdovou revoluci v animovanych filmech a hlavne dal podnet pro vznik jeste uzasneji vymakanemu druhemu dilu. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Nebudu ze sebe dělat suchara. Zábava je to docela dobrá. Smysl celovečerních animovaných filmů, založených na tradiční tom-jerryovské komice jsem ale stejně příliš nepobral a nemohu se vyvarovat dojmu, že film mohl být klidně rozstříhán na kousíčky a vysílán na Primě po Prima vařečce. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Newman: 1. You've Got A Friend In Me - Randy Newman [2:04] ,2. Strange Things - Randy Newman [3:18] ,3. I Will Go Sailing No More - Randy Newman [2:57] ,4. Andy's Birthday [5:58] ,5. Soldier's Mission [1:29] ,6. Presents [1:09] ,7. Buzz [1:40] ,8. Sid [1:20] ,9. Woody And Buzz [4:30] ,10. Mutants [6:05] ,11. Woody's Gone [2:13] ,12. The Big One [2:50] ,13. Hang Together [6:02] ,14. On The Move [6:18] ,15. Infinity And Beyond [3:09] ,16. You've Got A Friend In Me - Randy Newman/Lyle Lovett [2:39], ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pre mňa žiadna srdcovka, tou je prekvapivo až dvojka. Ale inak je to dobrý, vtipný, múdry, nevliezavý, vynaliezavý a čarovný príbeh. A, pravdaže, aj trikovo revolučný, ale to je len taký detail. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

V momente, kdy prislo Toy Story, prestal bejt takovej zajem o klasickou animace, tohle je proste zasadni animac. A jak v animaci, tak s pribehem hrave predci i vetsinu soucasne produkce. Pixar si s jednotlivejma postavickama fakt vyhral, takze jsou dobre vyuzity jejich schopnosti a navic neni ve filmu zadny poucovani a de o cistou zabavu se spoustou vybornejch vtipku. Nevim, jak by si film vedl pri vetsi delce, ale tech 77 minut je tak nabitejch, ze jsem se celou dobu perfektne bavil. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tak si představte, že už mě dojímá i 3D animovaný panáček, když přijde na to, že není intergalaktický superhrdina, ale plastiková hračka. Pouvažuju o nějaké terapii. 80% ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Před dvaceti lety mě šílenství kolem Příběhu hraček dokonale minulo, takže nebylo možné hrát na mou nostalgickou dětskou strunu. Ani vlastně nevím, proč jsem to tehdy neviděl. Je to pěkné, možná to bylo i v lecčems první, ale v porovnání s tím, co za oněch posledních dvacet let vzniklo, je to vlastně docela tuctové. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Je to nádherná pohádka, tedy skoro pohádka. Možná částečně dětský příběh s pohádkovými rysy. A nebo jen dětský příběh? Možná vlastně spíš příběh hraček. Nemám ponětí, do jakýho žánrru to zařadit a všeobjímající rodinný film se mi pro toto nelíbí. Děj je samozřejmě slabší, to je asi tím, že je to první film vytvořený touto technikou. Jednoduchý a lineárnější. Ale ty roztomilý a krásný malůvky, úžasně mužnej hlas Tima Allena a utahanej hlas Toma Hankse, a taky samozřejmě to vědomí novátorství, to tomu přidává hodně. Není to špatný film a i když taky není nijak inteligenčně na výši, neznamená to, že by byl hloupý. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Pixarovský průkopník, který baví v každém svém momentě. Naprosto mě dostali Zelení vojáčci, protože těch mám někde ve skříni plnou bednu a kdysi jsem s nimi podnikal monstrózní bitvy, zkrátka si s nimi bohatě vyhrál. A Pixar si zase nádherně vyhrál s Příběhem hraček: spousta efektních nápadů, vtipných okamžiků, odkazů, k tomu patřičná dávka napětí a emocí. Kdybych tohle viděl v osmi letech, třískal bych do svého pojízdného jeřábu tak dlouho, dokud by ze sebe nevydal první hlásku... 50 miliónů dolarů(rozpočet)/362 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Reklama

Reklama