Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Andy dostane k narozeninám figurku ve skafandru - Buzze Rakeťáka. Má už spoustu dalších hraček, nejraději má figurku kovboje Woodyho. Netuší ale, že vždycky v noci, když Andy spí, ožívají. Buzze si všechny hračky ihned oblíbí, až na Woodyho, který na něj žárlí. Dokonce Rakeťáka jednou shodí z okna na dvorek, což mu mají ostatní hračky za zlé. Andy odjíždí s matkou na pizzu; nemůže najít Buzze, a tak si vezme s sebou Woodyho. Rakeťákovi se podaří z dvorku utéct a naskočit do auta. S Woodym se ale nepohodnou, oba vypadnou z auta. Cestou je sebere zlý kluk Sid, který bydlí vedle Andyho a je o něm známo, že své hračky mučí. Buzz a Woody se pokoušejí utéct, hlídá je ale Sidův zlý pes. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (686)

Lima 

všechny recenze uživatele

Hračkám se neubližuje, milé děti, víme...? Aneb jeden z parádních hřebíků do rakve 2D animovaných filmů, který spustil lavinu. A jak známo, Pixaři neuchvacují jenom technickými aspekty, ale kladou důraz především na příběh, který je také v Toy Story vtipný i dojemný, navrch se skrytým "výchovným poselstvím". ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Keď som tento film videl v r. 1996 poprvýkrát v kine bol som z neho úplne hotový! Dnes už naň pozerám zo zhovievavosťou, danou i vývojom techniky, no napriek tomu pre mňa zostáva jedným z najvýznamnejších animovaných filmov 90. rokov. A rovnako ako animácia ma dostal i nestupídny príbeh o priateľstve a uvedomení si svojeho miesta vo svete detskej izby. Morálne spornou je pre mňa hádam len vykreslenie negativity chlapca od susedov, spočívajúcej v svojskej úprave hračiek, pričom v skutočnosti len rozvíja tvorivý prístup pri narábaní s nimi (t.j. nie daný len návodom od výrobcu) - ním vytvorené hračkové mutanty sú jedným z najzaujímavejších miest tohoto výborného filmu. ()

Reklama

Pepy 

všechny recenze uživatele

Na takovýhle animáč jsem čekal, konečně nějaké hračky, které mluví. John Lasseter mi splnil sen a navíc mě při tom pobavil velkou dávkou charisma. Snímek jsem viděl v anglickým podání, kde na mě udělal dojem Tom Hanks, ale také česky na dabované, to není vůbec špatný. Příběh je sepsán natolik dobře, abyste se každou minutu filmu nenudili a byli stále ve střehu, aby vám něco neuteklo. Opravdu hezky provedené. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Rok výroby 1995, to je až neuvěřitelné. A pořád je velmi oblíbený. Film o světě, kde hračky mají svůj život a mají své radosti i starosti. Doba, kdy hračky ožívají mi připadá fascinující. Mám takový matný pocit, že jsem nad tím v dětství přemýšlela, co dělají hračky, když je nevidím. Jsem ráda, že tento film vznikl. Woody je kovboj - hračka, kterou má Andy nejraději. Až do chvíle, kdy Andy dostane k narozeninám Buzze rakeťáka. Posléze se Woody i Buzz ztrácejí a odnáší si je domů Sid. Chlapec, který své hračky mučí a ničí. Do toho se blíží stěhování Andyho rodiny. Stihnou se Buzz a Woody vrátit dříve, než se jejich milovaný Andy vrátí? Na to se musíte podívat sami. - "Woody. He's brave, and kind, and smart. But that thing that makes Woody special, is he'll never give up on you, ever. He'll be there for you, no matter what." ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Již nějaké to desetiletí si neberu žádnou hračku do postýlky na spinkání, takže patrně nejsem cílovým divákem tohoto snímku, ale přesto musím po jeho zhlédnutí vyzvat své přátele, aby mi letos pod stromeček nedávali nová auta, klíče od luxusních vil, pernamentky do bordelu ani výlety do kosmu - já chci Buzze Rakeťáka. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (101)

  • Na jednom z aut můžete zahlédnout poznávací značku „HTT1195“, což je odkaz na producenta filmu, společnost Hi Tech Tunes. (HellFire)
  • V každém snímku od studia Pixar si můžeme všimnout pizzerie Pizza Planet. Poprvé se objevila právě v tomto filmu. (Mablis)
  • Woody (Tom Hanks) znovu vloží do přijímače babysittingu baterie a zakřičí: "Andy se blíží!". Kamera couvne na celek, ovšem hračky už kolem přijímače nestojí. (DexMASTER094)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Reklama

Reklama