Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Andy dostane k narozeninám figurku ve skafandru - Buzze Rakeťáka. Má už spoustu dalších hraček, nejraději má figurku kovboje Woodyho. Netuší ale, že vždycky v noci, když Andy spí, ožívají. Buzze si všechny hračky ihned oblíbí, až na Woodyho, který na něj žárlí. Dokonce Rakeťáka jednou shodí z okna na dvorek, což mu mají ostatní hračky za zlé. Andy odjíždí s matkou na pizzu; nemůže najít Buzze, a tak si vezme s sebou Woodyho. Rakeťákovi se podaří z dvorku utéct a naskočit do auta. S Woodym se ale nepohodnou, oba vypadnou z auta. Cestou je sebere zlý kluk Sid, který bydlí vedle Andyho a je o něm známo, že své hračky mučí. Buzz a Woody se pokoušejí utéct, hlídá je ale Sidův zlý pes. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (687)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak takhle to tenkrát celé začalo. První celovečerňák od Pixaru se povedl a na svou dobu byl přímo přelomový. Pokud se chce člověk dozvědět více měl by si určitě pustit dokument Příběh Pixaru. Právě Toy Story je zde věnován notný prostor. Jinak Příběhu hraček nelze vytknout vůbec nic. Výborná animace, příjemné vtípky a sympatičtí hrdinové. Nejvíce mě dostával věčně nejistý Dinosaurus. Jasných 5 hvězd. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Pozrela som si Toy Story 23 rokov po jeho vzniku, a musím uznať, že aj v roku 2018 je to stále pekná rozprávka, ktorá ma ani chvíľu nenudila. Počítačová grafika a animácia odvtedy neuveriteľne pokročila, ľudské postavy sú tu ešte naozaj škaredé, ale ono to vlastne vôbec nevadí. Všetko ostatné je totiž super. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Kultovní animák, který položil základ třetímu rozměru na poli celovečeráků. Ani mi nějak nepřišlo, že je Toy Story už 15 let starý, protože jsou animáky s horší animací i v současnosti. Film nepostrádá akci, dobrodružství, humor ani romantiku - skoro jako výčet k hranému filmu a to je o to lepší, že jde o animák. No nejvíce mě pobavil věčně frustrovaný (předchůdce Scrata) dinosaurus Rex. Během optimální délky stopáže filmu jsem se vůbec nenudil a to je pro mě důležité. Zkrátka první celovečerní animák, který má sem tam nějakou mouchu, což však vyváží vynikající hudba, ale prostě i tak si ode mě těch 5* zaslouží. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Buzz Rakeťák: Nastavil jsem laser na smrtící účinek. Woody: No... Tak to je ono! Kdyby na nás zaútočili ublikáme je k smrti...... Toy Story bolo prvé a to sa počíta. Síce to už dnes možno vypadá graficky oproti tým novým animákom ako nepodarok, ja na to však jednoducho nedám dopustiť. Toy Story má srdce, hravosť, veľa vtipu a nespočet skvelých nápadov. Vždy ma to veľmi baví. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Krásne obhliadnutie sa za začiatkami 3D animácie v celovečernom podaní. Príbeh z ktorého cítiť chyby ale aj lásku tvorcov k danej téme. Niečo čo sa dostalo pod kožu jednej generácie a zadefinovalo ju. Rád sa k tomuto filmíku raz za čas vrátim a spomínam na to keď som ho videl prvýkrát a potom som potajme chodil k izbe a prudko otváral dvere, aby som zistil či sa náhodou moje hračky nehýbu. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (102)

  • Vo filme sa dá zbadať benzínová pumpa spoločnosti DINOCO. Táto istá spoločnosť je aj v ďalšom filme od Pixaru - Autá. (slavo_held)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. listopadu 1995 v Hollywoodu. (Varan)
  • Woody (Tom Hanks) dává všem pokyny, aby si našli partnera na stěhování. Na poličce za ním je knížka "The Tin Toy", podle níž vznikl příběh Toy Story. Jako autor je uveden Lasseter, shodný se jménem režiséra Johna Lassetera. Další knihy odkazují na krátké filmy Pixaru: Red's Dream a Knick Knack. (novoten)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama