Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Schopný lupič Miles Logan ukradne vzácný diamant za sedmnáct milionů dolarů, je ale zrazen šéfem bandy Deaconem, který se ho chce zmocnit sám. Po zuřivém souboji se Milesovi podaří ukrýt drahokam ve větracím potrubí rozestavěné budovy, je však zatčen a stráví dva roky ve vězení. Po propuštění zjistí, že budova nyní slouží jako policejní centrála. Po několika neúspěšných pokusech proniknout dovnitř se přestrojí za policistu a náhodou je považován za novou posilu oddělení loupeží. Je přidělen jako parťák mladému Carlsonovi a vyslán do terénu. Díky zkušenostem z oboru se mu podaří odhalit majitele obchodu s autodíly, který se pokusí fingovat krádež, a stejně úspěšně zasáhne při přepadení samoobsluhy, které spáchá jeho bývalý parťák Tulley. Úspěchy však mají nečekané důsledky. Je jmenován šéfem oddělení loupeží. Když se mu konečně podaří dostat se k potrubí, zjistí, že bylo zatopeno a voda diamant odnesla. Začne po něm pátrat, což vede k řadě nečekaných komplikací. Objeví se zrádný Deacon a Carlson náhodou zjistí, že v Milesových papírech něco nesouhlasí. Lupiči nezbude než mladému parťákovi namluvit, že je z oddělení vnitřních záležitostí. Při následné akci vzbudí i šéfovo podezření. Ten se však domnívá, že Miles pracuje pro FBI. Ačkoli se zdá, že horší už to být nemůže, záhy Miles zjistí, že opak je pravdou. (TV Nova)

(více)

Recenze (206)

Gemini 

všechny recenze uživatele

S Lawrencem tenhle film stojí a padá. Je to pohodovka na jedno zkouknutí, a pokud víc nečekáte, budete se dobře bavit. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Schematická akční komedie s hromadou klišé a neúspěšných pokusů dělat humor. 40% Zajímavé komentáře: tron, Nancy, genetique, bigboss_ ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $68,518,533Tržby Celosvetovo $117,758,500║ Martin Lawrence pokiaľ nemá pri sebe nejakú zdatnejšiu osobnosť je skoro nevýrazný, čo potvrdzuje aj v tomto prípade, miestami sa to dá ako tak zniesť ale ako celok dohromady nič preborné tento film neponúkne. /45%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý scénář vyplněný nigga šaškování průměrného komika Lawrence dokáže zabavit, ale bohužel se v záběru zvrhne v typický macho akčňák se spoustou pitomých frajerských póziček a okoukaných "vtipů" (ne že by film obsahoval nějaké neokoukané, ale na některé se alespoň dobře dívá). Ujde střih, ujdou herecké výkony i akční sekvence a celé se to složí do trochu pochybného, ale snesitelného béčka. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slabé vtípky, humor stojící na Lawrencovi.... Vlastně celý film na něm stojí a padá, což je dost špatně.... Celkem škoda. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Komicka hvezda Martina Lawrence je u nas velkou neznamou ( a vzhledem k jeho hereckym vykonum se ani nelze divit), ale tento film je i diky nemu slusnou porci zabavy. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ed Shearmur: 1. Girl's Best Friend - Jay-Z [4:00] ,2. Criminal Mind - Tyrese/Heavy D [5:04] ,3. Damn - So Plush/Ja Rule [4:48] ,4. While You Were Gone - Kelly Price [4:26] ,5. I Put You On - Keith Sweat/Da Brat [4:44] ,6. Blue Diamond - Raekwon/Chip Banks [3:40] ,7. Get Away - TQ/Krayzie Bone [3:31] ,8. Rock Ice - Hot Boy$/Big Tymers [4:51] ,9. Na Na Be Like - Foxy Brown [3:38] ,10. Gimme My Money - Rehab [3:37] ,11. Da Freak - Da Shortiez/69 Boyz [4:08] ,12. Please Don't Forget About Me - Ruff Endz [4:06] ,13. All Eyes On Me - Strings/Keith Sweat [4:04] ,14. Playboy Like Me - Playa [3:36], ()

tron 

všechny recenze uživatele

Odhadnuteľnejšie, ako milostný život slimáka. Ale pri cirka piatej repríze postačujúca, adekvátna zábava patriaca k tomu miernejšiemu, v čom Martin Lawrence hral (viď. záchodová scéna v Agentovi v sukni, rozumieme si, hej?). Originálnu premisu (do budovy som ukryl diamant a keď ma pustili z basy, zistil som, že z budovy sa medzičasom stala policajná stanica a tak teraz musím hrať policajta, aby som sa ku klenotu dostal) dopĺňa fajn herecké obsadenie (Luke Wilson, William Forsythe, zlosyn Peter Greene). ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Kluk černej, šibal jeden, jako falešný policajt mezi natvrdlíky z L.A.P.D. ... Hm... Mohla to být na dané téma skvělá taškařice, leč vznikla jen jakási laciná parodie na policajtské komedie s otravně pitvořícím se M.L. A ten pitomoučký závěr na mexické hranici - to už jsem sténal... Nevím, jestli si chlapec chtěl vyšaškovat úspěch Eddieho Murphyho nebo kterýho černýho čerta, ale prostě na to nemá. Takže nakonec ani těch pár podařených fórků nepřebije pocit promarněné hodiny a půl a pro mě osobně hlavně velké zklamání, protože jinak mám různé ty crazy ptákoviny (s pointou!) docela v oblibě. Tenhle blesk se tedy ovšem moc nazablýskl - a i to hřmění z něj je jen takový tichý pšouk... :-( - - - - - (Poprvé viděno 16.8.2008 na dvd, komentář zde jako bezpředmětně mnohý - 17.8.2008) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Martin Lawrence je čůrák. Začínám na něj mít velmi silnou alergii. Jinak ten film je zase další variace na téma chytrej černej polda a blbej bílej polda. V kolika filmech jsem to už viděl??? ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Co se vám na tom tak nelíbí? Martin Lawrence se sem dokonale hodí, v roli "policejního detektiva" je vynikající. Jedna komická situace střídá druhou. Prodavač pizzy je k popukání. U scény v šachtě jsem se válel smíchy. Luke Wilson mi sem tolik nesedl, ale do dvojice s Lawrencem se hodí. William Forsythe je taky správnej, i když nemá příliš prostoru. Olek Krupa v roli záporáka se mi nelíbil už v Sám doma 3. To kvůli němu nedám pět hvězd. Lawrence patří mezi mé oblíbené komiky a tak není divu, že pěji chválu na jeho další počin. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Priemerná oddychovka od mierne, pre mňa nadpriemerného Lawrenca. Zaujímavý nápad, celý film sa opiera o Martinov, pre niekoho niekedy až prehnaný výraz v tvári. Niekomu často vadí, ale do komédií tohto typu je ideálny. Ale kto by vedel do tejto role šaška obsadiť lepšieho herca? Vtipíky sú síce obohrané, ale pokiaľ od filmu nečakáte nominácie na oscara, dočkáte sa solídnej zábavy. Rozhodne to ale nieje film pre milovníkov psychologických drám s hlbšími zmyslami. Martinovi úloha sekla nadmieru a myslím si, že tohto fajn komika v iných rolách ani čakať nemôžeme. 75%. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Martin Lawrence patří mezi mé oblíbené herce, už len díky jeho nenapodobitelným grimasám.... film o ničem, ale koukat se na Martina je prostě zábava. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nejsem jeden z těch, co si myslí, že Lawrence je špatný komediální herec. On to jen moc přehání, ale něco v něm je. A tenhle film zachraňuje právě on. Čekal jsem naprostou hovadinu, dostalo se mi pohodové komedie, která má pár slabších momentů, ale upřímně, viděl jsem i daleko horší, proto dávám nikoho neurážející 3 hvězdičky. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Narozdiel od Trona si myslím, že z danej zápletky scenár vytĺkol, čo sa dalo. Samozrejme beriem ohľad na to, že ide o nenáročnú, oddychovú akčnú komédiu a ako taká ma pobavila aj rozosmiala. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Miles Logan je zlodej, ktorému sa podarí ukradnúť veľmi vzácny a cenný diamant. Počas divokého úteku ho schová v rozostavanej budove. Následne je zatknutý a odsúdený. Keď si odsedí vymeraný trest, tak si chce svoju korisť vyzdvihnúť. Keď však dorazí ku budove, kde ho ukryl, tak zistí, že teraz slúži ako veľká policajná stanica. Dospeje k názoru, že jediná možnosť ako sa ku diamantu dostane je to, že sa prezlečie za príslušníka polície a infiltruje sa do policajného zboru. "Modrý blesk" (Blue Streak) je jednoduchá, prostoduchá komédia, ktorú v roku 1999 natočil režisér Les Mayfield. Do hlavnej úlohy obsadil afro-amerického herca Martina Lawrencea, ktorému sekundoval blonďavý Luke Wilson. Ani jeden z nich ma svojim výkonom neohúril a bohužiaľ ani nepobavil.  ** ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Někdy je zloděj ideálním vyšetřovatelem. Nebo alespoň je tomu tak zde. Hlavní představitel mě zde byl sympatický, a to hlavně díky svému uvažování, tím si mě dostal už od jeho první akce. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela dobrá akční komedie s několika dobrými vtípky a zázrakem i dobrým Lawrencem.No někdy se holt zázraky dějí ()

Reklama

Reklama