Reklama

Reklama

Třináct rozhovorů o tomtéž

  • Česko 13 rozhovorů na jediné téma (více)
Trailer

Obsahy(1)

Režisérka, jež napsala scénář spolu se svou sestrou, obratně proplétá příběhy několika obyčejných lidí, kteří se navzájem neznají, ale jejichž osudy se bez jejich vědomí prolínají. Muž, prožívající krizi středního věku se rozhodne opustit manželku a změnit od základu život. Mladý ctižádostivý advokát ujede z místa nehody, protože se obává ohrožení vlastní kariéry. Žena se musí vyrovnat s nevěrou svého muže. Závistivý podnikatel se chce pomstít oblíbenému kolegovi. Uklízečka čeká optimisticky na zázrak. Všechny tyto postavy stojí před otázkou, o níž po staletí přemýšlejí filozofové: Co je to štěstí a jak ho dosáhnout? "Vždycky mě fascinovalo, jak někdy zcela banální gesto nebo náhoda dokážou změnit směr života," říká Jill Sprecherová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

POMO 

všechny recenze uživatele

Holka prehodnocuje svoj postoj k životu potom, ako ju zrazí auto a iba o vlások unikne smrti. Za volantom onoho auta sedel úspešný mladík, ktorý hoci je hrdým obhájcom práva, z miesta nehody zbabelo uniká. Výčitky svedomia mu však búrajú všetko, na čom si postavil životné hodnoty. Postarší pán, s ktorým sa mladík tesne pred tým rozprával v bare, hľadá márne zdroj životného šťastia... atď, atď. Kultivované, inteligentné, obrazovo striedme dialógové filozofovanie s trochou irónie a osudovosti. Príjemná alternatíva k hollywoodským oddychovým jednohubkám, ktorá však predsa len pôsobí ako márna snaha o "radobynezávislosť", postrádajúca dôveryhodnosť a úprimnosť podobných európskych filmov. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Až příliš tiché a poklidné americké nezávislé drama, které vypráví o tématech typických pro většinu amerických „nezávisláků“, tj. o hledání štěstí, o osudu, o morální zodpovědnosti. Ačkoliv se děj odehrává v několika interiérech i exteriérech, působí film velmi divadelně a ani zpestřující způsob narace nelze považovat za dostatečnou satisfakci. 70% Zajímavé komentáře: Faye, genetique ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Průměrné ve všem od herců, přes scénář až k režii. Jména jako Matthew McConaughey a Clea DVall jako mladá vlna kvalitních herců drí krok s ostatními trošku staršími kolegy. Bohužel je příběh nedovedený do extrémů a vyzní napraázdno. Film o štěstí by podle mě měl být veden lehce jiným směrem. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Co je štěstí? Tuhle otázku si klade (nejenom) každý z hrdinů „Třinácti rozhovorů o tomtéž“, kteří se nečekaně a mnohdy i dramaticky střetávají a jejich náhodná setkání ovlivňují a mění jejich vlastní představy o štěstí. Skupinka několika lidí, kteří se ještě včera neznali.“ Je zvláštní žít ve městě přeplněném lidmi, kteří se tolik snaží, aby se na sebe nepodívali.“ Uprostřed dění a vrtkavého štěstí se ocitá i mladý právník, který vyhrál důležitý proces a cítí se šťastný. Tak šťastný, že se vysměje představě štěstí člověka s kterým se potkal v baru .aby o svůj slastný pocit za okamžik přišel a nejenom on. Mám ráda propletence nevyzpytatelných náhod, takže ta 5* je asi i za takový můj malinkatý osobní pocit štěstí, že se takové filmy natáčejí. A k tomuhle přání už není co dodat ..„Jestli štěstí skutečně existuje, doufám, že ho poznám, až mě potká“ . ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý a zamotaný film, kde se ale nakonec pointa trochu ztrácí a příběhy jsou sice pěkné, leč až příliš předvídatelné... Přesto kvalitní práce, 3 a půl. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Povídkový film, který sleduje osudy několika lidí, které se různě proplétají, ovlivňují, náhodně setkávají. Je to "pouze" bilancující dialogovka, ale velmi příjemná a místy až depresivní. Zatímco první polovina funguje, ve druhé už to začíná být příliš rozvláčné. Některé z příběhů sice doplní některé jiné, ale celkově jich dobře polovina působí jako zbytečná vata. Prostě je to opravdu třináckrát plus mínus to samé. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jednoduše, leč poutavě vystavěná mozaika ze střípků osudů několika lidí a spletitě jednoduché provázanasti světa, v němž žijí, v němž prostě tak jako všude na světě vše spolu souvisí, má svůj smysl, logiku a řád, i když navenek samozřejmě vše se zdá být nahodilé a nejasné... ;-) . . . Výtečně a citlivě napsaný a poctivě natočený (režisérka je i spoluautorkou scénáře a je vidět, že má co a ví jak to chce říct) a skvěle odehraný nezávislý malý film, nikterak zbytečně fabulující či mudrující, nikterak na efekt působící, jen skromně a přirozeně lidsky vprávějící a pomalu plynoucí - jen tak, jak život prostě plyne. Třeba zrovna tenkrát někde na Manhattannu. Tak jako kdykoli a kdekoli, jinak a jinde na světě... Stačí jen prostě dívat se a vnímat, tak jak to dokáže J.S. - - - Čtyři hvězdičky tedy za film jako takový - a ta jedna navíc právě za to ženským pohledem pojaté "jediné" téma... :-) ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Spletitá mozaika lidských příběhů, které se protínají v jeden celek: lidé hledající štěstí. // Typické téma komorních nezávisláků, v tomhle případě nezáživně převedené na filmové plátno. A z průměrnosti to nevytáhl ani John Turturro. // Lehce zapomenutelný zážitek. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na někoho usmívá, někomu se vysmívá.. McConaughey otevírá staré rány v komorním propletenci lidských osudů o relativitě lidské štěstěny. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

.. alebo aj trinásť rozhovorov (skoro) o ničom. Aspoň keby boli tie rozhovory-príbehy podložené nejakou silnejšou témou, ale takto tomu nemôžem dať viac ako mierny nadpriemer. Prepojenie všetkých udalostí je na dobrej úrovni, všetko to do seba aj s prekvapujúcimi zvratmi zapadá, ale nesie sa to len na nejakom pozadí, ktoré z priemeru vyčnieva len mierne. A nejaké to klišé sa tu nájde tiež. Je tu veľká rozmanitosť postáv, no ani z jednou som sa nestotožnil, jednoducho neboli poriadne ľudsky vykreslené. A možno sa to za tú chvíľku ani nedalo. No a Clea DuVall, mne tá holka príde stále rovnako nesympatická, nech s ňou robia čokoľvek (nevravím herecky). Ale - veľmi príjemný Arkin a Torturro. 65%. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Velmi lidský film o obyčejných problémech a o tom, jak málo stačí aby se člověku od základů změnil život. Pár okamžiků je opravdu dojemných a celý film se nese v celkem posmutnělé atmosféře a pomalém tempu. Herecké výkony všech jsou bez debat dobré. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Podle obsazení jsem čekal zajímavý i když konvezační film. Konverzace to byla, ale ani trochu zajímavá a hlavně úplně o ničem. Obsazení McConaugheym počínaje a Arkinem konče přišlo úplně vniveč. Dobré akorát tak jako ukolébavka. 20% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Film je nakonec daleko zajímavější než jeho název. Aby se divák v množství osudů, víceméně náhodně propojených, lépe orientoval, jsou tu čtyři výraznější role (John Turturro, Clea DuVall, Alan Arkin a Matthew McConaughey). Jejich příběhy nejsou až tak statické, jak jsem očekával podle názvu a ač dlouho vypadalo, že štěstí je jen iluze před nějakou pohromou, závěr je přece jenom trochu optimističtější (70%). ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Film je sice o nečem a je zpracován zajímavou formou, nicméně jako celek působí nemastně, neslaně. Záměrem autorky bylo potlačit zprostředkování emocí divákovi a nechat ho, ať si je z filmu vytáhne sám, ovšem myslím si, že v tomto případě je přibrdila až moc. Za normálních okolností by se hrdinové s těmito těžkými životními situacemi nevyrovnávali takto rezervovaně. I přesto se však jedná o poměrně sympatický "malý film" a autorka má jistou perspektivu. ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

Mám moc ráda propletence a s velkým očekáváním jsem si pustila tenhle nezávislý snímek ,který sliboval hledání odpovědi na otázku: "Co je štěstí?" Snad to byla ta má očekávání......... a já teď musím napsat.....bylo to takové "nic"..... ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Nerátal som, či tých rozhovorov bolo naozaj 13, dosť mi dalo zabrať už samotné sledovanie navzájom prepojených, avšak časovo rozhádzaných príbehov a ich do jedného nešastných aktérov. ()

Reklama

Reklama