Reklama

Reklama

Království ohně

  • USA Reign of Fire (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V dnešním Londýně pozoruje dvanáctiletý chlapec svoji matku, stavební inženýrku, jak neúmyslně probudí ze spánku trvajícího staletí obrovského oheň chrlícího draka. O dvacet let později je náš svět těmito obludami a jejich mláďaty zamořen a téměř zničen. Vrchní požárník Quinn (Christian Bale) má za úkol toto nebezpečí odvrátit a udržet malou komunitu při životě. Do jejich středu přijde Američan Van Zan který tvrdí, že ví, jak tyto obludy zabít a jak zachránit lidstvo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (376)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

My máme ty nejrealističtější draky, které kdy člověk stvořil pro film. My máme vizi apokaliptického světa, kde se jednou probudili spící draci a jako právoplatní dědici trůnu pána světa se navrátí a vezmou si své dědictví. A co vy? Vy se musíte dívat na tento snímek, který si myslí, že je tím nejvážnějším co kdy vzniklo a chce aby jste mu všechno věřili. Nemyslnost děje a průměrné herecké výkony ještě více podrthují podprůměrnost tohoto film. Není jiná možnost? Ano, je. Tak například přepnout program... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Tvůrci sebevědomě prohlašovali, že půjde o hit letní sezóny. Přitom jde o ubohé, umorousané béčko, které ničím nezaujme, nepobaví a ani těch digitálních draků si moc neužijete. Nejhorší je, že se tenhle film bere moc vážně, chybí tu nadhled, naopak nechybí dlouhé pohledy, vroucná objetí a "hlubokomyslné" proklamace. Děsná nuda a velký propadák. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem něco od tohohle dost nevěrohodného fantasy nečekal, tak to byla slušná depresivní atmosféra. A ona se přes ty naprosto evidentní logické kiksy zvíci telete a celkově dost laciný příběh mrška jedna dost slušně vyvedla. Bohužel tímhle jediným pozitivem se dá bez výčitek svědomí skončit, protože 1) Christian Bale se moc herecky nevyčerpává. 2) Gerard Butler ani nemůže;) 3) Trapák McConaughey by potřeboval trochu víc číst o velkym šéfovi Lobákovi, aby pochopil jak se správně "v držce svírá masivní čvaňhák" a obávám se, že ani to by mu moc nepomohlo. Ale oceňuju tu vcelku povedenou berserkrovskou figuru, a ty momenty kdy se jeho postava dostává do jiné (a pořádně nevěrohodné) polohy házím s pár tunami dobře uleželého sopečného popela na hlavy scénáristů, případně producentů, kteří zřejmě chtěli "pořádně hustej trhák s pořádně velkejma drakama". Filmy jako tento rozhodně netřeba vidět, pokud tedy nechcete obdivovat opravdu povedené CGI dráčky, kteří mají do Mráčků pořádně daleko:) 40% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky velmi slabé, režisérsky nudné a vizuálně nepříliš působivé. I tak jsem si z filmu odnesl tři věci: McConaughey by si zasloužil víc takových rolí, Bale si šlape na jazyk a že pít vodu nemusí bejt tak špatný... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $43,061,982Tržby Celosvetovo $82,150,183║ Jeden z ďalších filmov o drakoch s výborným hereckým obsadeným a nevyužitým potenciálom, ďalšia premrhaná šanca režiséra Roba Bowmana smerujúca v konečnom dôsledku takmer do béčkových vôd. /45%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Gregg Chabot, Kevin Peterka, Matt Greenberg .. Hloupoučké post apokalyptické béčko. Hříčka přírody - drak - jako odpověď na to, jak vyhynuli dinosauři, proč přišla doba ledová a kdo téměř vyhubí lidstvo. Úvodní sekvenci jsem ještě přežil bez úhony a první scény z tábora zbytku civilizace mne pobavily (zejména divadelní představení „Jsem tvůj otec“ ala Star Wars), ale pak už jsem se jen nudil. Hudba je průměrná, avšak oproti celku působí asi nejlépe, spolu s hereckými výkony. Bohužel toho scénáře a heroicky hloupé režie díky nímž lze draka vyřídit třeba jen sekerou.. 30%. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Po nějaký recenzi kde to chválili přímo do nebe jsem se kdysi vydal do kina a ouha ono to nebylo ono. Z tohohle filmu totiž dejchá takovej ten dojem "je to nízkorozpočtový a sociální" a navíc jinak můj velice oblíbenej Christian Bale se tady nijak nevyšvih a s fousama vypadá jak Robinson Crusoe. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Edward Shearmur: 1. Prologue ,2. Enter the Dragon ,3. An early harvest ,4. Field attack ,5. Marauders ,6. Meet Van Zan ,7. Archangels ,8. Dawn burial ,9. A battle of wills ,10. The ruins at Pembury ,11. Inferno ,12. Return to London ,13. Magic hour ,14. Rebirth ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Len jedno je horšie, ako draky. Američania.“ Drak je sám osebe príliš fascinujúci tvor na to, aby bol film, v ktorom vystupuje, vyložene nezaujímavý. Dvojnásobne, ak je drakov viac a príbeh sa odohráva v post-apokalyptickom svete, za ktorý je zodpovedný tento úžasný mytologický tvor. Bohužiaľ, režisér výborných celovečerných AKTOV X (1998) to nezvládol. Hnusná výprava, málo drakov (teda je ich dosť, ale objavujú sa v málo scénach) a otrasné "herecké výkony" (zarastený a pochmúrny Bale, holohlavý a pochmúrny McConaughey, pochmúrny Butler). Zostala pachuť po premárnenej šanci, zopár originálnych detailov (prekvapivo "realistické" vysvetlenie, prečo drak vlastne chrlí oheň) a od veci nebolo ani „riešenie dračej otázky“ (keď je v mravenčom spoločenstve normálne, že úhyn kráľovnej rovná sa zániku celého Systému, prečo by to nebolo možné u drakov?). ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Rozkošná slepá ulička na poli blockbusterů. Až se chce říci, že právě kasovnímu fiasku "Království ohně" vděčíme za to, že se Hollywood na začátku tisíciletí vykašlal na originální koncepty a vydal se na jistotu cestou ozkoušených komiksáren. Zdejší mišmaš postapokalypsy, moderní spec-ops akce a středověké fantasy si co do absurdity, jalovosti dialogů, nahodilosti logiky, nechtěné komičnosti a křiklavé homoerotičnosti nikterak nezadá s vrcholy brakových žánrovek předchozích dvou dekád. Na campové zlato jej povyšuje skvostný casting, kde hlavní trojice urputně hraje proti své obvyklé škatulce. Zatímco Bale tu tlačí správňáckou macho osudovost, Butler překvapí coby úsměvný sidekick, ale všemu vévodí McConaughey, který svého velitele motorizovaných drakobijců pojal jako mix hyper-testosteronového tolkienovského trpaslíka a naspeedovaného plukovníka Kurtze z "Apokalypsy". Bohužel pro film i pro nás diváky doufající v negenerickou popcornovou zábavu ovšem "Království ohně" nedokázalo tak zdárně blafovat hloubku a vážnost jako komiksárny. Tak jsme dnes tam, kde jsme - ve světě unylých rádoby oduševnělých blockbusterů, které ale nedokáží ani zlomkem tak pobavit (ať už záměrně či nezáměrně) nebo se otisknout do paměti (ať už chtěně či nechtěně) jako tenhle blouznivý bizár, kde američtí gerojové za pomoci tanku, helikoptéry, výbušných šípů a velké sekyry likvidují draky v zuhelnatělé postapo verzi artušovské Anglie. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

je to blbý, modrošedý, fousatý (ne humor), nudný a dlouhý. navíc teorie o možném vyhubení draků je taková kravina, že mě málem omylo. navíc ty souboje s draky v letu jsou ještě větší hovadina. drsnost McConaugheyho jedrsná, naivnost Balea je naivní, pokus o smyslnost Scorupsové je pokusná. rozhodně to mohlo dopadnout mnohem hůř, což ale není žádná lichotka. tenhle film bych klidně oželel. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Na sci-fi s draky jsem se těšila, ale tohle je béčko nejbéčkovatější, kterému chybí i ta béčková zábavnost. Přitom nápad vrazit draka do postapokalyptické sci-fi místo do fantasy nebo pohádky nepostrádá jistou originalitu a při troše snahy se z něj dalo i něco vytřískat. No jo, není každý den posvícení a každý den drakovi hlavu neuseknete. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Zápory filmu jsou nepochybně slabší triky, mizerná atmosféra a velcí američtí hrdinové, kladem je určitě Christian Bale a taková trochu jiná vize budoucnosti. No dívat se na to dá, když se hodně nudíte. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Parádní atmosféra, až na drobné výjimky výborné triky, skvělý Bale a ještě lepší McConaughey a v neposlední řadě také solidní akce, to jsou hlavní klady tohoto mixu sci-fi a fantasy. Dojem kazí především spousta logických nedotažeností a pomalejší tempo. Mohl to bejt úžasnej adrenalin. Jenže není... ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Jedno z největších zklamání roku aneb jak za neskutečnou hromadu prachů vyrobit takový nudný ušmudlaný blábol. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Mně se to docela líbilo, samozřejmě se to nesmí brát moc vážně nebo Freudovsky rozebírat "teorii jednoho samce" :)). Musím vypíchnout draky, kteří jsou na poli digitálních monster ty nejpřirozeněji vypadající potvory, co jsem viděl. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Originální, leč zoufale zabitý 60ti milionový post-apokalyptický akčňák, který mohl být při troše snahy klidně druhým VODNÍM SVĚTEM. Pamatuju, jak jsem četl dlouho před uvedením snímku jeho premisu v Cinemě a byl jsem z ní absolutně uchvácený. Spojení draků a těžké techniky slibovalo spolu s příjemným obsazením a solidním rozpočtem minimálně slušnou zábavu, ale to by nesměl být scénář tak odfláknutý a na režisérskou stoličku by nesměl usednout sterilní televizák Rob Bowman, který nemá o napětí a akci ani páru. Plochý scénář šedivý jako draky spálená krajina, slabé dialogy, žádné hlášky, nezajímavé akční scény, vlekoucí se vypravěčské tempo a žádný smysl pro humor. Baleova sucharská postava je místy až iritující a její jediný přínos je, že vedle ní vynikne výborný fanatický Achab Matthew McConaughey. Pokud jste viděli ELEKTRU, Bowmanův následující počin, ani se trestuhodné nedotaženosti KRÁLOVSTVÍ OHNĚ nebudete moc divit. Možná ho naopak ještě zpětně doceníte. Dvě hvězdičky za slibný námět a zdařilou výpravu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Za humny je drak, běžte radši spát.. Bruce Wayne, Leonidas a Lemra líná potírají dračí plémě? V zatuchlém postapokalyptickém obale se slaboduchým scénářem bez náznaku invence? Proč nezaútočili skutečně masovou letákovou kampaní? Díky, nechci. ()

Reklama

Reklama