Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Životní příběh amerického lupiče z Divokého Západu Jesseho Jamese (1847 – 1882) se stal inspirací pro řadu westernových snímků. Na plátnech kin se začal objevovat již v éře němého filmu a v roli Jesseho Jamese se objevili slavní herci jako Robert Duvall (Velká Northfieldská loupež) nebo Brad Pitt (Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem). V roce 2001 natočil režisér Les Mayfield moderní verzi příběhu o legendárním psanci, jehož jedni vnímali jako nebezpečného zločince a druzí oslavovali jako hrdinu. V akčním westernovém snímku Psanci Ameriky se v roli neohroženého pistolníka představil irský herec Colin Farrell, pro něhož to byla jedna z prvních větších hereckých příležitostí. Příběh pojednává o tvrdém gangu bratří Jamesů a Youngerů, kteří se po skončení americké občanské války vrací zpátky na své farmy v Missouri. V rodném městečku se však setkávají s nelítostným železničním magnátem, který s pomocí bandy pistolníků zastrašuje místní obyvatele a za směšné částky vykupuje jejich pozemky na stavbu železnice. Mladí farmáři se ale nemíní vzdát svých pozemků za žádnou cenu a brání, co jim právem náleží. Začíná jedna z největších štvanic v historii Divokého Západu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

aluna 

všechny recenze uživatele

Jů, tenhle Jesse James se teda má! Vlastní hbitost Spidermana, nepřemožitelnost Supermana, chytrost Indyho, mrštnost a vynalézavost opice, neviditelnost ducha Caspera (v bojích), čistotu nitra Mirka Dušína i sebevražedný sklony Riggse. Štěstí stojí vždycky při něm, s bouchačkou to, ačkoli střílí jen do neživých předmětů, umí jako Billy Kid, zamilovávají se do něj jak ženy, tak i muži (minimálně Timothy Dalton se na něj dívá s planoucí láskou v očích) a ještě ke všemu vypadá jako Colin Farrell. Sen. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Western natočený v tomto století. Těch zase tak moc není. Další verze povídání o známém zločinci (ochránci?) Jesse Jamesovi. Spíše než ponurý western je tato verze natočena více odlehčeně, je zde náznak romantiky a ať to zní jakkoliv blbě, tak i radosti ze života. Takže místo nějakého pitvání příjemná pohodovka. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Takovej trošku netypickej western s Colinem Farrellem v hlavní roli, ale bohužel se do takovýhle role až zas tak nehodí, ale to se ještě dá překousnout, jenže tenhle film mě prostě nedokázal zaujmout, věechno bylo takový nemastný neslaný, nic pořádnýho se nědeeje a půvofnímu filmu se to moc nepodobá, ale děj má i svý světlý chvilky a proto aspoň ty 2* ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

K tomu filmu ma viedlo doplnenie si zbierku filmov s Colinom Farrellom. Legendárneho Jesseho Jamesa som videl v podaní Brada Pitta, takže úvodné spomenutie tohto mena v tomto westerne ma dosť prekvapilo. Teraz, už viem prečo som doposiaľ o tomto vydaní nepočul skôr ako o vydaní Pittovho Jesseho Jamesa a prečo som tomu filmu nevenoval svoju priazeň. Spracovanie filmu sa radí do pozície priemerného filmu vhodného pre vysielanie televíznych staníc, ktoré ponúkajú na nedeľné popoludnie aby si človek oddýchol, prípadne zdriemol po dobrom obede. Filmom sa blyslo zopár dobrých prestreliek, kúsok romantiky, no nič z toho ho neviedlo k dokonalosti a navyše Farrell vysmiaty takmer v každom momente ako slniečko pôsobil ako kaz na zube. Dejový aparát raz dva "cvakal" obrázok za obrázkom a všetko bez väčšieho zdramatizovania došlo úspešne do cieľa. Dal som 50% ale silno som rozmýšľal nad 40%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príbeh síce toho veľa neponúkne, aj keď by tu snaha bola, no aj napriek tomu je to taka príjemná pohodička pri telke. Neškodná zábava s občasnou akciou, pár hláškami a strieľaním ako z guľometu. A príležitostne prišlo aj na srandu, najmä keď si Colin Farrel zahral neohrozeného ramba na koni. Toľko guliek a ani jedna ho netrafí, no paráda. Alebo dostane zásah do srdca, ale obetavý doktor všetko vylieči, a na koniec ešte aj svadba. No veď vravím, príjemná a zábavná rozprávka z westernového prostredia na nudný večer počas týždňa. Priemer. 60/100 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • V rámci prípravy na film museli herci stráviť šesť týždňov na ranči s kovbojmi, kde sa učili jazdiť na koňoch. (m.a.t.o.)
  • Natáčanie trvalo 65 dní, z toho počas 45 dní sa teplota pohybovala okolo 40 stupňov Celzia. (m.a.t.o.)
  • V titulkoch je uvedené použitie záberov z filmu Maverick (1994). Ide o krátku scénu s parníkom, keď sa Jesse (Colin Farrell) a Zee (Ali Larter) snažia dostať na Floridu. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama