Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Životní příběh amerického lupiče z Divokého Západu Jesseho Jamese (1847 – 1882) se stal inspirací pro řadu westernových snímků. Na plátnech kin se začal objevovat již v éře němého filmu a v roli Jesseho Jamese se objevili slavní herci jako Robert Duvall (Velká Northfieldská loupež) nebo Brad Pitt (Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem). V roce 2001 natočil režisér Les Mayfield moderní verzi příběhu o legendárním psanci, jehož jedni vnímali jako nebezpečného zločince a druzí oslavovali jako hrdinu. V akčním westernovém snímku Psanci Ameriky se v roli neohroženého pistolníka představil irský herec Colin Farrell, pro něhož to byla jedna z prvních větších hereckých příležitostí. Příběh pojednává o tvrdém gangu bratří Jamesů a Youngerů, kteří se po skončení americké občanské války vrací zpátky na své farmy v Missouri. V rodném městečku se však setkávají s nelítostným železničním magnátem, který s pomocí bandy pistolníků zastrašuje místní obyvatele a za směšné částky vykupuje jejich pozemky na stavbu železnice. Mladí farmáři se ale nemíní vzdát svých pozemků za žádnou cenu a brání, co jim právem náleží. Začíná jedna z největších štvanic v historii Divokého Západu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Colina Farrella zkrátka zbožňuji a vidět jeho tvář kdekoliv ve mě vzbuzuje jisté vibrace, které směrem ke mě jeho osobnost vysílá:) Ač Psanci Ameriky nejsou ničím výjimečným a ohromujícím na poli westernu, jeho samotní členové jsou tím, co posouvá laťku filmu výše. Fenomenální seskupení bandy v podání lídra Colina Farrella coby velkého Jesseho Jamese, Scotta Caana (podoba s tatínkem velmi zřejmá, stejně jako charisma:), Gabriela Machta, Willa McCormacka a Gregory Smitha. Ženské půvaby obstarává osobitá Ali Larter. Myslím, že v našich končinách by se "Gang Jesseho Jamese" měl nutně pozastavit a udělat tu velké pořádky:) "Nejde z něj hrůza." - "Jestli máte ten dojem, můžu mu sundat želízka." ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že by se tady nevyskytovaly pot, špína, krev a slzy ... ale patrně skončily v rukou šikovného vizážisty, který je náležitě upravil, aby hrdinům nekazily image. Další z mnoha variací na nestárnoucí téma "Jesse James + jeho gang" nelpí na autentičnosti, je silně nad věcí a neklade si žádné vyšší cíle - proto ji lze přijmout jako lehce úsměvnou, dostatečně akční a vcelku příjemnou westernovou pohádku o stylových amerických Jánošících, kteří stáli na straně spravedlnosti, bohatým brali a chudým dávali ... a jen tak bokem si občas trochu přilepšili. ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Legendě Jesseho Jamese sice autoři tohoto snímku příliš věrní nezůstali, ale Colin Farrell tuto drobnou vadu celkem slušně vynahrazuje. Vůbec celý western se nese v jakémsi subžánru "teen western" a o nic víc se očividně ani nesnaží. Což je velmi dobře, nehrát si na něco víc, než skutečně jsem, tedy jednoduchá zábava na sobotní večer s kamarády. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

K tomu filmu ma viedlo doplnenie si zbierku filmov s Colinom Farrellom. Legendárneho Jesseho Jamesa som videl v podaní Brada Pitta, takže úvodné spomenutie tohto mena v tomto westerne ma dosť prekvapilo. Teraz, už viem prečo som doposiaľ o tomto vydaní nepočul skôr ako o vydaní Pittovho Jesseho Jamesa a prečo som tomu filmu nevenoval svoju priazeň. Spracovanie filmu sa radí do pozície priemerného filmu vhodného pre vysielanie televíznych staníc, ktoré ponúkajú na nedeľné popoludnie aby si človek oddýchol, prípadne zdriemol po dobrom obede. Filmom sa blyslo zopár dobrých prestreliek, kúsok romantiky, no nič z toho ho neviedlo k dokonalosti a navyše Farrell vysmiaty takmer v každom momente ako slniečko pôsobil ako kaz na zube. Dejový aparát raz dva "cvakal" obrázok za obrázkom a všetko bez väčšieho zdramatizovania došlo úspešne do cieľa. Dal som 50% ale silno som rozmýšľal nad 40%. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Brutálně vykradené Mladé pušky, kterým ale schází to nedefinovatelné NĚCO. Anebo také jeden z nejslavnějších desperátů viděný očima malého chlapečka s šestákovým románem v kapse, který ve svých deseti letech sepíše něco v tom stylu a dá to staršímu bráchovi, aby to zkusil propašovat do Hollywoodu ... Při troše štěstí, se to třeba povede a možná se najde i nějaký ten zoufalec, co musí platit odstupné holkám, a bere každou kravinu, která mu pomůže z tíživé finanční situace. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie trvalo 65 dní, z toho počas 45 dní sa teplota pohybovala okolo 40 stupňov Celzia. (m.a.t.o.)
  • Natáčení probíhalo v druhém největším státě USA - Texasu. (rawboy)
  • Počas prípravy na natáčanie sa herec Gregory Smith (Jim Younger) naučil zaobchádzať so zbraňou tak dobre, že si od svojich kolegov vyslúžil prezývku "Secret Weapon". (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama