Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Životní příběh amerického lupiče z Divokého Západu Jesseho Jamese (1847 – 1882) se stal inspirací pro řadu westernových snímků. Na plátnech kin se začal objevovat již v éře němého filmu a v roli Jesseho Jamese se objevili slavní herci jako Robert Duvall (Velká Northfieldská loupež) nebo Brad Pitt (Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem). V roce 2001 natočil režisér Les Mayfield moderní verzi příběhu o legendárním psanci, jehož jedni vnímali jako nebezpečného zločince a druzí oslavovali jako hrdinu. V akčním westernovém snímku Psanci Ameriky se v roli neohroženého pistolníka představil irský herec Colin Farrell, pro něhož to byla jedna z prvních větších hereckých příležitostí. Příběh pojednává o tvrdém gangu bratří Jamesů a Youngerů, kteří se po skončení americké občanské války vrací zpátky na své farmy v Missouri. V rodném městečku se však setkávají s nelítostným železničním magnátem, který s pomocí bandy pistolníků zastrašuje místní obyvatele a za směšné částky vykupuje jejich pozemky na stavbu železnice. Mladí farmáři se ale nemíní vzdát svých pozemků za žádnou cenu a brání, co jim právem náleží. Začíná jedna z největších štvanic v historii Divokého Západu. (Česká televize)

(více)

Recenze (131)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Akční westernová komedie skoro se základnou. Takoví jsou psanci batolivé Ameriky a nastupujícího industriálního věku. Nedá se jim upřít jistá kouzelná naivita a celková demýtizace ustálených ikon tohoto žánru, otázkou ovšem zůstává, zda je něco takového vůbec potřebné a v nejširší divácké obci žádané. Stejně by se dalo polemizovat i o hi-tech vzezření, které je falešnější, než označení tohoto snímku kino nálepkou. Atmosféra jako z české televizní hudební stanice Óčko a herecké výkony na úrovni kvality sexu při penetraci sousedova zeťáka. Film na pozdní sobotní ráno, plné kocoviny a šedosti. Lépe jej zabít tímto paskvilem, než další skleničkou.... ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nové Mladé pušky, tím jsou Američtí psanci. Slušná režie, odpovídající scénář a výtečné herecké výkony (především Farrell a lahůdkový Dalton)... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Strašně se táhnoucí nuda, kde není zajímavé vůbec nic. Chybí tomu ten duch westernu, ta hudba Ennia Morriconeho, Clint Eastwood v hlavní roli čehokoliv, prostě všecko. Tenhle film si jenom na něco hraje a to hrozně špatně. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $13,342,790Tržby Celosvetovo $13,678,913║ Jedným slovom je tento film pre mňa Prekvapenie, lebo po nie celkom vydarenom komerčnom ohlase som čakal len taký priemerný film a nakoniec sa na mňa vyrútila doslova Westernová Bomba ! Dá sa povedať že film je mierne odľahčení niekoľkými vydarenými komickými vsuvkami ale tie vôbec nebrzdia dobre rozbehnutý príbeh a len vám privodia úsmev na tvári a ešte viac vás prijmú fandiť pri lúpežiach bande Jesse Jamesa. Prestrelky v podaní herca Colina Farrella sú nadupané, strhujúce, občas sú aj trochu spomalené aby ste si lepšie vychutnali tendenciu streľby, či kaskadérske kúsky, po celý čas je na čo pozerať. Postava "výmyselníka" Jesse Jamesa v podaní "slušného" sympatáka Farrella je dobre vytipovaná , skratka Farrell je vo svojom živle, ostatné obsadenie už menej známych hercov(Scott Caan, Ali Larter) ho ale výborné dopĺňa. Ani neviem prečo ale moc dobre my sedí štýl režiséra Les Mayfielda, aj keď nehovorím že to je extra talent ale filmom dokáže dodať určité čaro. /95%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu účast Colina Farrella v tomto snímku, který je na všechny způsoby obyčejný. Snaha dostat do filmu co možná nejvíc hvězd budoucnosti je patrná, ale ve výsledku se vyplatila jen hlavní role Colina Farrella, který všechny strká do kapsy. Bohužel mě zklamala i jeho vyvolená, Ali Larter, která není ani moc hezká a nevzbuzuje tak v divákovi tu chápavou vlnu obětování Jesse Jamese pro takovou ženu. jinak film je krátký, což je k jeho prospěchu a zbytečně mu je vnucen happy end, který prostě u každé western komedie musí být, aby byla spokojena i poslední divačka. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Western, koně, planina, Colin Farrell...a do toho Moby. Od první chvíle je jasné, že se poženeme vstříc vtípkům, lásce, dobrým srdcím a pohodě. A všechno to funguje, jenom je to nakonec všechno tak napůl. Každá scéna proběhne sama od sebe, nic se pořád nezašmodrchá a tak se ani nemá co rozmotávat. Neurážející určitě, ale s trochou tlačení na pilu v závěru by se psanci dostříleli mnohem dál. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ono je fuk, či Colin Farrell hrá vojaka, komiksového gaunera, policajta alebo pištoľníka Jessieho Jamesa, svoju robotu si odvedie vždy na dobrú známku. Horšie to už býva so samotnými filmami, ktoré sa kvôli scenáru a réžii stávajú priemernými záležitosťami. Je tu síce humor, láska, akcia aj napätie prameniace z toho, že to nemôže skončiť dobre, ale inak nudné i na nedeľné poobedie. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Vyloženě špatné to zas nebylo, i když Colin Farell mě v roli desperáta Jesse Jamese moc neseděl-představoval bych si tam někoho se syrovějším výrazem, prostě nějakého "COOL" drsňáka. Ale ten by se zas do takovédleho filmu spíš komediálně zaměřeného nehodil.. Ostatní herecké výkony? Nikdo mě vyloženě nenadchnul a nikdo na sebe nedokázal upoutat větší pozornost ze které by si pak budoval to svoje teplé místečko.. Ani Ali Larter ani Timothy Dalton..Co ještě byl úlet tak zajisté populární písnička od Mobyho tu bych tu vážně nečekal:-)) Jinak tento snímek byl na western dost vtipný-což moc nemusím, efektivní, napínavá a svižná podívaná (někdy přetažená za nos) to v určitých momentech také byla, zejména těsně ke konci při posledním vyloupení banky, pak samotné Jamesovo zatknutí a samozřejmě nakonec i s krásným hapíkem. Jednotlivé triky a akční scény, zná už westernový divák nazpaměť a to z kolika jiných westernových filmů, a to i daleko lepších.. Takový průměr nevyhledávám ale když už nic není a je chuť i nálada tak se rád podívám. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Oddechový western moderně zpracovaný, nálada pozitivní, film zábavný... Z legendárního příběhu si tvůrci vzali jen kostru, přidali moderní akční prvky, takže Jesse James v podání Colina Farrella mi připomínal chvílemi Nea z Matrixu ve westernových kulisách, ale jinak to šlo. Je to můj třetí film o Jesse Jamesovi a asi nejzábavnější a jednoznačně oslavující Jamesův gang jako americké Jánošíky. Filmově nejlepší však byli Psanci (1980) s Davidem Carradinem a historicky nejblíže drsné realitě byl patrně western Jesse James (1939). Trailer: http://www.dailymotion.com/video/x3f7ez_american-outlaws-theatrical-trailer_shortfilms ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

S Jesse Jamesem jsem nepásl krávy, ovce ani mravenečníky, ale jsem vnitřně přesvědčen o tom, že jeho lidská dobrota byla asi na úrovni českého miliardáře předvolebně slibujícího chránit zájmy pracujících. Nicméně pokud podlehnu iluzi o partě naštvaných leč mírumilovných farmářů, tak by mi patrně nečinilo problém stát se jejich fanouškem. Westernové pohádky mne zkrátka přiměřeně baví, i když tuhle si moc dlouho pamatovat nebudu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Takovej trošku netypickej western s Colinem Farrellem v hlavní roli, ale bohužel se do takovýhle role až zas tak nehodí, ale to se ještě dá překousnout, jenže tenhle film mě prostě nedokázal zaujmout, věechno bylo takový nemastný neslaný, nic pořádnýho se nědeeje a půvofnímu filmu se to moc nepodobá, ale děj má i svý světlý chvilky a proto aspoň ty 2* ()

whack 

všechny recenze uživatele

Netradičný anarchistický western, zameraný proti výstavbám železníc cez územia farmárov; polovica 19. storočia. Trochu po funuse. Kde boli pištoľníci, keď sa stavali železnice cez územia indiánov? ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zabití Jesseho Jamese „umělcem“ Lesem Mayfieldem. Western z kosmetického saloonu, v němž nechodí upocení kovbojové srát do kadibudky, nýbrž lehce perspirujíc kráčejí kakat na toaletu a kdyby snad někdo z těch fešáků byl jižanský teplouš, říkalo by se mu gay z Liberty.. Legenda Jamesovy bandy překroucena k obrazu umělé moderny, aneb Mladé pušky s vychýlenou muškou, jejichž snaha o komediálnost vyzněla komicky. Chyběly už jen dvě deci bílého vína, Perrier a Butch Účetní se Snaživcem Kidem.. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Legendě Jesseho Jamese sice autoři tohoto snímku příliš věrní nezůstali, ale Colin Farrell tuto drobnou vadu celkem slušně vynahrazuje. Vůbec celý western se nese v jakémsi subžánru "teen western" a o nic víc se očividně ani nesnaží. Což je velmi dobře, nehrát si na něco víc, než skutečně jsem, tedy jednoduchá zábava na sobotní večer s kamarády. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Colina Farrella zkrátka zbožňuji a vidět jeho tvář kdekoliv ve mě vzbuzuje jisté vibrace, které směrem ke mě jeho osobnost vysílá:) Ač Psanci Ameriky nejsou ničím výjimečným a ohromujícím na poli westernu, jeho samotní členové jsou tím, co posouvá laťku filmu výše. Fenomenální seskupení bandy v podání lídra Colina Farrella coby velkého Jesseho Jamese, Scotta Caana (podoba s tatínkem velmi zřejmá, stejně jako charisma:), Gabriela Machta, Willa McCormacka a Gregory Smitha. Ženské půvaby obstarává osobitá Ali Larter. Myslím, že v našich končinách by se "Gang Jesseho Jamese" měl nutně pozastavit a udělat tu velké pořádky:) "Nejde z něj hrůza." - "Jestli máte ten dojem, můžu mu sundat želízka." ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dávno sa mi nestalo, že som od začiatku tušil, že film bude až do konca mať riadne grády a nechápem tieto nízke hodnotenia. Prosím nenechajte sa zmýliť žánrom "komédia", nie je to žiadny spaghetti žáner, proste je tam len pár trefných, milých a napätiu neubližujúcich hlášok. Príjemní príbeh, príjemný herci. Síce nie je taký typicky špinavý a atmosféra západu tiež nie je na jednotku, ale ja som si prišiel na svoje. Aspoň na 75%. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

A jaj.. westerny opravdu,opravdu NEMUSÍM a tenhle jsem viděla vlastně omylem. O to víc jsem byla překvapená,když mě tahle honička nevyzpytatelného gandu Jesseho Jamese zabavila.A parádně. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Jasné! Prvotriedny popcorn so všetkými tými výbuchmi, dobrým tempom a výbornou kamerou. Všetky tie prehnanosti berem, film ma bavil. Jediné čo mi tam nesedelo bola (síce sympatická) Ali Larter, predsa len to nieje moc westernová kočka. A tiež by som nečakal vo westerne Moby-ho hudbu. Ináč môže byť. Kto sa chce nenáročne zabávať je to výborná voľba. Silné tri hviezdy. ()

Reklama

Reklama