Reklama

Reklama

Pod kontrolou

  • Česko Pod dohledem (více)
Trailer 2

Extrémně nebezpeční masoví vrazi projíždí krajinou a mezi lidmi se šíří strach. Policie je bezradná, dokud maskované vrahy při jedné akci náhodou nezahlédne trojice očitých svědků – starší policista, osmiletá holčička a mladá žena závislá na drogách. Na jejich výslechy pod dohledem kamer jsou povoláni dva speciální agenti FBI. Původně rutinní práce se brzy změní v tajemnou hru, kterou mezi sebou svědci a agenti hrají. Nikdo zde totiž nemluví pravdu. Originální příběh s nečekaným zvratem natočila režisérka Jennifer Lynchová, dcera významného režiséra Davida Lynche. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (157)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Docela podivuhodný snímek, kterému se místy daří fungovat jako thriller i jako komedie/parodie. Jistým zvráceným způsobem to navíc i drží pohromadě, ale nemůžu se zbavit pocitu, že to tak drželo spíš díky mojí náladě, než kvůli schopnostem tvůrců. Za celou dobu sledování jsem nenabyl jistoty, že po mně filmaři opravdu chtějí, abych se spolu s filmem co pět minut přepínal do jiné polohy (což by nevadilo, kdyby to bylo záměrně a s nějakým cílem), nebo zda-li je to jen potřeba vyvolaná jejich neschopností. Velmi pěkné zakončení dává jistou naději v to, že jste byly hodinu a půl v rukách chytrých lidí, ale když si člověk vzpomene na momenty s "hodným a zlým poldou", otřásá se naděje v základech. No v součtu je Surveillance poměrně netradiční snímek, který stojí za zkoušku. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zapadákov kdesi pri ceste a panoptikum figúrok, z ktorých každá je väčší či menší psychopat. Áno, lynchovský rukopis je tu poznať. Celkovo je to však film z rodu Obvyklých podozrivých - bez toho namakaného zvratu (fakt som ho nečakal) by to bola len solídne remeselne natočená tuctovka. Pullman to miestami nedával, zato Julia Ormond podala prekvapivo komplexnú postavu. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Vyborna atmosfera, ovsem dva body v pribehu (bez spoilerovania nemozno opisovat blizsie) a konkretne ich predostieranie divakovi su podvodom - nie chytrym, ale z rodu "barliciek". ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tak to je hodně zvrácené. Rod Lynchů rulez. A navíc skvělá písnička od Violent Femmes - Add It Up. 90% a těším se na Hisss ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Co je horšího než šikanující policajti? Vraždící maniaci!! …. Zamotaný případ, výslech tří svědků, kteří odvypráví své příběhy. Od Lynchů se nedá čekat nic jiného, než předvedení Ameriky jako země plné uchyláků. Tady doplněné zajímavou pointou, která mne vedla k pousmání. Morbidní je i zjištění, že vlastně mám rád takovéhle zvrhlé filmy. Ale co, vždyť i masoví vrazi mohou dělat romantické věci! PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? Je těžké napsat něco o pokračování a nespoilerovat. Takže jen stručně: ONA je muž! ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

70% Jennifer se zjevně potatila a dokazuje, že opravdu má talent. Jen jedna docela zásadní věc jí v Surveillance chybí a na tu by teda David nezapomněl - tajemství. Snad na její další film nebudeme čekat dalších 15 let, to by byla škoda. P.S. Tak jsem mrkl na IMDB a už dokončuje další snímek. :) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rašómonský příběh ze zapadlého okresu Nebrasky, ve kterém nejvíce tragických úmrtí způsobuje nepřiměřená rychlost na silnicích. Jak však vtipně pravil agent Fabulózního úřadu pro vyšetřování Hallaway, vyjma tohoto týdne.. Hledat vraždící duo mezi naservírovanými dvojicemi není kvůli mnoha náznakům až takový oříšek, ale u produktu z Lynchova jablka to není zas tak podstatné. Jde o jeho vzhled, když se na něj díváte z různých stran a chuť, když morálnost odjíždí po Lost Highway.. ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Kent Harper, Jennifer Lynch | Hudba: Todd Bryanton | Produkcia: Marco Mehlitz, Gary Hamilton, Harrison Kordestani, David Lynch | Distribúcia: Arclight Films, WIld Bunch Distribution | Rozpočet: 3,5 miliónov $ | Tržba: 1,001,871 $ || ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Obával som sa dvojzáprahu lynchovských myšlienkových pochodov, ale našťastie Davidova dcéra pochytila z otcovho genetického odkazu len tú normálnejšiu tvorcovskú časť a kvality na strane zručnosti. Zaujímavá je prezentácia príbehu z trojpohľadu hlavných postáv, jeho obsah však režisérka a scenáristka mohla nechať ešte dozrieť. Štylistická stránka filmu tak vysoko presahuje jeho obsah, v ktorom k vyššiemu hodnoteniu nepomohol ani celkom dobrý záver a herecký nadštandard. 70%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Hruška" viditeľne nepadla ďaleko od stromu. Lynch-ova dcérka Jennifer je vďaka svojmu špecifickému pohľadu pomerne zaujímavá osôbka. Už "Chained" bol pre mňa veľmi vydarenou, emotívnou, psychologickou "jedno-hubkou" Tento snímok je akoby obdobný, no zároveň z úplne iného súdka. Príbeh vyrozprávaný z retrospektívy z pohľadu viacerých osôb sa v závere stáva doslova "neovládateľným", pričom už samotný vývoj deja, je mierne povedané, nasiaknutý podivnosťou, kedy človek neustále premýšľa, čo je toto kurva za zmyslené "postavy". Samotné rozuzlenie (pre niekoho možno očakávané), je už úplný "NONSENS", s ktorým sa divák príliš často nestretne, takže za mňa veľká spokojnosť ... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ač předvídatelné, tak při závěrečném "překvapení" nechutně šokující. Moc nevadí, že je pointa jasná během pěti úvodních minut snímku - poslední dvacetiminutovka tím totiž nijak zásadně neztrácí. Škoda jen, že si dílo dcery nejpodivnějšího reřiséra na světě nedrží po celou stopáž to správné tempo... Pravé napínavé peklo ala Funny Games přijde až po hodině stereotypního vyšetřování, jinak se jedná o průměrný každodenní thriller, který nemá moc co nabídnout. Já jako divák si tak odnáším pouze přesvědčivě natočenou studii chování masových vrahů. A mrazilo mě ještě dlouho po titulcích! Inu, škoda, protože kdyby byla celá Surveillance v duchu druhé půlky filmu, bylo by to na pět hvězdiček. Začínající reřiséři se holt nudě nevyhnou, i přesto se těším na Lynchové další kousek o hadí ženě... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Lynchovou mám rád, protože ty její divnosti v sobě mají jisté kouzlo. Kladnou postavu aby zde pohledal. Rodinka s otčímem, feťácká dvojice, poldové, co se baví šikanováním řidičů i spolujezdců a dvojice vrahů. Tedy fandit není téměř komu, pokud nebudu počítat dívenku, co vše zkoumá kritickým okem a má jasno. Šikana je intenzivní, havárie šťavnatá. Nevím, zda to dělal Pullman schválně, ale jeho hraní napovídalo více, než by muselo. OK, alespoň jsem se v něm nemýlil. Potěšil mě Ironside, který je připomínkou celé řady skvělých béčkových snímků. Jinak otevřené gore ne, ale pro škopík krve se nejde daleko. Je to sice film o vraždění, přesto musím napsat, že zábavný. Ty žluté filtry všemu dávaly parádní patinu. A konec? Nu, to je na samostatnou hvězdu, páč takhle nějak to ve skutečném životě chodí... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,, To bylo to nejromantičtější co jsi mohl udělat! '' ----- Zprvu mne to nijak extra nebavilo a snad kromě hodně ulítlé americké obdoby Semira s paťákem od county police mně ani moc nebavily ostatní postavy byť co kus to byl originál. Julii Ormond zbožňuji a mám rád i Pullmana, ale zdálo se mi, že jedou jakoby jen na půl plynu... Už jsem si říkal, že se mi začínají přejídat všechny ty filmové vyvražďovačky v amerických zapadákovech i s jejich vyšinutýma obyvatelema a také, že když se na DVD cover tučně píše, že to režírovala dcera Lynche, že to prostě není záruka kvality. Jenže pak se film dějově zajímavě přehoupl a mně se rozsvítilo ! V tu chvíli jsem si jej začal užívat pokud se to tak dá říci protože je to dost brutální záležitost a musím ocenit, že to bylo fakt zábavně ulítlé... Lynchovi jsou prostě asi dost zvláštní rodinka a možná bych být od nich pozván na chatu asi řádně a dlouho zvažoval zda jet... :-). Tady by se ale dál už snadno vykecala pointa, takže končím. Tentokráte se povedl i český dabing Doporučuji vidět. 4 pokuty za rychlou jízdu. * * * * ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Režisérka Jennifer Chambers Lynch neví, jestli chce tímto thrillerem šokovat nebo je jí úplně jedno, jak bude její film pochopen. Nejméně do poloviny se film utápí v solidní nudě. Dva agenti FBI (Pullman, Ormondová) přijíždějí na policejní stanici vyšetřovat a poslechnout si výpovědi tří svědků, kteří přežili krvavý masakr na silnici, který se stal den před tím v tomto nehostinném zapadákově. Bílá dodávka s dvěma maskovanými únosci narazila do skupinky lidí a ty co nezemřeli nárazem jednoduše zastřelili. Lynchová v první polovině sbírá body hlavně za technické provedení filmu, ale jako zdatná vypravěčka se moc neosvědčuje. V podstatě tak zbytečně sledujeme kterak dva zkorumpovaní policisté na své dálniční hlídce překračují svoji pravomoc a baví se tím, že projíždějící řidiče zastavují a šikanují za rychlou jízdu. Nechápu, proč tohle ve filmu bylo, když to s hlavní dějovou linií vůbec nesouviselo. Film byl v té chvíli docela na odpis, ale pak přijde velký zvrat v ději a režisérka projeví svůj talent k perverzi a tak trochu zasvětí přímo na policejní stanici diváka do tajů lesbických hrátek a film se jako puzzle začne skládat před nevěřícím divákem. Na mě si ale režisérka moc nepřišla, protože zvrat jsem včas odhalil. Jenže poté film jaksi přestal dávat smysl a možná ho neměl ani předtím. Jennifer Lynch je dcerou slavného Davida Lynche a hodně vody uplynulo od jejího debutu Helena v krabici. Jenže ani po těch letech stále nenalezla ten správný cit pro dobrý vypravěčský rytmus a napětí a tak jsem byl hlavně spokojený s technickou stránkou filmu, kterou odvedla na výbornou. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ten koniec to teda završil... A ešte; ani ten blbec, ked' už si tú cigu na konci zapálil, tak ju držal ako kokot! Záver: dobrý film, ale s debilne dlhým a tupým koncom. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pomerne dosť úchylný debut majstrovej vydarenej dcérky, ktorý ale poteší niekoľkými zaujímavo drsnými a zároveň vtipnými scénami. Vedú dvaja cool poliši. Pointa akosi preniká na povrch viac, akoby si režisérka a scenáristka želala, takže sa do rebríčkov najšokujúcejších filmových záverov zrejme nedostane. Bill Pullman nám nepríjemne zostarol a úplne opačným štýlom, ako napr. Sean Connery. No a Julia Ormond "je na agentku FBI príliš sexy". Kto videl vie, čo tým myslím... ()

Reklama

Reklama