Reklama

Reklama

Pod kontrolou

  • Česko Pod dohledem (více)
Trailer 2

Extrémně nebezpeční masoví vrazi projíždí krajinou a mezi lidmi se šíří strach. Policie je bezradná, dokud maskované vrahy při jedné akci náhodou nezahlédne trojice očitých svědků – starší policista, osmiletá holčička a mladá žena závislá na drogách. Na jejich výslechy pod dohledem kamer jsou povoláni dva speciální agenti FBI. Původně rutinní práce se brzy změní v tajemnou hru, kterou mezi sebou svědci a agenti hrají. Nikdo zde totiž nemluví pravdu. Originální příběh s nečekaným zvratem natočila režisérka Jennifer Lynchová, dcera významného režiséra Davida Lynche. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (157)

EdaS 

všechny recenze uživatele

70% Jennifer se zjevně potatila a dokazuje, že opravdu má talent. Jen jedna docela zásadní věc jí v Surveillance chybí a na tu by teda David nezapomněl - tajemství. Snad na její další film nebudeme čekat dalších 15 let, to by byla škoda. P.S. Tak jsem mrkl na IMDB a už dokončuje další snímek. :) ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Že to bude blbost jsem si myslel hned od začátku, ale přeci jenom jsem se chtěl podívat jak si David Lynch vychoval svoji dcerušku na režisérském poli. Aby to holka neměla tak těžké tak ukecal starého známého kámoše Billa Pullmana, aby do toho šel s ní a dal tak filmu minimálně dobrou reklamu, i když samozřejmě tomu dal mnohem víc. Právě Bill vymačkává z tohoto nedozrálého pomeranče maximum, což stačí alespoň na 3 hvězdičky. Komu to aspoň trochu v hlavě šlape tak postupem času pozná, která bije a v tu chvíli už film může rovnout vypnout. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Vysoce zneklidňující thriller který mrknutím oka přepíná mezi survival hororem, černou komedií a psychologickým dramatem. Režisérský talent se v rodině Lynchových očividně dědí, stejně tak smysl pro podivnost. Surveillance by sice v tatínkově kinematografii působil vcelku civilním dojmem, ale v porovnání s běžnou produkcí je to pořádně atmosférická úchylárna. Divné je všecko, od postav, přes nejspíš záměrně přehrávající herce, až po za vlasy přitažený příběh. Upřímně, vůbec mi to nevadilo. Díky drastickému úvodu, perfektnímu výkonu Billyho Pullmana a skvělé kameře jsem film sledoval se zatajeným dechem. Skvělý zážitek, až nepříjemně realistický a silný. ()

Antek 

všechny recenze uživatele

Dcery (a vůbec potomci) slavných filmových režisérů to mají těžké . Jejich otcové jsou zpravidla synonymem filmové geniality a majstrštyků, které se do kinematografických dějin zapsaly zlatým písmem. Záleží pouze a pouze na nich jak s daným DNA kódem naloží -- zda jej dokáží zkrotit či se stanou pohou (slabší) kopií svého sploditele. Nejinak je tomu v případě člověka (řeč je samozřejmě o Lynchovi), který rád skládá filmy tak, že zamotají hlavu divákovi tak, že zcela nic nepochopí, ale přímou úměrou se způsobeným chaosem roste i jeho nadšení (věc téměř nereálná, jež ovšem realitou je). Dcerka po svém otci zdělila zálibu v zneklidňujících obrazech, vyšinutých individuích a smysl po atmosféru. S tím rozdílem, že narozdíl od klasického Lynche, nakopne divákovu pozornost (a to dokonce několikrát) správným směrem a tudíž tak nehrozí, že by se na internetu začala tvořit fóra typu: "O čem to vlastně bylo?". Zdánlivý klad je ovšem paradoxně i kámenem úrazu. Tam, kde Lynch mistrovsky kalí vodu -- tam je jeho dcera až nevýrazně přímá a příliš tlačící na pilu. Jednoduchá kriminálka z několika úhlů pohledu je sice koncepčně řešena velmi zdařile, ovšem konec -- konec je peklo. I když sám Lynch někdy nedokáže své herce zcela ukočírovat (a ti pak působí, jakoby si odskočili ze zcela jiného natáčení), dcerka nejspíš ve finále rovnou sbalila kufry a vypadla z place. Herci zběsile přehrávají, napodobují pšouky limonád a žíly jim naskakují snad na všech částech těla. Ne, tohle opravdu není způsob, jak ztvárnit psychopata. To pravé zlo je vždy skryto uvnitř a vyplouvá na povrch ve troškách -- neexploduje a nevydává se lascivně na odiv jako levné zboží. To ovšem není chyba herců, ale vždy jen a jen autorova přístupu ... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

V návalu nadšení dávám plný počet, protože tohle se Lynchově dcerce řekl bych hodně povedlo. Těžko o tomhle filmu něco bližšího napsat bez spoilerování... prostě taková kombinace pana otce Lynche a Tarantina... Hodně se mi líbila pasáž s výpověďmi svědků spolu s paralelním filmovým doprovodem a la "jak to bylo doopravdy". Páreček dvou ujetých venkovských fízlů, buzerujících dost drsným způsobem pro zábavu řidiče, je megašílený a megavtipný zároveň. Mladá fetka i malá holka byly taky výborné. Ovšem filmu kralují Pullman a Ormond, to je bez debat. Hlavně ta Julia... A na konci dojde i na romantiku, mmm... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Píseň "Speed Roaster", která zní při závěrečných titulcích, zpívá režisérčin otec David Lynch. (skudiblik)
  • Podle Jennifer Chambers Lynch měl být film původně o čarodějkách. (TomikZlesa)
  • Jedná se o první celovečerní film režisérky Jennifer Chambers Lynchové po patnáctileté pauze, která následovala po dokončení snímku Helena v krabici (1993). (Conspi)

Reklama

Reklama