Reklama

Reklama

Pod kontrolou

  • Česko Pod dohledem (více)
Trailer 2

Extrémně nebezpeční masoví vrazi projíždí krajinou a mezi lidmi se šíří strach. Policie je bezradná, dokud maskované vrahy při jedné akci náhodou nezahlédne trojice očitých svědků – starší policista, osmiletá holčička a mladá žena závislá na drogách. Na jejich výslechy pod dohledem kamer jsou povoláni dva speciální agenti FBI. Původně rutinní práce se brzy změní v tajemnou hru, kterou mezi sebou svědci a agenti hrají. Nikdo zde totiž nemluví pravdu. Originální příběh s nečekaným zvratem natočila režisérka Jennifer Lynchová, dcera významného režiséra Davida Lynche. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (157)

Teardown 

všechny recenze uživatele

Krimi, Drama, Horor, Thriller? Julia Ormond, Bill Pullman, Michael Ironside? Nu byl jsem moc zvědav co se z tohoto spojení vyklube. Zpočátku to byla chotická a místy možná i ospalá přehazovačka jednotlivých příběhů, ale i ta na mě začala po nějaké chvili malinko fungovat. Pomalu se odkrývala drobná fakta a na povrch vyplouval docela zábavný příběh o takových normalních zabijácích a lidských osudech, kteří se toho všeho tak nějak nechtíc přimotali. Do toho hodnej a špatnej polda s netradičními praktikami, policejní stanice narvaná k prasknutí ochotou a inteligencí, násilí, vraždy, černý humor a malá holčička, která svou všímavostí předčila celej policejní sbor. Hm, nebylo to špatný. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě dostalo do kolen. Lynchová holčina ukazuje že dokáže vzít žezlo po tátovy. Teda ne že by film byl až tak divnej jako Lynchovi filmy, ale je to naprosto dokonale natočené a pár scén mi toho Lynche dost připomínaly. Atmosféra je zapadlá a fakt působí dobře, herci hlavně Pullman hraje naprosto výborně, a ostatní taky. A rozuzlení je takové kulervoucí že jsem byl více překvapen než třeba u Saw. Tohle se prostě povedlo, a od 5* mě dělý opravdu málo. Paráda a super překvapení. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Docela podivuhodný snímek, kterému se místy daří fungovat jako thriller i jako komedie/parodie. Jistým zvráceným způsobem to navíc i drží pohromadě, ale nemůžu se zbavit pocitu, že to tak drželo spíš díky mojí náladě, než kvůli schopnostem tvůrců. Za celou dobu sledování jsem nenabyl jistoty, že po mně filmaři opravdu chtějí, abych se spolu s filmem co pět minut přepínal do jiné polohy (což by nevadilo, kdyby to bylo záměrně a s nějakým cílem), nebo zda-li je to jen potřeba vyvolaná jejich neschopností. Velmi pěkné zakončení dává jistou naději v to, že jste byly hodinu a půl v rukách chytrých lidí, ale když si člověk vzpomene na momenty s "hodným a zlým poldou", otřásá se naděje v základech. No v součtu je Surveillance poměrně netradiční snímek, který stojí za zkoušku. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Stejně jako ta holčička i já věděl, kdo jsou agenti FBI zač. Na rozdíl od ní, já to věděl skoro už od začátku. Další hroznou věcí v Pod kontrolou byl Bill Pullman. Jeho výkon byl k uzoufání a pro tuto roli se vůbec nehodil. Naproti tomu Julia Ormond byla skvělá a přesto, že jsem jí v této poloze ještě neviděl, tak jí nesmírně sedla a byla v ní dokonce sexy. Samotný styl vyprávění, i přes tu předvídatelnost, byl slušný a jméno Lynch tím nebylo nijak poškozeno. Určitě se dá spoustu věcí zlepšovat, ale talent tu je. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Za 3 s odrenyma usima. Lynch je proste jenom jeden, a i kdyz bude v titulcich napsanej treba stokrat, ale nebude to jeho prace, tak to stoji za prd. Protoze koukate na "jakobylynche", a to proste neni ono. Nakonec z toho vyjde takovahle napodobenina...no nic. P.S.: jak dlouho Vam trvalo nez jste poznali kdo je ten spatnej? Taky celych cca deset minut...? ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Jedná se o první celovečerní film režisérky Jennifer Chambers Lynchové po patnáctileté pauze, která následovala po dokončení snímku Helena v krabici (1993). (Conspi)
  • Snímek získal cenu pro nejlepší film na Sitges - Catalonian International Film Festival 2008. (klo11bouk)
  • Podle Jennifer Chambers Lynch měl být film původně o čarodějkách. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama