Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec ovládaný démonem incestu Bylethem cítí šílenou potřebu milovat svou sestru. Jeho tragický konec bude jen přirozeným epilogem tohoto morbidního příběhu. (Karlos80)

Recenze (5)

Kangax 

všechny recenze uživatele

Zvláštny, viacmenej komorný príbeh mladého šlachtica Lionella a jeho sestry Barbary, ktorí sa milujú na súrodencov až príliš silnou, aj keď len platonickou láskou. S tohoto chorobného vzťahu sa snaží vymaniť hlavne sestra, ktorá sa mu snaží vyhnúť tak, že sa vydá za iného muža. Po návrate domov aj so svojim mužom však musí čeliť žiarlivostným scénam svojho brata. Ten sa správa vyslovene ako posadnutý, aby počas filmu vyšlo skutočne najavo, že jeho otec sa venoval čarodejníctvu, a po jeho smrti navštívil vtedy 10ročného Lionella démon incestu zvaný Byleth. Na pozadí tohto incestného a tak trochu satanského príbehu však ešte aj vyčína neznámy vrah, ktorý vraždí netradičním spôsobom - zbranou s troma čepeľami.... Zrejme práve existenicia "neznámeho" zabijaka a vrážd zapríčinila to, že ho niektorý radia čiastočne aj do žánru giallo. Podľa mna však to tohto žánru vôbec nepatrí... Vo filme je síce zopár vrážd, sú však fádne spracované, a identita zabijaka nemôže byť pre nikoho prekvapeným. Navyše tu máme do činenia s nadprirodzeným démonom (alebo je to len démon v chorobnej Lionelovej mysli?) a dej je zasadený do 19. storočia... Aj keď postelnými scénami aj nahotou sa to doslova hemží, bol som dosť znudený... Atmosféra bola šedivá, krvou sa šetrilo, a koniec bol dosť odfláknutý. Taký typický premerný produkt tej doby, ktorý sa s malým rozpočtom, odvážnejšími erotickými scénami, vtedy populárnym sataniským námetom, čiastočne vykrádajúcim aj žáner giallo snažil zaujať divákov a zarobiť zopár bubákov.. Možno sa mu to vtedy podarilo, mňa ale nezaujal a viackrát si ho už nepustím... ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pozdní, hodně patetický gotický horor, který v žádném případě nedosahuje kvalit svých starších, většinou černobílých bratříčků, přeci jen to bylo natočeno v trochu jiné době než v polovině 60's tedy v rozkvětu gotického hororu jao samostatné hororové odnože, tento film se narodil do tzv "boomu" italských giallo detektivek, a pochopitelně i jeho součástí je několik málo giallo prvků. Nicméně příběh (poněkud zmatený), byl jinak docela zajímavý (viz. incestní vztah+nějaká démonická posedlost, okultistické prvky atd), v italském hororovém filmu, ale nic nového (přesto právě italy, to bylo pak často vyhledávané téma-námět v té době 70-74), není to čistokrevný horor, ale spíše soft-erotické hororové drama, nádherně zdobený (kostýmy, interiéry viz 19. století v Itálii), s okouzlující a vkusnou ženskou nahotou a malými prvky voyeurismu, bohužel je tu málo sleazy a vražd, které jsou nekrvavé. Není to typický slaezyfest! Líbila a zaujala mě tak jen zdejší krajina (prostředí) kde se točilo, hezký vizuální styl, dobrá fotografie, a chytlavý hudební doprovod který má své kouzlo, obsazení až na Damona v podstatě anonymní. Jedna z herečke tu byla trochu podobná Barbaře Bouchet. Jinak film se strašně vleče, postrádá to akci, trpí to nedostatkem skutečného napětí, vzrušení, a jak už jsem psal nahoře i krev, člověka to pak spíše uspává. Nejde o nic pamětihodného, je to film na který poměrně snadno zapomenete a vícekrát si ho patrně už nepustíte. Slabší a spíše pak lehce podprůměrný Euro-Horror. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Erotické drama je jen lehce šmrcnuté giallem a démonickým hororem. Trochu to připomíná filmy s Angelikou, jelikož na gotický horor je to až příliš prozářené sluncem. Hodně nahoty, krásné dívky ukazující vše, sex je soft, vraždy decentní, krev ano. Nevím, zda Byleth je opravdu démonem incestu, spíše mi zdejší démon přišel jako sukubus, ten ale z obětí vysává jen životní energii a nenutí je vraždit. Ale v italských fantaskních filmech si s tímhle hlavu nelámali. Škoda, že hororová stránka se smrskává jen na vraždění. Velmi dobrá hudba, vizuálně pěkné. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Dobrá, pohodová gotika so skvelou hudbou, krásnymi interiérmi aj exteriérmi hradu a jeho okolia, krásne herečky, trocha toho t&a a zaujímavým námetom, s troškou toho gialla. Je to dobré, výborne natočené, ale chýba tomu troška viac... takej tej energie, nadšenia, možno trochu zapametateľnejších kills. Ale pre skúsenejších fanúšikov eurohororu je to aj tak solídny film. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Hmmm, hororove tam dokopy nic nebolo, ale drama to urcite bola, dopozerat to v pohode do konca. Este by som k tomu pridal, ze je to romanticky film ochuteny pikantnou erotikou. Mna osobne to moc nebavilo pozerat, lebo dokopy som vo filme nevidel nic zaujimave, co by ma ocarilo. Ani obal neni spatny, len ten typek na obale tam ani vobec nebol, co je skoda. Moje celkove resume znie, ze film ma nudil a dost casto som sa pristihol, ako som pri nom zival s otvorenymi ustami dokoran. ()

Reklama

Reklama