Reklama

Reklama

Recenze (4)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Raritní, zcela zapomenuté giallo, trochu připomínající Lenziho "Spasmo". V podstatě celý film se odehrává v jednom naprosto izolovaném hotelu, kde se skrývá muž s jeho přítelkyní, od té doby, co našel jeho manželku zavražděnou a sám je bez alibi. Věčná izolace spolu s klaustrofobickým prostředím si za chvíli začne vybírat svou daň, mysl muže se pomalu začne trhat. Filmu je extrémně chudý na rozmanitost scén a prostředí jako takové (zřejmě v rámci velmi omezeného rozpočtu), monnotónost jednotlivých scén opakujících se do omrzení taky moc na zajímavosti nepřidá, sleazy detektivní příběh s tajemstvím skrývajícím se za zdmi opuštěného hotelu ale špatný nebyl, je tu spousta záběrů do minulosti a snových scén, více než na násilí a vraždy, je zde ale kladen důraz na nahotu a sex. Ústřední progresivní píseň "Sunday In Neon Lights" je památná (nepamatuji si že bych něco podobného v giallo filmech takhle na úvod slyšel) a vůbec celý prolog vypadá docela slibně (tam je napětí, které se vybuduje takřka z ničeho, a není k tomu třeba ani vražda či mrtvola), tempo bohužel po celý film nevydrželo a celkově je to tedy spíše unavené a nudné. Ale i tak doporučuji především giallo fandům. 2,5/5*. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Giorgiova žena je zavražděná, ale on ji nezabil. Přesto je hlavním podezřelým, a tak si přes svého advokáta najde úkryt, do něhož vezme i přítelkyni Liz. Oba se schovají ve starém uzavřeném hotelu, který má osmdesát pokojů...je tedy značně rozlehlý. Zbytek děje se odehrává v opuštěné budově. Postupně se ale ukazuje, že až tak opuštěná není, že má několik podivných obyvatel. Více krimi než klasické giallo se postupně promění v typickou italskou fantasmagorii. V závěru je ale vše divákovi odhaleno, aby tak zjistil, o jak důmyslná plán šlo. Vražednou zbraní je - jak jinak - břitva. Místy až surrealistické s výbornou hudbou, zaujme především titulní Sunday in Neon Lights. Po většinu času je cítit dozvuk silných 60. let včetně hojné nahoty. Sex je důmyslně prostřiháván s promítaným erotickým filmem. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Další z řady sice béčkových, ale zároveň také zvláštních, snových, tajuplných a těžko uchopitelných giall s výbornou hudbou a krásnými ženami. ()

clint123 

všechny recenze uživatele

Celkom dobré snové giallo. Neveľa krvavých scén, viacej atmosféry, mysteriózny dej, hudba je celkom dobrá, totožnosť vraha nie je do poslednej chvíle jasná..takže základ gialla to má. Samozrejme, že sú aj oveľa lepšie giallá, ale ako aj toto tiež celkom ujde. ()

Reklama

Reklama