Reklama

Reklama

All Things Ablaze

(festivalový název)
  • Ukrajina All Things Ablaze (více)

Obsahy(1)

Tento film není o revoluci, která změnila Ukrajinu loni v zimě. Vůbec ne. Spíše ukazuje univerzální vývoj určitého druhu povstání – takových, která končí krveprolitím. Nejprve narazí vznešené snahy o svobodu lidu na temnou sílu represivních vládců. Pak, po epizodě plné zmatku a chaosu, se spravedlivý hněv lidí změní v čirou zlost. A když dojde na první oběti na obou stranách, bez ohledu na to, jak se černá a bílá jeví zvenčí, hranice mezi dobrem a zlem se při pohledu z epicentra bitvy značně rozostří. Až nakonec vše vzplane a skončí v plamenech. (Kinosvetozor.cz)

(více)

Recenze (2)

Stegman 

všechny recenze uživatele

Dokument vyniká mnoha naprosto úžasnými záběry z obou stran barikády, o tom žádná. A kdyby tvůrci z toho natočeného materiálu sestříhali 60minutový film, dost možná bych dal i plný počet. 90 minut bylo ale přece jen už trochu únavných (aspoň tedy na mě). ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Apokalyptické výjavy ako z iného sveta. Politický kontext tu prakticky absentuje - a je to možno i dobre. Revolúcia má teda akosi univerzálny charakter. Prevláda publicistická snaha zobraziť majdan čo najviac objektívne, miestami aj s trochou nechceného vtipu, či nešikovnosti (napr. šmýkanie sa ťažkoodencov na ľade). Práve čudesne nepatrný a nepatričný humor tu pre mňa fungoval ako jemné korenie - v takto hraničných situáciách medzi životom a smrtou, pôsobí až Kafkovsky existenciálne -  akoby tu vlastne o nič nešlo. Úplne pohlcujúca profesionálna robota. Niet čo vytknúť. ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama