Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film nakrútený podľa skutočnej udalosti.  Severné Írsko, 15.08.1998. Paramilitantná organizácia RIRA umiestnila časovanú bombu v aute na preplnenej ulici v mestečku Omagh. Ich varovný telefonát bol nesprávne zaznačený a polícia evakuovala nesprávnu stranu ulice. Následky boli katastrofálne: zomrelo 29 ľudí, 220 bolo zranených. Akcia mala takmer zničujúci dopad aj na samotnú organizáciu. Film ukazuje skupinu ľudí, pozostalých obetí, ktorá tlačí na neschopnú políciu RUC a požaduje potrestanie vinníka. (whack)

(více)

Recenze (2)

amfetamin 

všechny recenze uživatele

Zajímavé "dokudrama", které se soustředí především na osudy pozůstalých po bombovém útoku IRA v Omaghu. Do značné míry je ve filmu znát ruka Paula Greengrasse, který se (stejně jako v Bloody Sunday) nevyhybá ostré kritice Britských ozbrojených jednotek za jejich selhání a především za to, že své chyby nedokázaly přiznat. Z hlediska dokumentu se jedná o dost zajímavý film, celkem věrně reflektuje skutečnost, ale ke konci je divácky dost náročný. Je to vlastně takový film pro pozůstalé, pro lidi, kteří o Omaghu a problematice IRA něco (víc) vědí. I z toho důvodu ke konci již trochu nudí, přesto jde o nadprůměrný film. Vhodný pro všechny fandy britské moderní historie. ()

Reklama

Galerie (11)

Související novinky

Nezvěstný u pokusu o vraždu

Nezvěstný u pokusu o vraždu

29.03.2006

Pro herce Matthewa Foxe nastaly zlaté časy s angažováním do seriálu Nezvěstní, kde již druhý rok účinkuje v roli doktora Jacka Sheparda a mimořádný divácký ohlas na celém světě mu rovněž zajistil… (více)

Reklama

Reklama