Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tracy (Cate Blanchett) usilovně zápasí se svými problémy. Když se jí podaří zprovoznit vlastní internetovou kavárnu, vypadá to, že má částečně vyhráno. To ale ještě netuší, že bude brzy v ohrožení života. Ale vrací se zpět její noční můra v podobě bývalého přítele pašeráka drog. (Magic Box)

Recenze (31)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak je to možné, ale já jsem tím filmem celkem unešenej. Vynikající Hugo Weaving (Lionel), kterej hrál, jak kdyby to fakt někdy v životě zažil. Cate Blanchett (Tracy), která se mi v tomhle filmu líbila asi ze všech filmů nejvíc. Její brácha bez nohy byl branej z hodně úhlů a jak kdyby tu nohu fakt neměl! Prostě herci byli ok. Příběh sice trošku skomíral, ale bylo vidět, že je to film australský a tudíž nemuselo všechno skončit přestřelklou. Tím pádem to bylo mnohem realističtější. Taky se mi líbilo, že Lionel byl sice její nevlastní otec, ale nikde to myslím nebylo zmíněno přímo. Já si celou dobu myslel, že je to její přítel (nebo tak někdo, měl jsem v tom trochu zmatek), ale pak mi tak nějak z děje došlo, že je to sice přítel, ale její matky. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Usilovné sbírání se z šikmé plochy není vždy vydlážděno pochopením a dobrými skutky a tak Tracy ve snaze dát si život do pořádku dělá chyby - lidské, přirozené chyby. Bohužel, JEJÍ problém nemá sílu pořádně diváka zaháknout a tak Malá ryba zůstává i malou rybou filmovou. Citlivou, přemýšlivou, ale malou. Za vidění stojí Hugo Weaving a především Cate Blanchett, která neumí hrát v malém stylu. Sváteční 3 *. ()

Reklama

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Absolutní problém filmu je, že je tak trochu - tedy spíš tak trochu hodně- o ničem. Působí jako epizoda nějakého nekonečného seriálu. Vážně nevím, co nám tím tvůrci chtěli říct. K postavám si člověk nevytvoří žádný vztah, nemá to začátek ani konec, gradace byla pro tvůrce zřejmě sprosté slovo. Vážně nevím, jak dlouho jsem neviděl tak totálně nepovedený film...proč se toho účastnili mojo oblíbení herci v čele s Cate Blanchett je mi záhadou, možná to podle scénáře vypadalo zajímavě...O obsahu filmu říká vše zdejší krátký obsah a vězte, že je to na to, co se ve filmu děje, ještě obsáhlé. Asi to měl být film, který nám měl říct, jak jsou drogy špatné, ale jestli to mělo být poselství, tak hodně nepovedené. Ach, to byla hrůza.... ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Drogy a pár ľudkov lapených v ich osídľach. Jedna malá ryba, jeden zúfalec, jeden feťácky loser a jedna žena medzi nimi všetkými. Priznám sa, že od filmu som čakal viac. Hugo Weaving bol veľmi dobrý, ale tie tri hviezdičky dávam hlavne za Cate Blanchett, ktorá je ozaj výborná a celý film drží nad vodou. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Veľmi realistická dráma o drogách, ktorá sa zaobíde bez brutálneho tlačenia na pílu v štýle Rekviem za sen či zbytočného filmového vyhrocovania situácií (hrozne sa mi páčilo, že sa scény s pištoľou zaobišli bez strieľania - proste tam fungovalo normálne ľudské dohováranie), ale napriek tomu jej nechýba napätie a vnútorný náboj, ktorý silnie s každou minútou. Ani nemá zmysel hovoriť, že Cate Blanchett je v úlohe bývalej feťáčky famózna ako vždy. Najdôstojnejším spoluhráčom jej je Hugo Weaving, ktorého som ešte nevidel hrať lepšie ako práve v tomto filme. Najprv som nevedel naskočiť na jednu vlnu s postavami a ich spočiatku nevyjasnenými vzťahmi, ale aj vďaka skvelým hercom ma film postupne vtiahol a nakoniec z toho bol celkom silný zážitok. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama