Reklama

Reklama

O človíčkovi

(seriál)
Animovaný / Rodinný
Československo, (1985–1995), 1 h 55 min (Minutáž: 8–10 min)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Ničeho se nebojí, ví si se vším rady a dovede si v divokém pravěku, plném podivných prazvířat a praještěrů, najít správné kamarády. Takový je Človíček - hrdina kresleného seriálu, který podle námětů Zdenky a Pavla Teisingerových natočil režisér Josef Lamka. Človíčkova dobrodružství se odvíjejí ze srážky malého a bezbranného tvora s nepřátelským světem a jsou plná laskavého humoru. (Česká televize)

(více)

Recenze (77)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Perfektní prehistoricko edukativní večerníček. Hudba od pana Skoumala a Človíčkův výraz, který by jinde zdobila rozsvícená žárovka, jsou nezapomenutelné:) 80% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tenhle večerníček mě fakt dostal byl o človíčkovi, ale ve skutečnosti byl o velkým frajerovi co zvládnul úplně všechno a dokonce v pravěku . ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"Před mockrát moc lety..." Možná, že jsou tuny lepších večerníčků. Ovšem tenhle má něco o čem se ostatním může jen zdát. Největšího sympaťáka, který kdy vstoupil na naše obrazovky - Človíčka, prehistorického MacGyvera po česku. Krom toho je zde výtečný dabing, pobaví to děcka i dospělé, je to příjemně (ale ne tupě) naivní a navíc má každá epizoda nenásilně podané ponaučení na závěr. Prostě takřka večerníčkovský ideál, škoda, že narozdíl od mnoha jiných o tomto majstrštyku málokdo ví. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších večerníčkovských TOP 10 seriálů. Příběhy o malém pravěkém človíčkovi který se ničeho nebojí, ví si se vším rady a dovede si v divokém pravěku, plném podivných prazvířat a praještěrů, najít vždy ty správné kamarády. Takový byl a je Človíček - hrdina kresleného seriálu, který podle námětů Zdenky a Pavla Teisingerových natočil režisér Josef Lamka s dobrou Skoumalovou hudební složkou, hlavně ten konec. Človíčkova dobrodružství se odvíjejí ze srážky malého a bezbranného tvora s nepřátelským světem a jsou vždy plná laskavého humoru. Třináctidílný večerníček začínal jak jinak než dílem : Jak si vykřesal první jiskřičku. Jenom si tak říkám jak je to už zas dlouho co to nedávali. Rok určitě.? ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších večerníčků. Naprosto originální a naprosto odlišný od všech ostatních. V době kdy jsem jej sledoval jsem shodou okolností hrál i hru Prehistorik, takže jsem nemohl v sedm hodin před obrazovkou chybět. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Ač s nabývanými dovednostmi trošku ztrácel, být animace o něco lepší, tak možná by tenhle pravěký týpek zamíchal i pořadím v mé večerníčkové TOP 5. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Perfektní večerníček, u kterého se jistě museli bavit i naši rodičové, když jej spolu s námi jako hyperaktivními výrostky sledovali. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Po několika (ano, již vím, že prázdných a zbytečných) letech bez človíčka v téměř postapokalyptickém a sterilním světě, jsem byl dnes zachráněn a z hluboké prdele vytažen omarodivší ratolestí, která si žádala změn a dostala je. Harantě je radostné a u mě se zase na čas rozplynula krize středního věku. Bodejť by ne, vidět krátkonohého prdeláče s malým pérem, to je psychoterapie a největší lék na depresi, která zároveň může blahodárně působit na mužské ego a dokáže i vyzmizíkovat každý běžný mindrák. I když to háro, kurva, a taky ta cimrmanovská invence... je třeba se uklidnit tím, že já jsem sice lempl, vlasový porost mám minimální, ano, jsem i dement, za to si ale po penisu šlapu. A taky bezva lžu. Na druhou stranu se tomu frajírkovi po dvanáctém díle také přestalo dařit, když potkal člověčici. Na to reaguji jen jízlivým kyš kyš a jsme si kvit, zase ho miluji. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

... v té době žila prapodivná zvířata, hlavně praprasata a prakanci, a s těmi měl človíček pořád moc práce... ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Pan Wimmer mi ohromně v tomto večerníčku sednul. Pěkná pohádka! Onehdá jsem viděla na déčku a opět mě velmi potěšila. ()

Reklama

Reklama