Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tato situační a současně i "kriminální" komedie sice obrací naruby běžné pojímání "generačních konfliktů" mezi mladými a starými, a dává v tomto případě "vyzrát" stáří nad mládím, ale díky autorově zkušenému komediálnímu cítění je její těžiště a atraktivita pro dnešního diváka především v její nesporné a mimořádné příležitosti, kterou dává starší herecké generaci. Repertoár divadel a bohužel ani filmové a televizní scénáře neposkytují příliš příležitostí této věkové skupině, a je to samozřejmě velká škoda. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Ty tam jsou doby, kdy byla Jiřina Bohdalová zárukou jisté komediální kvality. V posledních letech dělá spíš dojem, že by vzala i reklamu na stařecké pleny. Ale ve Třech dámách s pistolí zas jednou exceluje (tentokrát ve vedlejší roli) a s Blankou Bohdanovou tvoří skvělou komediální dvojici. Zato Květa Fialová to s obvyklou stylizací potrhlé báby už trochu přepískla. Ale buď jak buď, je to nadprůměrná komedie. České tv inscenace už vlastně nemají světovou obdobu (údajně jen v Polsku) a původní dramatická tvorba ve většině zemí se vyznačuje řemeslnou nekvalitou. Proto mě těší, že ČT si navzdory výhradám přece jen udržuje slušný standart. 70 % ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Naštěstí byla přítomna Blanka Bohdanová, která mě dokázala bavit, Bohdalová už mě poněkud nudí, Fialová několik desetiletí hraje stále to stejné a o ostatních raději pomlčím. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Docela povedená televizní komedie, aneb občas osm lidí v jednom domě bohatě stačí. Nejvíc prostoru dostaly v souladu s názvem tři dámy a vypadá to, že si své role docela užívaly. Obzvlášť střelecký styl Jiřiny Bohdalové nemá chybu :-). ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Nudné, vše špatně, a kdo to má vydržet? Jedině snad vydrží ti, co si říkají, že jde možná o poslední kus těchto starších herců. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Stejnojmenná divadelní hra německého dramatika Karla Wittlingera (1922 – 1994) byla na českých jevištích poprvé uvedena počátkem sedmdesátých let v Městských divadlech pražských. Tehdy excelovaly v rolích potrhlých dam Marie Rosůlková, Nataša Gollová a Eva Svobodová, hra se na repertoáru udržela dlouhou řadu sezon a během dalších let se s úspěchem uváděla i na mnoha jiných domácích scénách. Její úspěch není ani tak založen na nějaké mimořádné zápletce, ale na zmatených humorných dialozích tří lehce potřeštěných dam a jednoho sklerotického plukovníka, do jejichž poklidného života, vyplněného pravidelnými setkáními u kávičky a vína, vtrhne milovaný vnuk s kriminální minulostí a jeho neurvalí přátelé. Tato situační a současně i kriminální komedie sice obrací naruby běžné pojímání generačních konfliktů mezi mladými a starými, a dává v tomto případě vyzrát stáří nad mládím, ale díky autorově zkušenému komediálnímu cítění je její těžiště pro současného diváka především v její nesporné a mimořádné příležitosti, kterou dává starší herecké generaci. Obsazení čtyř ústředních postav Květou Fialovou, Jiřinou Bohdalovou, Blankou Bohdanovou a Radovanem Lukavským potvrzuje pravdivost rčení, které praví, že herectví je jako víno: s přibývajícími léty se zlepšuje jeho kvalita i účinek na toho, kdo jej konzumuje. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Půvabná a vtipná komorní komedie v čele s třemi hereckými osobnostmi naší kinematografie..je opravdu velice milé sledovat, jak paní Bohdalová,Bohdanová a Fialová rozjíždí své herecké partie..Hláška " Já jsem z toho celá popletená..."Ale to už jsi dávno"..nemá chybu. ()

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Miluju Květiny role kdy člověk neví zda je anděl,nebo psychopat,nebo andělská mrcha.To se snad ani nedá zahrát, to v tom člověku musí prostě být. Tak nějak si člově umí představit chlapa psychopata,ale  pokud si mám představit jako psychopata ženskou tak paní Fialová je prostě dokonalá. S úsměvem na rtech Vám vrazí příborový nůž do zad ani nemrknete a  dělá to přeci čistě výchovně pro vaše dobro. Scéna kde se babičky učí s dětskou radostí střílet z pistole je dokonalá.Pro mě neznámá inscenace kde bych nikdy nehádala,že vznikla až v roce 2004,ale tak o 10- 20 let dříve. ()

Reklama

Reklama