Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autor a současně režisér Moris Issa si svůj příběh ohraničil jedním jediným dnem. V jednom dni se odvíjí pozoruhodné setkání dvou zcela rozdílných bytostí - nejen věkem, ale i společenským a sociálním zařazením. Zuzanka je devítiletá holčička, která se díky předčasnému odjezdu maminky do porodnice ocitne sama v bytě starého činžovního domu, zatímco Zdenka je trochu zhýčkaná žena úspěšného podnikatele, pro kterou není téměř nic nedosažitelné. Až na jediné - schopnost čistého, primárního pohledu na svět a spontánní reakce na něj. Co vše si tyto dvě tak nesourodé osoby mohou navzájem dát (nebo i vzít?) - o tom vypráví tento příběh dnešních dnů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Chápu o co se film snaží a autor si i vybírá správnou cestu, má to ale jedno velké ALE. V první řadě je to docela ohrané téma. Žena/muž - boháč, se setká s někým na opačné straně - chudák - v tomhle případě dítě a ujasní si v životě priority. Vždyť i ostatní na tom mohou být jinak či mnohem hůř. Jenže i přes veškerou snahu Zlaty Adamovské příběh ve skrze nenabízí nic, co by divák nečekal nebo ho nějak zásadně překvapilo, či co již nebylo dříve zpracováno a nebylo tak možné vidět. Morální procitnutí hlavní ženské role je vcelku očekávaná věc, tak snad jen údernost díky potěší divákovo oko. Na víc než hodinový snímek je to ale užvaněné a bez opravdových sociálních a morálních závěrů. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Český film má po roce 2000 problém zaujmout diváka v kině, natož aby mohl pomýšlet na úspěch filmu televizního. Pokud toužíte po barvitém vylíčení střetu různých sociálních světů, zajděte si spíše posedět na pracák... ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Předvídatelná televizní moralita s tuctovým scénářem, nicméně kvalitně obsazená a slušně zahraná. Celkový dojem: 50 %. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Hezký film v čele se Zlatou Adamovskou, která je ve filmu dokonalá. Skvěle jí sekunduje Michaela Doubravová. Průměrný scénář, ale příběh zaujme. Já jsem nadšená. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama