Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Noc v obchodním domě s půvabným děvčetem a dvěma lupiči. Někteří mladí lidé sní o tom, že jednoho dne opustí rodný dům a začnou žít na vlastní pěst. Jenže Jim Dodge je doma spokojený. Ale přišel den, kdy si musí i on najít zaměstnání - stane se uklízečem ve velkém obchodním domě. Ale hned při své první pracovní směně se jeho život zkomplikuje - v budově je s ním totiž zamčeno půvabné děvče a dva zloději - amatéři, kteří plánují ďábelskou loupež. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I BET IT WAS GREGORY, THAT LITTLE WEASEL." --------------------- Pre mňa zatiaľ najkrajšia Jenn Connelly (ak nerátam Čistú dušu)... Takže po novom na ČSFD percentá už úplne kašlem (doteraz len čiastočne trošíčku), aj keď vlastne musím uznať, že tento film nemá vôbec nič a tých 39% je možno až príliš optimistických, čiže som si prakticky práve nasral do úst. Nevadí, idem ja prelúskať jej filmografiu, možno ešte nájdem nejaké ďalšie haraburdy. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Frájovský tlučhuba a flákač se při prozevlované noční šichtě v supermarketu potkává s krásnou, znuděně rebelující "zlodějkou", aby se o sobě a svých marněných životech něco dozvěděli a do sebe zakoukali. Potud dobrý, klasická "hughesovská" romantická komedie pro mladé s nesmytelným odérem 80. let. Po nástupu dvojice přitroublých lupičů v závěrečné třetině se z ní ovšem stává totální fraška, která neví, kudy kam. Průměrovou hvězdičku tak pouze za dokonale sexy Jennifer Connelly ve vypnutém tílku. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

John Hughes ako autor Sám doma sa za tento počin hanbil, až sa chcel vymazať z titulkov. A na hanbu to určite nebolo, ale toto dielo nemá vôbec čo ponúknuť, absolútne nič, okrem mladej Connelyovej, ktorá musela robiť spolužiakom mokroty v trenírkach už len pri pohľade do očí. Inak bez vtipu, bez nápadu, bez drámy, či zvratu. Úplne o ničom film. Žiadna šanca sa zabaviť. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Zapomenutá romanťárna, ktorej referenčným bodom je mladučká Jennifer Connelly v úzkom tope rajtujúca na mechanickom koni. Námet o "divokej noci v supermarkete" podľa scenára Johna Hughesa sľuboval kopec zábavy, ale vtipné to fakt nie je. Skôr to funguje ako časová kapsula early 90s, plná dobových produktov a popkultúrneho slacker mindsetu, kedy flákači boli proste cool. Pre Franka Whaleyho (Brett z Pulp Fiction) ojedinelá príležitosť zahrať si hlavnú postavu a dôkaz, že kariéra leading mana bola nad rámec jeho talentu. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Zvrat na ktorom by mohlo stavať celý film je predstavený v posledných 20 minútach a jedná sa o scénaristický blábol, kedy postavy robia absurdné veci a pritom nemajú ich rozhodnutia žiadnu váhu. Hlavný hrdina je nesympatický kecálek, ktorému neverím ani tú vlnku na hlave. Zamrzí to, pretože samotný nápad mohol byť peknou ukážkou vzťahových a mladíckych problémov rokov 90 podporených o krimi zápletku. Takto je to len zmes hlúpych ľudí v hlúpych situáciach.. Kto nakoniec pustil Jima von? A v neposlednom rade - čo tam robili súrodenci, rodičia a policajt, keď hrali až 4 husle. Potešil štek Johna Candyho a pohľad na mladú Jennifer. Kvôli tomu dve hviezdy. Ale Hughes má aj lepšie filmy. Toto bola pre mňa strata času. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (9)

  • Když Jim (Frank Whaley) začíná při noční službě uklízet odpadky, můžeme v odrazu regálu vidět mihnout se postavu kameramana. (Emo-haunter)
  • Natáčalo sa vo vidieckej oblasti Monroe v štáte Georgia od 13. novembra 1989 po dobu 7 týždňov, skončilo sa 12. januára 1990. (Arsenal83)
  • Nemecký názov filmu znie Kevins Cousin allein im Supermarkt, teda "Kevinov bratranec sám v supermarkete", čo je priamy odkaz na filmy Sám doma (1990) a Sám doma 2 (1992), ktoré napísal John Hughes, scenárista tohto filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama