Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Noc v obchodním domě s půvabným děvčetem a dvěma lupiči. Někteří mladí lidé sní o tom, že jednoho dne opustí rodný dům a začnou žít na vlastní pěst. Jenže Jim Dodge je doma spokojený. Ale přišel den, kdy si musí i on najít zaměstnání - stane se uklízečem ve velkém obchodním domě. Ale hned při své první pracovní směně se jeho život zkomplikuje - v budově je s ním totiž zamčeno půvabné děvče a dva zloději - amatéři, kteří plánují ďábelskou loupež. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

John Hughes ako autor Sám doma sa za tento počin hanbil, až sa chcel vymazať z titulkov. A na hanbu to určite nebolo, ale toto dielo nemá vôbec čo ponúknuť, absolútne nič, okrem mladej Connelyovej, ktorá musela robiť spolužiakom mokroty v trenírkach už len pri pohľade do očí. Inak bez vtipu, bez nápadu, bez drámy, či zvratu. Úplne o ničom film. Žiadna šanca sa zabaviť. ()

Cartmof 

všechny recenze uživatele

Absolutně nechápu hodnocení ostatních uživatelů na tento film. Ta hodina 19 uběhla jako voda a já se krom cca prvních 15 minut kvalitně zabavil. Příběh Jima, který má problém si najít práci stejně, jako ten bezdomovec, který za vámi dojde žebrat pro drobné. Bydlí doma a jeho otec mu dá "poslední šanci", čímž je pozice nočního uklízeče v americkém Targetu. Premise jednoduchá a film se nesnaží o nic víc. Hudba mi mnohdy nesedla a až ke konci mi přišlo, že tam není jen, aby tam nějaká byla. Plakát k filmu vám jaksi napoví, že to nebude úplně o tom, že bude hlavní postava hodinu a čtvrt uklízet nákupák. Jennifer Connelly je ve filmu skvělá a bohatou nespokojenou dceru hraje výtečně. Kdo už tak výtečný není je hlavní postava, neboli Jim. Celý film je namyšlený, ulhaný a ve finále za to vše dostane takovou prcinku. Na film bych se normálně nepodíval, ale i přes pomalý začátek a nesympatickou jednu hlavní postavu jsem rád, že jsem tak učinil. Ono by se tak nestalo, nebýt videa Mr. Kitty - After Dark... ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pohodová, príjemná, jednoduchá zábava. Ako väčšina Hughesových sfilmovaných scenárov z deväťdesiatych rokov, alebo ako Gordonove nasledujúce "Pie in the Sky.” Ak viete do čoho idete, film vás vlastne nemá čím sklamať. A nenechajte sa odradiť tunajším hodnotením - to zase iba väčšina išla s prúdom. Na IMDB to má napríklad 5.6. A keď už pre nič iné, minimálne kvôli tej dvadsaťročnej Jennifer sa to oplatí vidieť. A soundtrack je super. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

John Hughes definoval mládežnícke filmy 80. rokov a pokúsil sa o ich resuscitáciu aj počiatkom novej dekády. Vybral si na to ale priemerného režiséra a nedotiahnutý scenár. Divoká noc preto po filmárskej stránke ostáva len príjemnou reminiscenciou na obdobie reganovskej éry. Napriek tomu si myslím, že jej tunajšie hodnotenie je bezdôvodne nízke. Predovšetkým námet mi príde absolútne skvelý, páči sa mi aj herecké obsadenie a v neposlednom rade je tento film adoráciou krásy mladučkej Jennifer Connellyovej, do ktorej by sa nedokázal zaľúbiť iba absolútny ignorant. Takže za štyri platené detské hojdačky. (18.3.2021) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Zvrat na ktorom by mohlo stavať celý film je predstavený v posledných 20 minútach a jedná sa o scénaristický blábol, kedy postavy robia absurdné veci a pritom nemajú ich rozhodnutia žiadnu váhu. Hlavný hrdina je nesympatický kecálek, ktorému neverím ani tú vlnku na hlave. Zamrzí to, pretože samotný nápad mohol byť peknou ukážkou vzťahových a mladíckych problémov rokov 90 podporených o krimi zápletku. Takto je to len zmes hlúpych ľudí v hlúpych situáciach.. Kto nakoniec pustil Jima von? A v neposlednom rade - čo tam robili súrodenci, rodičia a policajt, keď hrali až 4 husle. Potešil štek Johna Candyho a pohľad na mladú Jennifer. Kvôli tomu dve hviezdy. Ale Hughes má aj lepšie filmy. Toto bola pre mňa strata času. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (9)

  • Trailer použitý na reklamu filmu predstavoval Jennifer Connelly s výstrihom lascívne jazdiť na umelom koni. Časopis Rolling Stones to hodnotil tak, že tvorcovia si uvedomovali, že majú v rukách brak, a preto sa "pokúsili tvrdo predať pochybný tínedžerský film ako nejaký mokrý sen fanatika do dekoltu". (Arsenal83)
  • Limuzína, ktorou sa Jim (Frank Whaley) vydáva do práce na konci filmu, bola v skutočnosti limuzína z miestneho pohrebného ústavu. (Arsenal83)
  • Nemecký názov filmu znie Kevins Cousin allein im Supermarkt, teda "Kevinov bratranec sám v supermarkete", čo je priamy odkaz na filmy Sám doma (1990) a Sám doma 2 (1992), ktoré napísal John Hughes, scenárista tohto filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama