Reklama

Reklama

Vydrýsek

(seriál)

Obsahy(1)

Vydrýsek je malá vydra říční, ohrožená šelma, která přestože je chráněna zákonem, bývá často nelegálně pronásledována rybáři a lovci. S malým Vydrýskem prožijeme jeho první rok života a staneme se svědky všedních i mimořádných událostí: je chycen, utíká ze zajetí, učí se žít a lovit ve volné přírodě. Setkává se s řadou zvířat, pozná přátelství, bojuje i o holý život, ale hlavně hledá svoji rodnou řeku Křemelnou. Dále jsme svědky života přírody v okolí českých řek, potoků, rybníků a přehrad. V seriálu je řada unikátních záběrů ohrožených druhů zvířat.

Názvy jednotlivých epizod:  1. O vydřím setkání
2. O neposlušném synkovi
3. O děravé kleci
4. O cizí řece
5. O ježatém neplavci
6. O vydřím nebezpečí
7. O návštěvě na dvoře
8. O králi ptactva
9. O setkání s čuňaty
10. O blátivých stopách
11. O opravdovém nebezpečí
12. O šumavském bloudění
13. O příchodu zimy (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Vydrýsek je bohužel pouze mlácení prázdné slámy. To co fungovalo u medvíďat či selátek zde již nefunguje ani trochu. Preiss nemá co by vyprávěl, takže jeho hlas může být intonačně sebelepší, ovšem stupiditu a zbytečnost rádoby poučného večerníčku již nezachrání. Samotný Vydrýsek je sice sympaťák, ale sám bohužel nemá šanci oněch deset minut každé epizody utáhnout. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vydrýskovi chutnali měkkýši ukrytí ve velkých škeblích. Dokonce se je naučil i otvírat. A protože neměl kamarády, občas si s nimi hrál." V době, kdy na děti z obrazovek útočí fialové krávy či zpomalené záběry běžícího geparda, je pomalé putování malé vydry po domácí přírodě takovým příjemným připomenutím toho, že naše fauna a flóra se před tou exotickou nemá za co stydět a stojí za to ji občas prozkoumat. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hmmm... Ochočená zvířátka. Dětičky se pomějou... :-| . . . Nejsem si jen jist tím, zda zrovna toto je to pravé ořechové. Faktem ovšem je, že v éře kravek Milek je toto téměř jako >ze života< zvířat. Ale právě v tom je ten problém. Tváří se to jinak, než že jenom >JAKO< . Ale zase je fakt, že nejsem malá hloupá holčička nebo chlapeček, kteří jsou cílovou skupinou tohoto >přírodního< produktu. Přesto ale víc než pošetilých dětiček je mi líto oněch zneužívaných zviřátek. Říká se tomu DREZŮRA. Myslím, že si to ty šelmičky malé bezbranné nezaslouží. A nejsem prosím žádný aktivista hnutí za svobodu zvířat! . . . Tak proto jen ty tři hvězdičky... - - - P.S. Tenhle komentář má z mé strany rovnocenou platnost na všechny >zvířátkovské< projekty pana Chaloupka. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Standard naší televizní tvorby pro děti nemá čím překvapit, ale ani urazit. Naopak: ví, umí a dokáže potěšit. Klasická vyprávěcí i snímací technika je tu obohacena o početné podvodní (podhladinové) záběry i o nezvyklý záběr do života šelmy, o níž vlastně nevíme téměř nic. Snad ze starší české literatury se nám vybaví slovo vydrovka pro čepici z vydří kožešiny. Kdybych chtěl tento televizní Chalupkův záběr zasadit do vývoje naší kultury, řekl bych, že určitě navazuje na obdobné prózy zejména Vrbovy a Tomečkovy. Tedy na přírodu vnímanou očima poučených a nadhledem daných myslivců a pozorovatelů života kolem nás. Že tu snadné vypadá jako podbízivé, by nás nemělo mást. Oko dětského diváka - nadšené i bezohledné ve své bezprostřednosti přímé, ničím netlumené bezprostřední reakce - není ani pro mne v tomto případě zanedbatelným soudcem. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

"Možná na ty fousy - hele malá vydra! - ještě nemá věk. Odhodlaně brousí, to si teda piš!, očičkama švidrá, hlava žádná myš, proti proudu řek." atď. si zvyknem pospevovať na ceste. Za piesničku štvorhviezdičku. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Sympaticky půvabný elegantní hlavní hrdina, jednoduchý příběh vyprávěný jedním z nejhezčích filmových hlasů. Nechodí po světě dítko, které by po tomto večerníčku nezačalo milovat vydry. Pokud ano ... hnáty mu přelámat, parchantovi rozmazlenému. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tragičtí amatérští neherci s mizernou mimikou a artikulací, animace příšerná, příběh plytký jako Majla Kyrus. Než tohohle nedonošeného jezevce, pusťme dětem..... třeba plyn. Příroda. Fuj. ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Moc hezké, roztomilé a oddechové. Díky tomuto večerníčku si třeba budoucí generace nebudou plést vydru s úhořem. Víc takových seriálů namísto zhovadilostí o přátelství pomeranče s banánem nebo míchačky s topinkovačem! ALE hlavně: nepouštějte svinstvo do vody! ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Vydrýsek (ne, opravdu nejde o Václava Vydru nebo někoho z jeho rozvětvené famílie) je malá vydra. A jakožto malá vydra je zatraceně roztomilý a i když třeba jeho příběhy neokypují nijak zvlášť zajímavým příběhem, zkrátka a dobře vás prostě dostanou. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Výborný novodobý Večerníček nejen pro děti. Na to se může koukat opravdu kdokoli. Skvěle zpracováno, velká obliba. Super nápad. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Po medvídcích a selátkách přichází značně podceňovaný herec uměleckého jména Vydrýsek, který příliš rozhovorů neposkytuje, o jeho soukromí se toho příliš neví a neprovázejí ho ani žádné skandály. Jeho Freak show z přírody je pozoruhodné tím, že neexistuje pevný scénář. Je to mistr improvizace. Herci s ním neradi hrají. Jednak trochu smrdí, ale hlavně se neučí texty. Proto hraje sám. Za roli bere kýbl ryb. Po trilogii "Slunce, seno a přehrada", nyní září ve stodílném seriálu "100 případů nadstrážmistra Vydrýska". Natáčení jednotlivých epizod bylo náročné. Natáčelo se pouze na vodních tocích, nejtěžší bylo natočit díl číslo 22 s názvem "Vydrýsek a Čpavek v potoce". Tenhle díl vůbec nebyl o tom, jak do potoka unikne jedovatý čpavek, ale o utopeném traktoristovi s přezdívkou Čpavek, který fetoval dámské vložky. I 35 díl s názvem Vydrýsek a Horyna byl náročný. Pojednával o tom, jak se Vydrýsek kamarádí s Pavlíkem z Přátel Zeleného údolí, který je nyní v důchodu a po oblouznění z opiátů se jim podařilo vyvolat ducha lesníka Horyny. Další epizody se už hodně opakují. Duch Horyny se objeví ještě ve dvaceti dílech, které jsou prakticky totožné. V posledním stém dílu se tvůrcům podařil odklon od stereotypu. Závěrečné rozlučka s názvem "Vydrýsek a Double Nelly" pojednává o netradičních sadomasochistických praktikách s dvojnicí herečky Nelly Gaierové. Ne u všech epizod jsem se bavil stejně dobře. Nicméně tvůrcům patří dík, že jsem se ze života vyder prostřednictvím podivného herce Vydrýska dozvěděl opravdu hodně. 20% ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Příběhy rovnou ze života, to dětem neplete hlavu. A text o životě vydrýska je poutavě napsaný a hlas V. Preisse příjemný,***(13.12.2010) ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Nebavilo mě to. Jednak už to tady bylo v podobě medvědů a hlavně, existuje dost dokumentárních pořadů, které dokáží zaujmout i malé děti, čili tohle byl trochu zbytečný pokus. ()

Reklama

Reklama