Reklama

Reklama

O Malence

  • angličtina About Malenka
Animovaný / Krátkometrážní / Pohádka
Československo, 1988, 13 min

Obsahy(1)

V roce 1988 se režisérka znovu sešla s výtvarnicí Jitkou Valterovou a vznikla tak velmi pozoruhodná adaptace Andersenovy pohádky. Pro děti může být příběh doprovázený dramatickou hudbou možná mírně temný, na druhou stranu celkové pojetí, s jakým autoři přistoupili k fantasknímu příběhu, svou neobvyklostí připomíná téměř poetiku japonských anime. (Anifilm)

(více)

Recenze (3)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Já myslím, že Andrsén moc rád děti neměl, když pro ně psal takhle ledové a poněkud morbidní pohádky. Začíná to už kresbou, kdy Malenčiny černočerné oči působí dojmem, jako by žádné neměla... no dobrá dobrá, za animaci spisovatel nemohl. Ale za toho krtka a napíchnutého motýla bezesporu ano. Celý příběh je postavený negativně, Malenka totiž neustále bojuje se svým ženským údělem - kdo ji vidí, hned si ji chce vzít za manželku, a tak musí pořád prchat. Možná to je škoda, kdyby neutekla, její děti mohly být přeborníky v plavání nebo v tunelování. Takhle se budou maximálně celý život houpat na kopretině. Jinak mě zaujalo, že krtkovi se Malenka líbila na první pohled. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Krásně zpracovaná pohádka H. Ch. Andersena O Malence do podoby krátkého filmu s půvabnými ilustracemi Jitky Walterové. Pro všechny, kdo umí žasnout... ()

Reklama

Reklama