Reklama

Reklama

Pouta války

  • Jižní Korea Taegeugki hwinalrimyeo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Skupina archeologů najde kostru, která je identifikována jako ostatky Lee Jin-seoka. Potíž je ovšem v tom, že Lin Jin-seok nezemřel, nýbrž se ve zdraví dožil požehnaného věku. Zato jeho bratr, Jin-tae, zmizel v korejské válce. Vracíme se do minulosti, píše se rok 1950. V době vypuknutí války oba bratři narukují a jsou odveleni na frontu. Jin-tae uzavře se svými nadřízenými dohodu -- pokud vykoná dostatečný počet hrdiských činů, pošlou jeho mladšího bratra dříve domů. Starší bratr se tedy účastní všech misí, zatímco svého sourozence div neudusí návalem bratrské lásky a péče. Potom ale Jin-tae padne do nepřátelského zajetí... (Film+)

(více)

Diskuze

jirijost

jirijost (hodnocení, recenze)

Jak už tady spousta fandů řekla, nezapomenutelný film který stojí určitě za podívání. Jeden z nejlepších válečných filmů!

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Pre mňa jednoznačne absolútny vrchol žánru, žiadnej jeho stránke nemám čo vytknúť, jednoducho dokonalosť. Dovtedy a ani odvtedy sa mu už žiadny vojnový film ani len nepriblížil.

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

toto je tak genialny vojnovy film s emotivnymi prvkami az to nechapem.... juzna korea dokaze hrat na city 5*

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

Tomuhle filmu nejde nic vytknout. Možná ta fanatičnost jednoho z bratrů byla pro mně místy až přehnaná ale jinak skvělej film, za mně 5*. Kam se na to hrabe Zachraňte vojína Ryana.

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Sice nevim, co má můj odpad společnýho s "Lynchovými" scénami, nicméně se k němu hrdě hlásim. Projevy lásky ve chvílích, kdy kulky lítají, jsem měl vždycky nejradši :)

siloalampa

siloalampa (hodnocení, recenze)

Kto dal tomuto filmu odpad, je odpad sám...Jasné, že film nie je postavený na intelektuálnych dialógoch a "Lynchových" scénach, ale je to výborne natočený protivojnový film, ktorý poukazuje na to, aký hlúpy dokáže byť človek a prečo vlastne v tej "zmyselnej" vojne umierajú ľudia. Navyše je v ňom PÚTAVÝ príbeh, pretože je to jeden z mála filmov, v ktorom do poslednej chvíle neviete, či vás čaká happy end, alebo absolútna dráma. Skončí sa to síce nakoniec aj tak ako ste predpokladali, ale určite si stále vravíte "a čo ak"...Film, nad ktorým netreba rozmýšľať, stačí ho len vnímať.
Pre porovnanie s Ryanom ešte malinký detail, kdež to...v prvom prípade to bolo o statočnosti, odvahe a sile amerického vojaka, v tomto zas o statočnosti, odvahe a sile lásky...

panda.uo

panda.uo (hodnocení, recenze)

další film co by byl znehodnocen dabingem!! viděl jsem ho v Korejštině s anglickými tytulky. A na konci i slza ukápla, když se brtři po letech shledáji :(

TomStrom

TomStrom (hodnocení, recenze)

jistě, klidně si tomu můžete říkat extrém, ale já navrhuji neprodleně zahájit opravdu masivní hvězdičkovou kampaň :-) A teď vážně, i když se diskuse nese v duchu ostré kritiky, tak já za sebe odpovědně prohlašuju, že tohle je nejlepší válečnej film co jsem kdy viděl (proti tomuhle i třeba Zachraňte vojína Ryana celkem sux, neboť oproti Ryanovi má tenhle film zcela nadstandardně děj a námět, nad kterým nelze než kroutit hlavou) a vůbec jeden z nejlepších filmů, co znám. Hlavně válečné scény mě nadchly, být to původně americký film, byl by stejně známý jako třeba Gladiátor. A teď si klidně můžete začít psát komentáře, že jsem blb a nerozumím filmům, odpouštím vám předem.

conery1

conery1 (hodnocení, recenze)

Veľmi realistické bojové scény. I odkaz na zamyslenie sa. Štvala ma kamera.

J.Bourne89

J.Bourne89 (hodnocení, recenze)

Mě se to jeví jako hodně slabý odvar mnohem lepších válečných snímků. Chová se to jako drama, ale při všech těch bojových scénách se mi chtělo fakt smát

Příspěvek byl smazán administrátorem.

JUWA

JUWA (hodnocení, recenze)

Nazdar ľudia nevie náhodou z vás niekto,kde by som zohnal hudbu z tohoto filmu?

Giacomo

Giacomo (hodnocení, recenze)

Velmi kvalitně zpracované téma Korejské války, jemuž se do nynějška, vyjma Mashe filmaři zdárně vyhýbali. Samotný snímek diváka protkne silně emotivními scénami dvou bratrů, kdy síla raodiny je přednější než cokoliv jiného. Válečné dějství je velmi reálné, člověka to opravdu pohltí, 90 %.

Niktorius

Niktorius (hodnocení, recenze)

Hmm..To je těžké rozsoudit....Vychází to z vojína Ryana (ale rozhodně jej to nepřekonává, to ani náhodou!), je to velmi aptetické, místy klišovité a útočí to na city jak se dá...Ale...Je to prostě strhující...Lepší, daleko lepší než takové 300, sázící na podobné karty...A jelikož 300 jsem dal hvězdy 3 a jelikož i přes znatelné přešlapy a prvoplánovost mne ten film emocionálně dostal, dávám 5 hvězd..

Ty, co to však považují jen za mírný nadprůměr tentokrát zcela chápu...Jak říkám, je to těžké rozsoudit a záleží hodně na vkusu...

InJo

InJo (hodnocení, recenze)

Já bych tu zakázal spoustu věcí, ale filmy z Jižní Korey by to rozhodně nebyly...

Kass

Kass (hodnocení, recenze)

Korejský film a vlivní čsfd roztleskávačí dělá svoje... pro mně je tento film jen mírný nadprůměr.

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Stačí poslouchat ty kecy, co hrdinové vypouštěj z úst a celkovou náplň, která dělá, že ukazuje válku v celé šíři, tedy útrapy vojáků v boji, osud civilního obyvatelstva, celé to přibarvuje barevnými filtry a hudbou tváří se to nesmírně vážně, přitom jde o naprostý kýč působící na první signální soustavu.

Jindros

Jindros (hodnocení, recenze)

"Tohle ale samo sebe bere právě jako hluboce filosofiké silné dílo a náročný film."

A to prosim tebe poznáš jak?

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

nJo: Taky nemám nic proti řežbě řekněme typu Doom, která se ale jako řežba bere. Tohle ale samo sebe bere právě jako hluboce filosofiké silné dílo a náročný film. Přitom to nemá daleko do plytkosti německých adaptací Rosamundy Pilcherové.

InJo

InJo (hodnocení, recenze)

flanker.27: máš snad něco proti řežbám? ;) Já osobně si radši pustím nějakej pořádnej vodvaz (Blade 2), než abych si zasíral hlavu (a svůj volnej čas) nějakejma přefilozofovanejma srágorama, jejichž tvůrci si myslí, jací že to nejsou intelektuálové... Tím ale nechci tvrdit, že by vážné filmy měly snad stát ve stínu nenáročné zábavy. IMHO obojí je potřeba, ale pořád přemýšlet nad lidským utrpením (ať už v nejrůznějších formách), otázkami života a smrti, nekonečností vesmíru apod. se vážně nedá...

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Deathmaker: Myslíš, že film o událostech, které stály miliony lidí život, zdraví, domov či blízké mají být jen "super řežba"? Ale jak tak koukám na tvé komentáře, ty si na řežby a taškařice potrpíš :))

Jindros

Jindros (hodnocení, recenze)

Co děláte... dyť je to super řežba. >] Nemyslím, že sem člověk, který se stále shoduje s většinou, ba naopak. Tady je však pětihvězda zcela na místě.

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Rob Roy: Mám pocit, že někdy je tu nějaký kolektivní mínění, když pět šest lidí řekne, že je to super, tak to prostě všichni opakujou a naopak. Dost málo komentářů film skutečně rozebírá. V tomhle filmu se prostě technická stránka (nepopiratelně zručně provedená) zaměňuje za celek.

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

flanker.27: JJ.Přestože většinou se s CSFD poměrně shoduji, tak hodnocení tohoto filmu je mi docela záhadou. Co je něm tolik úžasného? Kdyby nebyl Ryan a spousta jiné podobné filmy, asi bych hodnotil výš....Už jen když si vzpomenu např. na scénu se zmrzlinou a pak ty tuny vracrček a patetických žvástů...ble...jeden z nejhorších korejských filmů, které jsem viděl a má má nejlepší hodnocení...

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Patetická blbost aneb nikdy nevěř většině. To bylo naposledy, co jsem byl na něco zvědavej, protože to tu spousta lidí vysoko hodnotí.

Libovec

Libovec (hodnocení, recenze)

Dle mého názoru je to nejlepší válečný film poslední doby,skvělá hudba,šílená akce a vubec je to drsnej film.

 (hodnocení, recenze)

celekm souhlasím s většinou, ale měl bych pár připomínek..Občas to bylo přehnané,například jeep s ujíždějícím komunistickým kapitánem se nemusel zrovna přesně trefit na hromadu písku aby se po ní vymrštil do vzduchu a převrátil. Mladšího bartra přestala srdeční vada trápit,nejdřív nebyl schopnej pomalu jít a pak se docela dobře pral (tady režiser trochu díváka podcenuje).Přeběhl k nepříteli aby svému bratorovi oznámil, že je naživu a zase utekl nazpět a dožil se asi 80 let. Nelíbila se mi rvačka ve valku, vojenská policie se nějak moc matalla s obuvníkem. Taky nemám rád sceny kdy hlavní hrdina se pozná už podle toho, že se nechá bodnout do břicha bajonetem a stejnýmzpůsob jak byl sám bodnut, bodá své nepřátele jenže ti narozdíl odněj umírají ihned, nikdo z nich nemá nabitou pušku.Náš zraněnej starší bratr SOVA zabíjí kladné jihokorejce jak kuřata i za pomocí vlajky. Podle mne závěrečnej rozhovor je nejhorší část filmu a dost se mi nelíbila i závěrečná střeba z kulometu.závěr mi přišel tak dlouhhej, že mám pocit, že se Taemu bodná rána v břiše zahojila. Nějak jsem nepochopil jak mohl mladší útéct když se tam na kopci vybavol několik minut a přitom byl těsně předtím v boji muže proti muži.celkově ta závěrečná bitva už byla unavená jako asi i natáčecí štáb.Kdyby tam nebyla myslím, že by to filmu prospělo. Ale celkem mě zaujal vliv darovaného pera na jejich osudy.Nejdřív posloužilo jako dar pak jako bodná zbran, pak posloužilo k identifikaci domělé ohořelé mrtvole mladšího bratra pak jako symbol slibu, že se určitě setkají a nakonec posloužilo k identifikaci ostatků Taea. Ale klady převažují :) jseme rád že jsme to viděl.

Lumpy

Lumpy (hodnocení, recenze)

Tentokrát si na hrdinskou strunu v hollywoodském stylu zahrála Jižní Korea (zajímavé, že tu nikdo na to nenadává jako u amerických válečných filmů). Ve skutečnosti to taková sláva nebyla, nebýt téměř okamžité americké pomoci, smetli je severokorejci během pár týdnů. I v dalším průběhu první a druhé fáze války (obrana pusanského perimetru a znovudobytí Jihu) se na jihokorejské jednotky nemohli spojenci (až na výjimky) spolehnout, při prvních výstřelech opouštěli pozice. Karta se obrátila při útoku Číňanů, kdy naopak nabuzení Jihokorejci nesouhlasili s úprkem spojenců téměř až k 38. rovnoběžce bez kladení výraznějšího odporu.

Reklama

Reklama