Reklama

Reklama

Pouta války

  • Jižní Korea Taegeugki hwinalrimyeo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Skupina archeologů najde kostru, která je identifikována jako ostatky Lee Jin-seoka. Potíž je ovšem v tom, že Lin Jin-seok nezemřel, nýbrž se ve zdraví dožil požehnaného věku. Zato jeho bratr, Jin-tae, zmizel v korejské válce. Vracíme se do minulosti, píše se rok 1950. V době vypuknutí války oba bratři narukují a jsou odveleni na frontu. Jin-tae uzavře se svými nadřízenými dohodu -- pokud vykoná dostatečný počet hrdiských činů, pošlou jeho mladšího bratra dříve domů. Starší bratr se tedy účastní všech misí, zatímco svého sourozence div neudusí návalem bratrské lásky a péče. Potom ale Jin-tae padne do nepřátelského zajetí... (Film+)

(více)

Recenze (403)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kto by pred desiatimi rokmi čakal od Kórejcov takúto pecku? Inšpirácia "Ryanom" je zjavná, ale ani trochu mi nevadí. Práve naopak. Táto krvavá vojnová dráma je minimálne na rovnakej úrovni. Má v sebe veľký príbeh so skvelými momentami a sympatickými postavami dvoch bratov. Komunisti vám dajú hrsť ryže ak budete skandovať ich heslá a podpíšete papier, pre ktorý vás neskôr protikomunistické popravčie čaty neváhajú zastreliť. Krajina je vojnou rozdelená. Obidvom stranám prichádzajú na pomoc státisícové armády. Jednu stranu podporuje komunistická Čína druhú USA. Čo bude nasledovať? Neskutočne krvavý masaker...Pre mňa ako milovníka kvalitných vojnových drám je tento film ako splnený sen.100%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Všechno je v naprostém pořádku, až na jednu věc: ty zbytečné patosové scény! V kombinaci se srdceryvnou hudbou snižují tyto scénáristické hovadiny (nejvíce ke konci) hodnocení o jednu hvězdu níže. A je to škoda, protože příběh je nádherně vykreslený a hlavně spletitý, akční scény zdařilé, a dramatické momentky mají potenciál. Na jihokorejském snímku je výborná hlavně ta vlastnost, že dokáže udržet divákovu ostražitost ve stejném pozoru po celou délku stopáže. Po hodině mi došlo, že se může stát naprosto cokoliv, a celý film je tak vlastně útrpným putováním dvou osob zemí, která se zmítá v hrozivé válce. Prostě mám po nějaké době zase jednou pocit, že válečné snímky mají ještě hodně co nabídnout, i když by člověk řekl, že po těch třiadvaceti hodinách strávených se Spielbergem (Band of Brothers, The Pacific, Saving Private Ryan) je to zhola nemožné... ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Vynikajuci vojnovy velkofilm a krasne naplnena Hollywoodska mustra, ozivena korejskou dramatikou. Akcne sceny su dostatocne intenzivne a vztahy medzi postavami vyborne gradovane. Ma to hlbku, myslienku, emocie aj adrenalin. Porovnania s Ryanom su samozrejme mimo (toto je taky lepsi Windtalkers-ktory mam asi ako jediny na svete rad), ale lepsich vojnovych filmov vela nenajdete. 9/10 ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Nebyl bych tak nadšený. Dobrý film to je, ale žádný zázrak. Válečné scény jsou na úrovni jiných válečných filmů, jako Ryan nebo Band of Brothers, tedy výborné, ale děj mi nic neřekl. V ()

balone 

všechny recenze uživatele

Epická hudba bych mohl říct tomu dodala ten správný ráz. Jinak velmi lidsky převyprávěny zvěrstva války a jak válka lidi změní. 80% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Slabší a pomalší začiatok, lepší a rýchlejší koniec. Zo začiatku ma to moc neoslovilo. Teda aby som sa presnejšie vyjadril, neviem čo som čakal, ale prvá pol hodinka mi k tomuto hodnoteniu nepasovala. Potom to začalo šlapať čoraz viac. Vlastne som mal s tohto filmu podobný pocit, ako keď som raz išiel na party, bola tam dosť nuda a alkohol začne účinkovať asi tak po pol hodine a vtedy už začala sranda. Divné prirovnanie ja viem, ale príde mi to trefne. No, a podobne mi to prišlo aj v tomto filme. Na začiatku sledujeme dvoch bratov, potom obkecavačky keď už sú na fronte a neskôr konečne prišlo aj na kvalitnú akciu a na vyhrotenie vzťahov dvoch bratov, vtedy to skutočne začalo šlapať na plné obrátky. Niečo ako keby ste už mali dosť, ale dali by ste si ešte ďalší pohárik. Ja som si ho samozrejme dal a nakoniec to skončilo v tak trochu smutno-hrdinskom zakončení. A keď to skončilo, nakoniec sa mi ani nechcelo isť s tej party preč. Okrem dobrých akcii by som vyzdvihol aj pôsobivý strih a skvelú hudbu. 80% - 4* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Po technické a formální stránce naprostý nářez - například úvodní bitevní scéna takřka strčí svou autenticitou a emocemi do kapsy i ty nejlepší sekvence z Ryana. Také ústřední hudební motiv funguje i přes časté opakování perfektně, hlavní herecká dvojice je nesmírně sympatická a nadaná a silné emocionální vsuvky uprostřed akčních pasáží jsou velmi vkusně a nerušivě dávkovány. Bohužel příběh je překvapivě natolik hollywoodsky šablonovitý a se všemi jeho patetickými flashbacky a rodinnými motivy tak neoriginální a nereálný, že sráží ten formální megapotenciál o hvězdičku níže. Ale všechno bych to asi rád přehlédl, nebýt závěrečného "dezertérského" zvratu, který už byl úplně mimo mísu. Jinak ale velice poctivé 4*. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Bez nadsázky se dá říct, že Tae Guk Gi - The Brotherhood of War je korejským vojínem Ryanem. Monumentální válečný film zasazen do rámce současnosti. ____ Jin-tae a Jin-seok jsou bratři, první je starší a stará se o rodinu, protože otec zemřel. Navíc si má brzy vzít Young-shin. Jin-seok je naopak student a naděje rodiny - takhle to alespoň vypadá v roce 1950. Nedlouho později ovšem armáda Severní Korey napadne Jižní Koreu a oba bratři jsou donuceni odejít s dalšími naverbovanými. Protože Jin-tae chce zajistit, aby se bratr dostal domu brzy a živý, hlásí se dobrovolně na nebezpečné mise. Časem ho ovšem válka změní... ____ Pokud pominu sentimentální začátek a konec (ano, citlivější povahy budou potřebovat kapesník), je film poměrně krutý a brutální - co v Ryanovi se jen mihlo nebo bylo naznačeno, tady dostává mnohem víc prostoru - jednotlivé boje, ale i proměnování zprvu vystrašených či nadšených vojáků v chladné vraždící stroje. Nevraživost mezi civilisty, nenávist jižanů ke komunistům, popravy bez soudu. ____ Technické stránce není co vytknout - boje jsou natočeny skvěle a působivě, obrovský rozpočet se rozhodně neztratil. Herci v hlavních rolích též velmi dobří. ____ Celkově se jedná výtečné válečné drama, kterému toho Oscara budu přát. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ne tedy, jsem zlamán. Kde to vzalo těch 85 % ? Neříkám, že Pouta války nejsou dobrým čistokrevným válečným snímkem, ale tyhle plné palby hvězd... Námět o dvou bratrech jdoucích do války přičemž ten starší dohlíží na mladšího a snaží se ho z bojů dostat není nijak originální. Vzpomeňme http://www.csfd.cz/film/13350-legenda-o-vasni/... , http://www.csfd.cz/film/8652-zachrante-vojina-ryana/. O tom, že Jižní Korea celkem s přehledem zvládá točit válečné filmy jsem se přesvědčil už u tohoto mladšího snímku. http://www.csfd.cz/film/278454-pohwa-sogeuro/. , Jenže on takový granátem pěkně zasažený jeep, který ve vzduchu metá kotrmelce či věrohodně ustřelená hlava či ruka x20 při zásahu zákopu plného vojáků dělostřeleckou palbou ještě nezaručuje kvalitní válečný film. Co se týče většiny bojů, nemám Poutům co vytknout. Sem tam to ,,tancování"" vojáků zasažených palbou těžkých kulometů působilo skoro až směšně, ale budiž. Výbuchy granátů v zákopech, boje muže proti muži i boje v Pekingu či noční přepad stály za to. Tady opravdu když Sherman trefil dům, půlka se jej zbořila a mezi sutinami se kutáleli vojáci.... Proti nedávno viděnému Mostu, kde po zásahu Shermanu do domu ze stavby odlétly jakésy kartonové desky byla Pouta o několik levelů dál. Nasazená technika bez chyb, včetně zbraní i uniforem. Škoda jen, že na těch B29 a hlavně na zákopy útočících Corsairech nemákli grafici víc.... Tím ale končím s klady. Zbytek filmu si nese klasické syndromy asijských produkcí. Dojemné scény jsou točeny tak moc dojemně, že pro západního diváka působí trapně a nevěrohodně. Většinou jsou provázeny flasbacky se zpomaleným přehráním nějakého klíčového momentu převážně ze začátku snímků, kdy hrdina byl šťasný a na které si většinou při umírání vzpomíná. To vše je křečovitě doprovázeno mohutným smyčcovým orchestrem a přehráváním herců... To je další problém. Někteří z herců hráli a u tohoto typu snímků hrají opravdu afektovaně, dělají výrazná gesta grimasy což místo vážného tónu působí směšně a amatérsky. Těch papetických řečí tam také bylo na můj vkus až až. Asijskému divákovi (asi obzvlášť z dodnes rozdělené Korei) možná má snímek co říci, Jihokorejcům jistě zabrnká na patriotickou hrdostní strunu a dědečkové co bránili zem před rudým morem možná i zaslzí. Já jsem ale opravdu čekal víc. Škoda. * * * ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Jestli se říká že po tom co člověk viděl Kmotra tak nikdy dál mu nepříjde nic z mafianských filmů tak dobré, tak se dá taky říct že po tom co se uvidí Kulka v hlavě od Johna Woo, tak žádný válečný film o bratrské lásce / přátelství nebude nikdy lepší. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborná vojnová dráma. Sú tu síce miesta, ktoré prekypujú silným pátosom a miestami sa tu po emotívnej stránke dosť tlačí na pílu, čo má v konečnom dôsledku skôr opačný efekt, našťastie tu toho však nie je mnoho. Príbeh si vás okamžite získa a zoberie si vašu pozornosť po celú dobu. Nielen svojou pútavosťou a slušnými vojnovými scénami, ale aj pekne spracovanými krutými reáliami vojny a v osobnej rovine aj svojou tragickosťou. Tiež sa mi páčilo ako sa po dramatickej stránke menil a vyvíjal vzťah oboch bratov, pričom nič z toho mi neprišlo ako niečo umelo vymyslené s primárnym cieľom vyvolať čo najväčší efekt, skôr naopak, prišlo mi to logické a reálne. Ja som spokojný, vrelo odporúčam. 80/100 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Neurážela bych tento film srovnáváním s emerickým Ryanem. Pouta války také mají své mušky, mnohdy příliš tlačí na city, ale nelze jim upřít tak jednoznačný protiválečný kontext, že méně než čtyři hvězdičky dát nemohu. Škoda, že testosteron nejde odoperovat, kdyby jeho nadbytek šel léčit, nemusely by být války, z nadbytku estrogenu se takové pitomosti nedělají. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Po skončení filmu jsem neměl slov. Něco tak krutého jsem ještě neviděl. Severokorejci a Jihokorejci se mezi sebou řezali jako zvířata. Bestiálního krveprolití sledujeme skrz příběh dvou bratrů. Jejich srdcervoucí bratrská láska mě skutečně dojala. Tak silný (a brutální) příběh se jen tak nevidí. Technická stránka filmu (až na digitální stíhačky) je na velice dobré úrovni a režie je přímo úchvatná. Musím to ještě rozdýchat. BTW: Film je místy opravdu až nechutně násilný. Původně jsem chtěl za to dokonce odebrat hvězdičku, ale holt to byly kruté časy. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Když už válečný film, tak něco takového! Líbí se mi, když ve válečných filmech nejde jen o ty akční bojové scény a válečnou vřavu či tragédii, ale o lidské vztahy a lidskou náturu pod nátlakem války. Právě v tomhle tkví síla tohoto filmu. A tím, že vykresluje jednotlivé postavy se vším všudy - s pozitivními i negativními aspekty jejich psychologie - získává velmi na důvěryhodnosti a opravdovosti. Člověk může být v jádru velkým dobrákem, ale válečná zkušenost zkrátka udělá své. A je skvělé, že se tvůrci soustředili právě na onu opravdovost, protože to ani ve skutečnosti není o tom, že by jedna válečná strana byli "ti zlí" a druhá strana "ti dobří". Život a spory mezi lidmi a národy jsou mnohem komplexnější. Abych to shrnula, přestože obyčejně na válečné snímky nekoukám, tenhle mě svým lidským prvkem opravdu zaujal. A myslím, že i díky tomu zde ony válečné záběry působí o to realističtěji a syrověji. ~(4,2)~ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvých 20 minút nenasvedčuje, že nasledujúce dve hodiny budú nonstop akcia. Akcia plná neustáleho vraždenia, možno tu padol rekord počet mŕtvych za sekundu filmového času, prípadne za minútu. Takže ani pri takjeto stopáži niet času na nudu, na čas zabudnete veľmi rýchlo a Putá vojny sú naozaj vťahujúce. Čo ma ale trochu sklamalo, je strih počas súbojov. Často chýba prestrihávanie na väčšie celky, najlepšie panoramatické, ktoré by nám osvetlili celkovú situáciu. V prípade útoku čínskych vojakov máme takýto uvádzací záber, ale hneď na to už len sledujeme detaily prestreliek a súbojov. Osobne ma to miatlo a nemyslím, že problém bol v rozpočte. Ale argumentovať sa dá tým, že sme boli svedkami bojov z pohľadu radového vojaka. Pátos spojený s otravnou hudbou k žánru patrí, tu prichádza ku koncu, ale dojem neskazí. Áno, takto má vyzerať vojnový veľkofilm. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kdyby ve filmu nebylo tolik šikmých očí, tak bych zcela bez ostychu prohlásil, že se jedná o americký film, neboť jsou, do posledního detailu, všechny aspekty amerického filmu splněny. A to včetně sentimentální hudby, která vás ani na okamžik neopustí. Podobnost s americkými filmy přinesla však i spoustu kladů. Například prostě musím zmínit úžasnou technickou stránku filmu a velmi pěkné efekty. Citům film vyhlásil válku a tlačí na strunu tak vehementně, že po emocionální stránce to vzal kolem mě velkou oklikou snad až přes tu komunistickou Koreu na severu. Zkrátka Pouta války je v mých očích takový klasický váleřný film, kterým strašně rád dávám 3*. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Citovo napäté dielo,ktoré strašne pripomína Ryana.Na mňa to pôsobilo ako"lacnejšia odroda"vojaka Ryana.Dlhá stopáž,ktorá začínala nudiť už v100minute!Možno si to vyžiadali tie nečakané zvraty,ale na mňa to veľmi nezapôsobilo!Nebudem tento snímok vychvaľovať,pretože neukázal nič nové!Všetko sme už niekde videli.Dejová línia je zaujímavá a ťažko predvídateľná,ale aj napriek tomu sa mi nepáčilo prevedenie niektorých scén.Technický dokonalý snímok?Kdeže..! :))Niekedy unáhlená a niekedy opäť spomalená kamera,ktorá vôbec nepôsobila ako kladný element!Dialogy zučastnených miestami až nezmyselné..!3*za bratov a pár slušných akcií..! ()

Reklama

Reklama