Reklama

Reklama

Pouta války

  • Jižní Korea Taegeugki hwinalrimyeo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Skupina archeologů najde kostru, která je identifikována jako ostatky Lee Jin-seoka. Potíž je ovšem v tom, že Lin Jin-seok nezemřel, nýbrž se ve zdraví dožil požehnaného věku. Zato jeho bratr, Jin-tae, zmizel v korejské válce. Vracíme se do minulosti, píše se rok 1950. V době vypuknutí války oba bratři narukují a jsou odveleni na frontu. Jin-tae uzavře se svými nadřízenými dohodu -- pokud vykoná dostatečný počet hrdiských činů, pošlou jeho mladšího bratra dříve domů. Starší bratr se tedy účastní všech misí, zatímco svého sourozence div neudusí návalem bratrské lásky a péče. Potom ale Jin-tae padne do nepřátelského zajetí... (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (403)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Více neznamená lépe. Jak je tu častokrát řečeno, naturalismus a realističnost se táhne přes celý film. To většina hodnotících vychvaluje. Ano, dobře, ale po určité době tento styl začne být příliš stereotypní a pomalu vás začne iritovat i přespříliš jímavá hudba a vážné ( čti k patetičnosti směřující ) dialogy hlavních hrdinů, které se táhnou přes celý film...téměř žádné odlehčení nebo scény, které by jsme neviděli už v jiných válečných filmech.... // po druhém zhlédnutí přehodnocuji na tři hvězdy. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Smutna, kruta, hlupa a bezvyznamna. Taka je vojna a o tom je tento vojnovy opus, obrovskych epickych a citovych rozmerov. Film opisuje pribeh dvoch bratov vo vojne severnej a juznej korei. Pribeh sa zo zaciatku drzi zabehnutych schem, avsak s pribudajucimy minutami sa komplikuje, pribudaju necakane zvraty a situacie, a film nabera na obratkach takym sposobom, ze ku konci som bol absolutne duchom nepritomny. A ano, dostavili sa aj slzy, ale vobec sa nehambim. Na filme je krasne ako zo zaciatku ukazuje vojnu ako vseobecne zlo, dej sa toci mimo hlavnych postav aj okolo inych hrdinov, avsak cim dalej sa film sustreduje uzsie a uzsie na bratov a vrcholi to v zaverecnej scene, kde vrcholiaca vojna sluzi len ako kulisa pre zakoncenie pribehu dvojice bratov. Velmi posobive. Prevedenie akcnych scien, je fantasticke, hudba je chytlava, a herecke vykony predstavitelov dvoch bratov su bezchybne. Co k tomu dodat. Ak by sa ma niekto opytal, ci sa mi to pacilo viac ako Ryan, odpovedal by som - Je to lepsi film. (10/10) ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které vás uchvátí ve svém průběhu, některé zaberou až třeba závěrečnou scénou či překvapivým koncem. A pak jsou filmy, u kterých jste si od začátku jisti, že to je pětihvězdičková bomba. A to se stalo mně u tohoto snímku. Takovouhle akci jsem dlouho neviděl, pokud vůbec někdy. Málokterý film dokáže ve svém průběhu natolik přesvědčit, že je opravdu válečný. Těch bojových scén je vskutku mnoho, ale hlavní je, že jsou naprosto realisticky zobrazené. Tomu přispívají i bezchybné a opět zcela věrohodné herecké výkony. Na tomto válečném pozadí však vyčnívá příběh jiný. Příběh bratrské lásky, co je jeden pro druhého schopen obětovat. K tomu výtečná hudba a taky trochu sentimentu. Snímek není sice bez chyb, ale k nejlepším válečným filmům jej budu řadit myslím poprávu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zajímavější a lepší než Hollywodská produkce. Válečné scény jsou snad nejbrutálnější ve svém žánru,a některé scény šokovaly i mě! Film je báječný,vskutku chytlavé a dojemné story, napínavé a krvavé souboje,zajímavé historické fakty. Jediné mínus na filmu je lehce přepísklá stopáž,klidně by to šlo o 20 minut zkrátit, ale 5* je jasných. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Po skončení filmu jsem neměl slov. Něco tak krutého jsem ještě neviděl. Severokorejci a Jihokorejci se mezi sebou řezali jako zvířata. Bestiálního krveprolití sledujeme skrz příběh dvou bratrů. Jejich srdcervoucí bratrská láska mě skutečně dojala. Tak silný (a brutální) příběh se jen tak nevidí. Technická stránka filmu (až na digitální stíhačky) je na velice dobré úrovni a režie je přímo úchvatná. Musím to ještě rozdýchat. BTW: Film je místy opravdu až nechutně násilný. Původně jsem chtěl za to dokonce odebrat hvězdičku, ale holt to byly kruté časy. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • Na začátku filmu je v protestním průvodu proti korejské válce vidět cedule s anglickým nápisem „Give arms to us fight million youths“. (Duoscop)
  • Korejská válka byl válečný konflikt, který probíhal od 25. června 1950 do 27. července 1953 mezi Jižní Koreou podporovanou OSN a Korejskou lidově demokratickou republikou neformálně podporovanou Sovětským svazem a Čínskou lidovou republikou. (Duoscop)
  • Spojené státy americké vyslaly na korejský poloostrov 302 tisíc vojáků, kteří spolu s menšími jednotkami dalších dvaceti států pomohli jihokorejským jednotkám. (Duoscop)

Reklama

Reklama