Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První český "evropský" film, s mezinárodním obsazením, etnickou hudbou a univerzálním tématem, platným nejen v české kotlině. Stejně jako jsou dnešní mladí lidé otevřeni jiným kulturám, je jim otevřen i tento film. Hraje v něm černošská muzika, mluví se anglicky a kouří tráva. Příběh o lásce k bílé dívce vyprávěný očima mladého Afričana žijícího se svou rodinou v hotelu "Blízko nebe". Tragikomické vyprávění hlavního hrdiny Samuela propletené s příhodami ostatních obyvatel hotelu. Na vedlejších dějových liniích, ve kterých se objeví zkouřený kouzelník, siamská dvojčata i Jack Nicholson, je víceméně skrytě rozehráváno téma soužití lidí rozdílných národností, věků a názorů s důrazem na subjektivitu pohledu každého člověka na věci okolo nás. Bez zbytečného moralizování jsou zde dotčena témata rasismu a netolerance, která jsou ale vyvážena celkovým optimistickým vyzněním příběhu: totiž že se lidé dokážou najít cestu k druhým, i když už je někdy skoro pozdě. Režisér Dan Svátek na sebe upozornil již svým debutem Zatracení. Tuva Novotny - švédská herečka českého původu - je řazena mezi největší hvězdy nastupující generace mladých evropských herců. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

Slarque 

všechny recenze uživatele

The Million Dollar Hotel jsem nikdy nepochopil, a stejně tak nechápu ani tuhle verzi – možná, kdyby byla česká, ale je zase anglická, tak nevím. Žádný děj, jen sbírka bizarních lidiček v jednom hotýlku, navíc zakončená stěží pochopitelným zmatkem. Obě hvězdičky jsou za výtvarnou stránku, hlavně práce kameramana, použití všelijakých filtrů a spol. je zajímavé a dává smysl víc, než cokoli jiného v tomhle filmu. ()

blixadovan 

všechny recenze uživatele

"Chtěnost" z tohoto filmu čouhá na sto honů. Nedostatek nápadů na obyčejný příběh je zde nahrazen snahou o formální experiment, ale vychází z toho prapodivný hybrid Million Dollar Hotel (sám o sobě rovněž neinvenční a nepovedený snímek) a snahy o kopírování Jeunetova filmového rukopisu. Nesnesitelná je angličtina, která působí jako audionahrávka špatné angličtiny pro samouky. Vůbec tomu nerozumím, snad si dneska nikdo nemůže myslet, že udělat tzv. evropský film, znamená natočit ho anglicky ? Film měl být asi vtipný a zábavný, ale je směšný (více však nudný) a obtížně dokoukatelný. Jedna hvězdička za Tuvu Novotny. ()

Reklama

pevico 

všechny recenze uživatele

"Někdo pochopí proč jsem udělal to, co jsem udělal, někdo ne." Konečně taky českej film, kterej stojí za to..pro mě zatím neznámý režisér natočil skvělý příběh o "dokonalém" malíři..a vás tady fakt nechápu! Jakto film o ničem, to ste to nepochopili?Všechno je na konci vysvětleno..dáváte asi malý hodnocení proto, že je to českej film, ne?..co se týče mě - díkybohu, že to neni z ú es á :)) ()

Mattezs 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se těšil, po shlédnutí nebo vlastně už tak v půlce filmu přišlo velké zklamání. Film může zaujmout maximálně výhledem ze střechy (divák pochopí). Angličtina zní směšně, film se snaží být vtipný, ale není. Zasmál jsem se max. dvakrát. Zaujala mě jen scéna s Nicholsonem a dvojčata. Scénař se snaží být zajímavý, ale je jen trapně překombinovaný. Pro mě velké zklamání. ()

venus 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo na pěkný film, ale zdání někdy klame... Tématem byla taková zoologická zahrada, spoustu zvláštních lidí v jedné kleci-přes siamská dvojčata, která vlastně ani nebyla siamská dvojčata, roztrojeného recepčního hotelu, až po rádoby vtipnou postavu mága Ernieho. Z tohoto přehnaného mišmaše nevzniklo nic pořádného. A aby toho nebylo málo, tak se k tomu připojil ještě absurdní konec. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama