Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletá Laura, redaktorka bulvárního ženského týdeníku Vyrovnaná žena, si v metru všimne na reklamních tabulích milostného dopisu, který je podepsán Oliverem. O stejném dopisu se baví ženy v kadeřnictví, kam má namířeno. Je mezi nimi i její matka, rozvedená překladatelka Jana, která nesnáší české muže. Její první láskou byl egoista Pažout, kterému nikdy neodpustila, že přišel do divadla pozdě, a navíc ve svetru. Neuspokojil ji ani první manžel, který sice sehnal byt, ale jinak byl stejný buran jako Pažout. Naštěstí onemocněl rakovinou a zemřel. Od té doby Jana hledá toho pravého. Hledá ho i Laura, která vypráví, jak se před dvěma lety seznámila v Tatrách s Oliverem, osamělým starším mužem. Po jedné schůzce skončí s Oliverem doma, překvapí je matka a dostane hysterický záchvat, protože v Oliverovi pozná Pažouta. Okamžitě ho vyhodí. Laura přistihne na vánočním večírku Olivera v objetí s bývalou přítelkyní, ale on si ji usmíří poukazy na Kanárské ostrovy. Po roce se však v jejich vztahu objeví první trhliny a hádky... (TV Nova)

(více)

Recenze (759)

Had6 

všechny recenze uživatele

V poslední době, kdy mě české filmy zklamávaly jeden za druhým se objevil snímek, který mě naprosto dostal. ()

janek85 

všechny recenze uživatele

Další novácká hloupost, která nebyla zas až tak hrozná, jako např. "Ulice" (TV seriál), byla o něco lepší, kvalitnější.Výkony herců tak nějak ušly.Efekty taky.Celkový dojem:Nova točí většinou bolbosti, ale toto zas až taková blbost nebyla.Některé scény tam byly trapné, ale ne tak moc.50%Přístupnost: od 15 let ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Výborný český film, který jsem zapomněl ohodnotit, tak to hned napravuji. Nádhérná hlavní představitelka a skvělé písničky. Taková pohádka pro ženy. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Díky zběsilé nadsázce jsem film nevnímal jako klasický "ženský materiál" a dobře se bavil, protože rejpání do mužských vlastností se vždycky obrací proti jeho hlavním hrdinkám. Úroveň dobré odlehčené zábavy vytahuje nahoru samozřejmě Simona Stašová se svýma hláškama a trefné obsazení Marka Vašuta. Asi první film Renče, ve kterém mě nic vysloveně neirituje. A tradiční cameo Svěráka je super. ()

balba 

všechny recenze uživatele

Vynikající romantická komedie.Román pro ženy je kronika milostných příhod.Herecký výkon S.Stašové byl ojedinělí.Zaujala svým šarmem , vtipem a tragikou své postavy. ()

ZoltanCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Film nudný, nevtipný a trapný. A nezachrání to ani Renč ani Zuzana Kanócz. Český film je v krizi a tato rádobykomedie mě to potvrzuje. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený český snímek, Marek Vašut je jako vždy okouzlující. Když ten film tak vidím, tak si říkám, že si konečně musím přečíst nějakou knížku od Viewegha, když podle toho vznikají takové zajímavé flmy. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Skvělý soundtrack k tomuto filmu, to se jen tak nevidí. Tedy neslyší. Do výborného herecké obsazení mi vůbec nesedla Laďka Něrgešová, ale je pravda, že role takové blbky jí opravdu šla. Stašová a Vašut skvělí. Trochu snobárna, poněkud odtržené od reality, ale jako celek to funguje a já jsem se bavil skoro celý film. Jsem rád, že čeští muži nedopadli hůře. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Od Renče jsem viděl málo filmů, ale to, co se mi dostalo před oči bylo dost slabé. V tomto filmu to byl především otřesný scénář. Ten film jsem zaníceně nesledoval a kdyby jo, tak by asi můj mozek bouchnul jako TNT. Ale čert to vem. Renčovým filmům se lehce budu vyhýbat. 1* dávám za povedenou hudbu. 15% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Kniha Viewegha bola citatelna, ale tento paskvil od Renca nebol pozeratelny. A mne zase nic nehovori pohlad do zenskej duse 15 % ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Scéna v reštaurácii kedy Marek Vašut hodí po Zuzane Kanocz vidličku,predchádza provokujúci rozhovor z pohľadu nás žien.Dialog o tom ako muži podvádzať môžu a ženy nie.Chcelo sa mi kričať!Smutné,no vo väčšine prípadoch bohužial pravdivé.Okúzľujúca,výborne nastylovaná Simona Stašová,nevynímajúc našu Zuzanu Kanocz,vtedy ešte neznámu dievčinu z Košíc.Charizmatický Marek Vašut v roli beznádejného náladového alkoholika Pažouta mu sadol ako uliaty.U mňa herecký koncert našich/vašich hviezd a to celé za pochodu francúzskych piesní od českej speváčky Ivy Fruhlingovej.Famozne! Podľa rovnomenného románu Michala Viewegha,v réžii Filipa Renča nás prevedie ľudskými osudmi,ktoré sú rovnako uveriteľné ako i pravdivé.Jednoducho vydarená česká romantická komédia,ku ktorej sa vždy rada vraciam. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Já nevím, ale něco to v sobě prostě má. .. Nejprve jsem tomu dal tři hvězdy, ale nakonec jsem se rozhodl to trochu zvýšit. .... HODNOCENÍ: 70% (4*) ()

lebowski! 

všechny recenze uživatele

Některé dialogy asi znějí dobře jen na papíře a převést je do filmu je nadlidský úkol. Vašut taky není žádná výhra, aspoň že to Kanócz zachraňuje sympatičností. Cílová skupina ženy, takže chlapi jdou do knajpy. A všichni sou spokojený... ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Falešná hovadina, nudný děj, špatní herci, dialogy, všechno. Trapas naž na půdu, ztráta času. Já vím, že se těmhle filmům, podpořeným Novou, mám vyhýbat, ale když okolnosti donutí, nedá se nic dělat (Může mi někdo vysvětlit, proč je bulvární pop-škrábal Viewegh zařazen do seznamu maturitních knih? Vedle Čapka nebo Huga, a to hned 3x!). ()

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama