Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletá Laura, redaktorka bulvárního ženského týdeníku Vyrovnaná žena, si v metru všimne na reklamních tabulích milostného dopisu, který je podepsán Oliverem. O stejném dopisu se baví ženy v kadeřnictví, kam má namířeno. Je mezi nimi i její matka, rozvedená překladatelka Jana, která nesnáší české muže. Její první láskou byl egoista Pažout, kterému nikdy neodpustila, že přišel do divadla pozdě, a navíc ve svetru. Neuspokojil ji ani první manžel, který sice sehnal byt, ale jinak byl stejný buran jako Pažout. Naštěstí onemocněl rakovinou a zemřel. Od té doby Jana hledá toho pravého. Hledá ho i Laura, která vypráví, jak se před dvěma lety seznámila v Tatrách s Oliverem, osamělým starším mužem. Po jedné schůzce skončí s Oliverem doma, překvapí je matka a dostane hysterický záchvat, protože v Oliverovi pozná Pažouta. Okamžitě ho vyhodí. Laura přistihne na vánočním večírku Olivera v objetí s bývalou přítelkyní, ale on si ji usmíří poukazy na Kanárské ostrovy. Po roce se však v jejich vztahu objeví první trhliny a hádky... (TV Nova)

(více)

Recenze (760)

filmharmony 

všechny recenze uživatele

...nemám ráda Viewegha, nemám ráda Renče, ale díky Simoně Stašové a překvapivě Zuzaně Kanocz se "dílo" nezvrhlo a ono "Pažoute" mělo svůj smysl pro humor... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná chvilka s příjemnými herci v trošku více než průměrné české komedii. Marek Vašut v roli "Pažouta" je naprosto dokonalý, jednání hlavní hrdinky ale je snad až moc knižní a přece jen poněkud výstřední. Zápletka je však vtipná a mnoho scén vyvolá velký úsměv. ()

E=mc2 odpad!

všechny recenze uživatele

Ha Ha..roman pro zeny? Aky roman? Ake zeny? Ziadny roman a ziadne zeny.. totalna nuda akorat pekna Zuzka a jej prsia. Marek Vasut blee Vieweghr sux ()

wendelin9 

všechny recenze uživatele

Průměrná česká komedie, kterou podle mého názoru táhne především úžasně zahraná matka v podáni Simony Stašové... Btw. moje nejoblíbenější scéna je v restouraci, kde se sejde matka, dcera a Pažout :D ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Zuzka je fešná, Simona skvělá, Miroslav tichý a film pohodový. Takové osvěžení na poli domácí kinematografie. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Renčova práce. Dokonale propracovaný koktejl situací, modelů oblečení, lidí i vztahů, ve kterém všechno funguje a je na svém místě, a to z jednoho jediného důvodu. Bavit. Hlavní hrdinka je fantastická, nádherně nám otvírá svou mysl a solí do nás jedno své "moudro" za druhým. Vzhledem k tomu, že ani ona, ani její matka nevědí co chtějí (a nedaj pokoj, dokud to nedostanou), můžeme sledovat, jak se brodí zástupy mužů a kosí je jak klasy na poli. Život není peříčko a občas klopýtne i "vyrovnaná žena". Brisknost dialogů obdivuju i po letech, řadu modelových situací z filmu jsem i zažil (nebo moji známí). V momentě, kdy na scénu vstoupí Pažout, jedeme na vlně Vašut alter- ego, je film v nejvyšších obrátkách. Tohle je zábava na úrovni a nadsázka jako prase! Tohle je dokonalý román pro muže, odpověď na to proč si chytří muži berou krásné blbé blondýny....100% ()

cinemag odpad!

všechny recenze uživatele

Strašná blbost, v televizi to už běželo nejméně 3x. Dávam odpad! Kde jsou ty časy skutečných komedií či romantických filmů. Kdo si dnes třeba vzpomene na film Intimní Osvětlení. Z takových filmů ať si tvůrci příště vezmou příklad. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Celkem povedená vieweghovina, filmařsky poměrně neposraná a s několika dost dobrejma fórkama, ale zas né že bych se z toho prochcal do textilu. Blbý bylo třeba ta posedlost angličtinou a francouzštinou té matky, ale bylo tam víc podělanejch momentů. Stašová mi byla po dlouhé době sympatická, Vašut to rozjel na plné čáře a zas se mu jednou povedlo nebýt trapnej... a Zuzana Kanócz byla... byla... byla prostě krásná (a tim nemyslim jenom prsy) - ani jsem nepoznal, že byla předabovaná. Chch, vtipně zakomponovanej tam byl fór se Svěrákem, ale bylo tam víc takovejch solidních chlámaček... Nejvíc asi čvachtání, chch. Prostě odpočinková komédia... ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl, avšak i z filmu jsem cítil, že Michal Viewegh nejspíš vidí do hlavy kdejaké ženě. Na plátně to pak bylo vykresleno vcelku humornou, stravitelnou formou. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Román pro ženy doporučuji. Doporučuji ho vám všem, kdo toužíte zažít ten pocit, že vaše mozkové buňky páchají hromadnou sebevraždu. Stačí pohled na mužské postavy a můžete klidně vypnout topení (o nominaci na jednotku slizu tu tvrdě soupeří Vašut se Švehlíkem), u scén se ženskými je zase sebezáchovné vypnout zvuk. Vážně za tyhle bláboly lidi Vieweghovi platí? Nedivím se, že je postavě Simony Stašové z Čecháčků nanic. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film F.Renče, který i přes nemalou míru vypočítavosti vykazuje jistý řemeslný standard a scénáristický nápad i styl. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Průměrný film u kterého jsem se velice bavil. Zkrátka pažout je pažout, k tomu fajn hudba a herci odvedli fajn výkony. Z těch komedií Česka jedna z lepších. ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Jelikoz Rence naprosto nesnasim, tak budu asi pristupovat k hodnoceni trochu predpojate, ale myslim si ze state objektivne, protoze kvalitami film na 4 hvezdicky ani zdaleka nesaha a 2 by bylo az prilis razantni a zaujate. Kazdopadne se jedna o vcelku dobre natocenou komedii, ktera dokaze misty dobre pobavit. Docela me pobavil Marek Vasut, byt jsem si to nikdy nemyslel a vzdy ho povazoval spise za takoveho podprumerneho a nicim vyrazneho herce. Zde mu vsak role docela sedla a je videt, ze hraje uvolnene a v pohode. ()

senor 

všechny recenze uživatele

Pokud je tohle ukázka toho jak Michal Viewegh dobře rozumí ženám, tak jim za a) rozumí velmi dobře a v tom případě se jdu oběsit, nebo za b) si myslí že jim rozumí a to na tom nejsem zas až tak zle. Velmi mě pobavila scéna s Hubertem, kdy si zajímavý dekadentní intelektuál dělá s nadhledem trochu legraci z hloupé nány (kdyby byla alespoň trochu na jeho úrovni mohla by z toho být břitce vtipná konverzace) a ona neumí oplatit ničím než podrážděností a výzvami k partnerovi, aby ho uzemnil. A záběr na Santa Clause, který chlastá šampus na Kanárech sedě na tenisové rozhodcovské židli by mohl kandidovat na jeden z vůbec nejnesmyslnějších záběrů v dějinách filmu. Dvě hvězdy dávám za velmi dobrou Simonu Stašovou, Frühlingovou a za to že to nebyla úplná nuda. Jo a k té otázce na začátku se přikláním spíše k možnosti a), a doufám že Viewegh nerozumí úplně všem ženám. ()

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Snímek mi nepřipadá něčím výjimečný. Vlastně ano. Simona Stašová zde zahrála nejlepší výkon ze všech herců. Zaujala mě hned na začátku, jak vešla do letištní haly, nasávala energii a hned se cítila jako doma. Obzvláště mě dostala scéna, ve které promluvila anglicky na letištního pracovníka a ten v tu chvíli nevěděl co má dělat. Abych neuškodil ostatním hercům, líbil se mi ještě Marek Vašut v roli "Pažouta". Nejlepší jeho scéna byla, jak vešla Laurina matka do bytu a uviděla nahatého "Pažouta"- opět vynikající výkon Simony Stašové. Snad kvůli ní dávám filmu čtyři hvězdičky. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Jediné co se této slátanině ala amerika stories nedá vytknout je snad kamera. Sem tam fakt nápadité. Jinak je to neuvěřitelná nereálná a nevtipná blbost, kde i vašut dokazuje jak se hrát nemá. Lituju Stašovou, že po tak závažných rolích jako byly Přítelkyně z domu smutku a po docela slušné plejádě komediálních postav (Pelíšky) hraje v této kravině. Vláčil, Vávra, Krejčík ( ten teprv se bude) v hrobě obracet, kam to dotáhl žánr české komedie, když už oni nemohou nastavit žádnou lať. ()

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama