Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletá Laura, redaktorka bulvárního ženského týdeníku Vyrovnaná žena, si v metru všimne na reklamních tabulích milostného dopisu, který je podepsán Oliverem. O stejném dopisu se baví ženy v kadeřnictví, kam má namířeno. Je mezi nimi i její matka, rozvedená překladatelka Jana, která nesnáší české muže. Její první láskou byl egoista Pažout, kterému nikdy neodpustila, že přišel do divadla pozdě, a navíc ve svetru. Neuspokojil ji ani první manžel, který sice sehnal byt, ale jinak byl stejný buran jako Pažout. Naštěstí onemocněl rakovinou a zemřel. Od té doby Jana hledá toho pravého. Hledá ho i Laura, která vypráví, jak se před dvěma lety seznámila v Tatrách s Oliverem, osamělým starším mužem. Po jedné schůzce skončí s Oliverem doma, překvapí je matka a dostane hysterický záchvat, protože v Oliverovi pozná Pažouta. Okamžitě ho vyhodí. Laura přistihne na vánočním večírku Olivera v objetí s bývalou přítelkyní, ale on si ji usmíří poukazy na Kanárské ostrovy. Po roce se však v jejich vztahu objeví první trhliny a hádky... (TV Nova)

(více)

Recenze (759)

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

Jana: „Pažoute!?” :-O ....Oliver: „Jano!?” :-O ....Jana: „Co tady děláš?” :-O ....Oliver: „Já? Co tady děláš ty?” :-O ....Laura: „Pažout? To je Oliver, mami.” .... Oliver: „Mami? Mami?” :-O ....Laura: „Pažout?” :-O .......... :-) ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Mě to nepřišlo zas tak špatný. Na českej film je to docela nadprůměr. Snesitelný herci a příběh tam taky nějakej byl. Párkrát jsem se i zasmál a jak už tu někdo psal, tak Zuzka Konoczová je vážně hezká holka, takže si to ten průměr zaslouží. 58% je podle mě málo ale u českého filmu to je úspěch. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Po deseti letech téměř kultovní záležitost, které k dokonalosti chybí hodně - z určitých důvodů mi však opakovaná projekce nikdy nevadí. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Zuzana tady byla k nakousnutí, Vašut odehrál svou velmi typickou roli, kterou jsem mu sežral i s navijákem - jednoduše mi jeho pohodovost bavila. Jinak je ale tahle prostoduchá česká romanťárna pro chlapské oči dost únavnou plejádou rádoby složitých vztahů. ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Pohodova nenarocna komedie o milostnych pletkach jedne velmi atraktivni mladice. Knizni predlohu neznam takze jsem to moc neresil a taky jsem vedel do ceho takze z filmu rozhodne nejsem zklamany. Akorat nektere herecke vykony mohly byt urcite lepsi, ale to je prave to, co nenarocny divak neodhali. A tenhle kousek byl preci planovan pro masy ne? ()

Beky 

všechny recenze uživatele

..knížka je za tři hvězdy!!!...filmově je to nuda, pak chvíli Stašová, pak nuda, pak chvíli Vašut, pak nuda, pak chvíli Kanózcová, pak nuda....prostě nuda asi jako tenhle přiblblej komentář!!!!..škoda!!! ()

danoo 

všechny recenze uživatele

Ako výsmech vyznieva fakt, že Markíza je schopná pustiť toto zabrzdené, vulkgárne a vytrasené béčko v hlavnom vysielacom čase na Štedrý večer! ()

Endyis 

všechny recenze uživatele

Renč točí podle Viewegha - to už zní nebezpečně, něco ve stylu rychle vykliďtě prostor kina či před televizní obrazovkou. Film působí jak jedna velká a dlouhá reklama a tou také je. Po prvním necelém shléduntí jsem volil odpad, nakonec jsem trochu zmírnil, pač si uvědomuji, že takováto limonáda se hodně lidem zavděčí a narozdíl třeba od Gymplu není divácky tolik nebezpečná. Renč by rád uměl dělat intelektuálské zpracování kýče, ale furt se v tom tak nějak topí. Něco jako kombinace typické nedělní televizní inscenace, vyhlídkového snímku, semtam ulítlého filmového nápadu s pištvořivími hereckými výkony, přemírou klišé a stylu vyprávění a la sex ve městě. Snímek do bijáku to však není ani malou náhodou. Navíc jak jsem již zmínil nejedná se ani tak o film jako o jeden velký obr product placement... 15% ()

PierrevanH 

všechny recenze uživatele

Jak začít...Špatnej příběh, špatný herci, špatný film. Tak asi úplně ne, neboť vše má i své pozitiva. Herci: hlavní role - pěkná herečka s nesympatickým hlasem, Vašut - pro mě možná nejznámější český neherec a jedinej kdo tam trošku hraje je Stašová. K filmu můžu říct akorát to, že si Renč může podat s Vieweghem ruce. Přijde mi to prostě nudný a přeceňovaný . A nebo to je pouze pro ženy a já jsem jen nepochopil duchovní podstatu filmu ;-) ()

honz 

všechny recenze uživatele

No, nejen blondýny....Několik málo vtipných scének, a to jen díky Simoně Stašové, jejíž účast v tomto kýči je bohužel jen mrhání jejím hereckým talentem. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Naivní, citově nevyrovnaná, v lásce neznalá, co chodí plkat do kadeřnictví mezi ostatní naivní, citově nevyrovnané a v lásce neznalé slepice. Promiň Michale Vieweghu, ale až příště budeš psát román pro ženy, tak bys měl vědět, že ne všechny jsou takové. V tom případě bych mohla napsat Román pro muže o promiskuitním ožralci a hulvátovi, co přijde z práce a sedne k televizi s nohama na stole. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Zfilmovana kniha Michaela Viewegha,kde je pomerne jednoduche schema,prenesl na platno reziser Filip Renc a film je vtipny,slusne dynamicky,misty trochu pripomina Us romanticky styl a hlavne v nem hrajou vynikajici herci a zvedaji ho jeste o neco vys.Hlavne absolutne skvela Stasova a vyborna Zuzana Kanocz.Ostatni skvele sekunduji a vsem ve filmu verite,co delaji a smejete se jim zcela bez zabran a uprimne.Scenar je vcelku slusny prepis knihy a myslim,ze zachovava jeji vtip a humor,na kterem to cele lezi.U me jasne zenskych 70%. ()

Triny 

všechny recenze uživatele

Chich, tohle je prostě super oddychovej filmek, na kterej se dá koukat pořád a pořád..:) "..Ale já nám šetřim na dům... S liškou...:( " ..:D:D ()

Nihlathak 

všechny recenze uživatele

Znovuzhlédnutí po 5ti letech mělo za následek ubrání dvou hvězd. Povrchní příšera, ten Román pro ženy. Nic ale naplat, "kvalit" RPM nedosahuje. ()

majxik 

všechny recenze uživatele

Misty vtipny, misty trapny... bohuzel tohohle se dockate pokud jste se jiz nedockali. Ne ze by zrovna herecke vykony byli spatne, ale celej ten dej je jakysi cudny a ne az tak zazivny jak by mel. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

:) "A pro slečnu dceru?" :D Mě ten film prostě i napoprvé okouzlil :) Vím, že na to jsou velice rozličné názory, což chápu, ale já si stojím za svým :) Film má plno hlášek, které mi vždy zvednou náladu, Simonu Stašovou, která je v dané roli okouzlující a pro mě nejlepší část celého filmu. Viewegha jako spisovatele znám, tuto knihu jsem četla, tudíž vím, že je to celé psané z pohledu "dívky",která přemýšlí o velkém činu ve svém životě. Už jen, že Viewegh napsal knihu z pohledu "dívky" je bomba, jelikož se mi nadmíru líbila a film si z toho vzal téměř celý text a to mě bavilo ohromně :) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

O bývalém příteli své matky, Pažoutovi, slyšela Laura (Zuzana Kanocz) snad úplně vše. O jeho buranském chování, nemožném oblékání a vůbec - ještě že se matka s Pažoutem rozešla a vzala si Lauřina otce. O to víc je Laura překvapena, když na výletě v Tatrách pozná šarmantního Olivera, příjemného a vždy pozorného šéfa reklamní agentury - ve kterém její matka pozná právě svého starého přítele Pažouta. Jenže láska si nedá poroučet, a Laura se do Olivera bláznivě zamiluje ... Ač film nepřináší žádnou velkou originální myšlenku či zápletku, stejně se na něj docela dobře kouká. Filip Renč měl šťastnou ruku při výběru hereckého obsazení, ať už se jednou o krásnou Zuzana Kanócz, či elegenatního Marka Vašuta, nebo Simonu Stašovou, Miroslava Donutila. Hodně mne bavil v jedné z vedlejších rolí prodavač mobilních telefonů v podání Jaroslava Noska - zvlášť ve scéně, kdy se dozví o svém protivníkovi v lásce, je naprosto úchvatný. Díky hereckému obsazení a Renčově režii (a také absenci jakýchkoliv zádrhelů v příběhové linii) z filmu čiší naprostá pohoda a klídek. Prostě taková příjemná kulisa na dlouhé večery... ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný (i pro muže - hlavně díky krásné představitelce hlavní role) film s povedenými vtipy a i s těmi ostatními... Herci jsou bezvadní a to překvapivě i včetne Laďky Něgrešové či Jaromíra Noska. Takže dohromady: žádný filmařský zázrak, ale hezká oddychovka, kvůli které se vyplatí jít i do kina. ()

Antek 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se na naší filmové scéně roztrhl pytel s žánrovými filmy. Měli jsme tu teenagerskou komedii (Snowboarďáci), kriminálku s prvky dramatu (Sametoví vrazi) a teď je tu krystalicky čistá romantická komedie podle románu Michala Viewegha, a co je důležitější, režírovaná Filipem Renčem. Člověkem, který pochopil film a jeho základní pochody, uchopil za správný konec vizuální cítění a s dostačujícím rozpočtem vykouzlil tenhle příjemný snímek. Jistě, v některých scénách to zaskřípe a určitě nejsou všechny vtipné tak, jak se plánovalo, ale v celkovém dojmu jde o zážitek nadmíru uspokojivý. A navíc, Simona Stašová snad nikdy nebyla kouzelnější. ()

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama