Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletá Laura, redaktorka bulvárního ženského týdeníku Vyrovnaná žena, si v metru všimne na reklamních tabulích milostného dopisu, který je podepsán Oliverem. O stejném dopisu se baví ženy v kadeřnictví, kam má namířeno. Je mezi nimi i její matka, rozvedená překladatelka Jana, která nesnáší české muže. Její první láskou byl egoista Pažout, kterému nikdy neodpustila, že přišel do divadla pozdě, a navíc ve svetru. Neuspokojil ji ani první manžel, který sice sehnal byt, ale jinak byl stejný buran jako Pažout. Naštěstí onemocněl rakovinou a zemřel. Od té doby Jana hledá toho pravého. Hledá ho i Laura, která vypráví, jak se před dvěma lety seznámila v Tatrách s Oliverem, osamělým starším mužem. Po jedné schůzce skončí s Oliverem doma, překvapí je matka a dostane hysterický záchvat, protože v Oliverovi pozná Pažouta. Okamžitě ho vyhodí. Laura přistihne na vánočním večírku Olivera v objetí s bývalou přítelkyní, ale on si ji usmíří poukazy na Kanárské ostrovy. Po roce se však v jejich vztahu objeví první trhliny a hádky... (TV Nova)

(více)

Recenze (759)

Smileface 

všechny recenze uživatele

Nudný, nevtipný a do sebe zahleděný film. Bohužel take netrefný i když se snaží tvářit jinak: Hlášky typu "všichni češi mají rádi Poláky" nejsou ani pravdivé ani čímkoliv zajímavé. Vykreslování ženy jako v americkém seriálu z vyšší společnosti není vůbec české a ani žádoucí, působí spíše stupidně. Bohužel doby, kdy byl Filip Renč nadějí českého filmu jsou nenávratně pryč. ()

NALBERTik 

všechny recenze uživatele

No to o čem to bylo to mohlo dopadnout mnohem, mnohem hůř... A párkrát jsem se i zasmál, čili zcela zasloužené 3 hbvězdičky ;) ()

cyberhawk 

všechny recenze uživatele

Moderni "cervena knihovna," ktera sice prijemne potesi, nicmene nic noveho neprinasi. Idealni, pokud chcete potesit vasi drahou polovicku (hlavne tu zenskou) na jeden vecer. A co se Vieweghovych adaptaci tyce, mnohem vic se mi libili Ucastnici zajezdu. ()

Chise 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to český film, to není zas takový průšvih. Příběh je příjemný, hezky se na něj dívá, ale díru do světa s ním těžko udělat. Ale Marek Vašut je okouzlující, jako vždy :). Stejně tak Simona Stašová. ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Viewegh skutečně není mým šálkem čaje - jediná kniha, která se mi od něj líbila byla Báječná léta pod psa. Román pro ženy jako kniha nezklamal a po pár stránkách jsem ho musela odložit. Filmová verze je okořeněná o pěknou Lauru, moji oblíbenkyni Stašovou, která svou roli zvládla na jedničku s hvězdičkou a hlavně dobrý a poslouchatelný soundtrack. Podle mě je to film typu "jednou a dost", u kterého se zasmějete - ale nenadchne ani neurazí. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Porevoluční český film je pro mě kapitola sama o sobě a rád bych se v ní někdy vyznal a hlavně bych k ní rád někdy získal alespoň trochu pozitivní vztah.Nicméně mohu u Románu pro ženy konstatovat,že jde asi o to lepší,co zde vzniklo.Sice trochu roztříštěné,trochu bez hlavy a paty,trochu naivní,i trochu bezduchý.Zároveň ale i trochu vtipný,žánrově snesitelný a herecky vyvedený.Mě ten film moc neřekl,ale kritizovat ho nechci a ani nebudu,protože mě nenudil a zas tak jsem nelitoval oněch sta minut strávených v jeho společnosti. ()

Hortenzia 

všechny recenze uživatele

michal viewegh ma nijako neberie,takže spracovanie jeho románu nie je práve moja šálka kávy...prílišná snaha tváriť sa ako západné filmy stroskotáva na tom,že jediné, z čoho si zobrali príklad,bola ich povrchnosť...a vašut je otrasný herec ()

G.W.Bush 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinová cesta autobusem nemohla být zpříjemněna vhodnějším filmem. O reprízu v klidném prostředí se pokoušet nebudu. ()

lskala 

všechny recenze uživatele

Michal Viewegh je asi nejprofláknutějším Českým spisovatelem posledních let. Jak je to možný??? Já nejsem jeho fanda a ani jsem nečetl jeho knihy. Po tomto filmu si už jeho knížku nepřečtu tuplem. 45% - 2** ()

Cejny 

všechny recenze uživatele

V poslední době moje oblíbená česká komedie. Přeci jen Vieweghova tvorba si nějaké to uznání zaslouží. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Filip Renč se nás pokusil zavést do žánru rom-kom v reklamním hávu. Vizuál si spolehlivě pohlídal, soundtrack má sice styl, ale přece jen se nezbaví znaků kolovrátkovitosti, obsazení slibné, ale! Postsynchrony špatné, ženské strana to nějak nezvládla (jako by v Čechách dělali žánrovky dámám problémy) a scénář je otřesný (dialogy, jednotlivé scény, příběh, figurkovost). Navíc, film má dost nestálé tempo i úroveň kvality (slabý začátek, nadějnou první hodinku, zmatenou půlhodinku před koncem a udýchaný závěr - proč je teď móda řešit lásku na pohřbech?!). Potěší Mirek s Markem a letmý průvodce Prahou, zklame fakt, že každá postava obdrží scénu, ve ktreré vypadá (dle mne to není záměr) jako idiot. Prostě, vtipná romantika nemá problémy s povrchností a klišé (za což se občas snaží tvůrci omlouvat), ale vaz jí láme přílišná jednoduchost a hloupost (což je naopak tvůrčím týmem trestuhodně ignorováno). Laura hledá lásku, její máma hledá lásku, její kamarádky hledají lásku a překvapivě to není snadné a bohužel to není dost zajímavé, natož zábavné... 40% ()

The Viper 

všechny recenze uživatele

Simona Stašová dokazuje, že patří ke špičce hereckého materiálu české kinematografie 21.století. Kvalitní film se zajímavou zápletkou a zajímavími postavami. Z toho dalšího bych vypíchnul elegána Vašuta, který svou tóninou nikdy neomrzí. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Místama hodně postavené na hlavu, místama trefný humor...já v tomhle kousku oceňuju především Simonu Stašovou, která už od Pelíšků dokazuje, jak parádně dokáže splétat z hoven biče a hezky zahrála i Zuzana Kanócz, v dnešní době poměrně známá ikona slovenských divadelních prken. Filmu naopak zbytečně škodí například hybridní homosexuálka Něrgešová, při jejíchž zjeveních (naštěstí jich nebylo zase tolik) se mi otevírala mačeta v kapse. A nakonec i hudební křoví Ivy Frühlingové uchu celkem lahodí a k rázu filmu se hodí.................. moje hodnocení = 6 z 10. ()

hudryhudry 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušná česká komedie s jednoduchým scénářem i zápletkou, avšak poměrně humorná. Film svižně ubíhal, jediné co mi poměrně vadilo byly zahraniční jména postav, která mi moc s českým filmem neseděla. Ale Laďka Něrgešová byla super. ()

MARTIN*I 

všechny recenze uživatele

Název filmu celkem předvídá, o čem film bude... Je to určeno asi spíše pro ženské pohlaví... Ale přesto jsem se u některých scén celkem zasmál a nepřišlo mi to nějaký extra špatný... Sice to neni film, na který bych se těšil, až bude v televizi nebo, který bych si musel pouštět víckrát, ale celkem slušný... ()

NICOX 

všechny recenze uživatele

Já Viewegha teda nemusim a ani tenhle film mi nic moc neřiká. A jestli tu někdo zářil, tak to byla Simona Stašová. A kvůli ní jsem schopná se na to (možná) ještě někdy podívat. 45 % ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Režisér Renč vie zaujať. Začiatok filmu je dosť sexuálne odvážny. Priznám sa že knihu som nečítal, ale musí byť dobrá. Páčil sa mi výkon Simony Stašovej. Dávam 50%. ()

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama