Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletá Laura, redaktorka bulvárního ženského týdeníku Vyrovnaná žena, si v metru všimne na reklamních tabulích milostného dopisu, který je podepsán Oliverem. O stejném dopisu se baví ženy v kadeřnictví, kam má namířeno. Je mezi nimi i její matka, rozvedená překladatelka Jana, která nesnáší české muže. Její první láskou byl egoista Pažout, kterému nikdy neodpustila, že přišel do divadla pozdě, a navíc ve svetru. Neuspokojil ji ani první manžel, který sice sehnal byt, ale jinak byl stejný buran jako Pažout. Naštěstí onemocněl rakovinou a zemřel. Od té doby Jana hledá toho pravého. Hledá ho i Laura, která vypráví, jak se před dvěma lety seznámila v Tatrách s Oliverem, osamělým starším mužem. Po jedné schůzce skončí s Oliverem doma, překvapí je matka a dostane hysterický záchvat, protože v Oliverovi pozná Pažouta. Okamžitě ho vyhodí. Laura přistihne na vánočním večírku Olivera v objetí s bývalou přítelkyní, ale on si ji usmíří poukazy na Kanárské ostrovy. Po roce se však v jejich vztahu objeví první trhliny a hádky... (TV Nova)

(více)

Recenze (759)

Dánek 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu, proč má film tak málo procent. Viděl jsem ho už podruhé a i podruhé jsem se výborně bavil. Neříkám, že je to nějaký realistický pohled na věc, ale je to komedie... A to výborná. Určitě doporučuju. Škoda, že poslední půl hodinka je taková už trošku o ničem. 85% ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

Ještě teď slyším svýho tátu a ostatní, jak se tlemili tenkrát v kině:-))) Ať už je děj jakejkoliv, tak momentů, kdy se člověk může (a musí) od srdce zasmát je tam fakt požehnaně:-))) Výborná Simona Stašová, neumím si v té roli představit nikoho jinýho:-))) Vtipná Laďka Něrgešová, vtipnej Jarda Nosek...i teď mám úsměv na tváři, když si vybavím některý gegy:-)))) ()

BluT 

všechny recenze uživatele

Relativně neznámá herečka Zuzana Kanócz hrála skvěle, kameře se vyloženě líbila (a mě ostatně taky) a ... Kua, teď jsem zapomněl co jsem chtěl říct... Neva. Jo, už vim, že prostě byla skvělým oživením "zajetých" českých herců. No, Vašut hrál sice dobře (přece jenom je to už pan herec a má za sebou kotel filmů), ale tak nějak jsem mu to nevěřil a některý repliky z něj šli hrozně strojeně. Ale jako hodil se tam. Simoně Stašové role sedla dobře, ale jelikož hlavní pozornost byla upřena na její filmovou dceru, tak se neměla moc jak projevit. V menších rolích mě jak Donutil, tak Něrgešová velmi příjemně překvapili. Děj nebyl nikterak složitej, ale zase ne nudnej (Viewegh umí) a celkově mě fakt bavil. Přestože jsem od nejpopulárnějšího českého spisovatele četl docela dost knih, Román pro ženy jsem si nikdy z knihovny nepůjčil (možná i kvůli jménu - nebudu to přece kua číst, dyž to nejni pro mně, né?). Právě proto jsem se na film docela i těšil a rozhodně jsem nebyl zklamán. -- Pokud jste průměrná Češka od dvaceti let výš, tak vězte, že se vám tento filmový Román bude líbit. Přece jenom jste cílová skupina, tak by bylo hodně špatný, kdyby se film úplně minul "účinkem". A jelikož mám k Vieweghovi opravdu kladný vztah, tak mě film taky celkem chytnul a rozhodně bych se nebránil, kdybych se na něj měl v budoucnu podívat znova. 75% ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

S přibývajícími léty člověk mnohdy jinak posuzuje tytéž věci a tento film je toho důkazem. Ze tří měním na pět. Obě navíc Vieweghovy za schopnost metaforicky řečeno nahlédnout za zeď zvaná žena v Platonově jeskyni. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Je to povrchní, plné stereotypů a vypravěčských klišé a s jasně předvídatelným příběhem. S tímto rozšířeným názorem v ostatních komentářích se dá souhlasit. Nicméně i přes to se mi to hodně líbilo. Především díky skvělé Simoně Stašové, které to naštěstí nekazili ani Marek Vašut ani sympatická Zuzana Kanóczová. No a také díky parádní hudbě od Support Lesbiens a Ivy Frühlignové. Film je navíc vcelku slušně zrežírován a sestříhán. Díky tomu rychle uběhne a mě dokázal pobavit, i když jsem chlap. ()

Kapybara 

všechny recenze uživatele

Hysterická Něrgešová mě dlouho odrazovala od zhlédnutí a opravdu nezklamala!! Její pokusy o herecký výkon spíš připomínají záchvaty padoucnice. Naštěstí jí nebyl dopřán příliš velký prostor a eskadra spolehlivých dojem trošku zachraňuje. Elegantní Stašová zcela bezchybná, Vašut jako křupan Pažout a zesenilnělá Zázvorková zdatně sekundují. Zuzana Kanócz neurazí, nenadchne. Celé to je samozřejmě jen uslintaný příběh o lásce pro upracované hospodyňky a Renčovy experimenty s kamerou jsou v tomhle "uměleckém" snímku k smíchu, ale nečekala bych, že se i párkrát celkem slušně zasměju. Děj docela odsýpá, přerušovaný jen zbytečnými a přehrávanými záběry z kadeřnictví (vykulená Klára Sedláčková), až k očekávanému rozplizlému sentimentálnímu závěru. Zručně odvedená řemeslná práce. ()

cold 

všechny recenze uživatele

Vašut zde působí jako naprostý neherec, Viewegh zklamal jako scénárista, tak jediná pozitivní věc tu je vlastně jen hlavní představitelka - docela příjemné překvapení. Jinak je to naprostý kýč. Budu si muset přečíst knihu jestli je to taky taková sračka. ............ Teď (březen 2007) jsem viděl film s určitým odstupem a musím říci, že se stále jedná o sračku, ale na druhou stranu jsem z toho měl trochu lepší pocit a dokonce jsem se i místy bavil. Proto přidávám *. ()

Balu... 

všechny recenze uživatele

Kultivovaná blbost těžící ze scénáře autora, který svou veškerou tvorbou jen kopíruje již napsané tituly zahraničních autorů. Renč mě zaujal jen svou prvotinou Requiem pro Panenku a od té doby též tápe v bludném kruhu scénářů, k nimž svá díla točí.. Zuzanu Kanóczovou bych sice *****; jinak teda ale jako hérečka.. Vašut má stále a pořád jeden a ten samej xicht, kterým mě irituje prakticky ve všech filmech, v kterých se objevil. Hudba, pokud se tomu tak dá říkat, je běs, hrůza a jasný kalkul s ubohostí pokusu o pop skupinu. Vlastně celý film je jedna velká investice a raději je lepší se v jeho případě zmínit o sponzoringu a reklamě než o ději. Suma kapr jeseter sumec se na to dá podívat, Román ale jinak jasně patří do primetimu své produkční tv vedle všech těch Gameňáků a Spekelštěstí.. ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Dielko, ktoré si viac vychutnajú tie, ktorým je primárne určené, teda ženy. Miestami tu nechýba vtip, šmrnc, 100 minút odsýpa pomerne svižne, Zuzana Kanócz je sexy s nádhernymi očami, Simona Stašová miestami by sa mohla trochu krotiť a Vašut je celkom sympatický. Ostatní sú už len figúrky na pricmrndávanie a Avon má 100 minútovú reklamu. Jedno pozretie mi stačilo. Ďurdiak ako Germán, ktorý neznáša Poliakov - čo dodať... ()

Theraphosa 

všechny recenze uživatele

I film samotný je spíše "filmem pro ženy".Ta naše chlapská část publika měla jenom možnost nakouknout do ženského "myšlení"(pokud něco takového existuje:) ()

Jancll odpad!

všechny recenze uživatele

Sám sobě se divím, že jsem se na to dodíval. Možná proto, abych tady mohl objektivně napsat: ODPAD! ()

Perry- 

všechny recenze uživatele

Knížku neznám, takže nemohu posuzovat kvalitu oproti ní. Co však posuzuji, je kvalita filmu. Film se mi vůbec nelíbil, ale byly v něm docela dobré písničky :-) Romantika s komedií po česku nedopadla nic moc. Příště se českým filmům budu už opravdu vyhýbat. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, co dokáže zaujmout normálního diváka (no spíše divačku) a naplnit kinosály. Ale za pár desítek let po tomto filmu něštěkne ani pes (což se týká asi 90% dnešní české produkce). ()

cab 

všechny recenze uživatele

Jak nazev napovida, tak film natoceny podle zname predlohy je smerovan zenske obci. Par vtipku nebo narazek se najde, ale zbytek je trapne se brodeni ceskymi stereotypy s tendenci se vyrovnat zanrove podobnym zapadnim kouskum, coz je produkcne mozne, ale finance nenavratne, protoze ceske komedie jsou v podstate neprodejne. 50% ()

Pussycat18 

všechny recenze uživatele

Příjemná a milá záležitost, která potěší a neurazí. Zuzana Konócz je krásná slečna a svým výkonem mě přesvědčila (bohužel jen do doby, než natočila reklamu pro nejmenouvanou společnost na krém proti celulitidě:-)). Vašuta mám ráda, svoji roli odehrál, myslím si, velice obstojně, stejně jako Simona Stašová. Laďka Něrgešová by se naopak už asi ve filmu objevovat neměla. Co se týče příběhu, má námět, kouzlo i humor...a hlavně "čtecí" scéna Olivera "Pažouta", kdy reklamním rámečkem vyznává Lauře nehynoucí lásku, mě jakožto citově založenou osůbku vážně dojala! ()

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama