Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletá Laura, redaktorka bulvárního ženského týdeníku Vyrovnaná žena, si v metru všimne na reklamních tabulích milostného dopisu, který je podepsán Oliverem. O stejném dopisu se baví ženy v kadeřnictví, kam má namířeno. Je mezi nimi i její matka, rozvedená překladatelka Jana, která nesnáší české muže. Její první láskou byl egoista Pažout, kterému nikdy neodpustila, že přišel do divadla pozdě, a navíc ve svetru. Neuspokojil ji ani první manžel, který sice sehnal byt, ale jinak byl stejný buran jako Pažout. Naštěstí onemocněl rakovinou a zemřel. Od té doby Jana hledá toho pravého. Hledá ho i Laura, která vypráví, jak se před dvěma lety seznámila v Tatrách s Oliverem, osamělým starším mužem. Po jedné schůzce skončí s Oliverem doma, překvapí je matka a dostane hysterický záchvat, protože v Oliverovi pozná Pažouta. Okamžitě ho vyhodí. Laura přistihne na vánočním večírku Olivera v objetí s bývalou přítelkyní, ale on si ji usmíří poukazy na Kanárské ostrovy. Po roce se však v jejich vztahu objeví první trhliny a hádky... (TV Nova)

(více)

Recenze (759)

Bohemák 

všechny recenze uživatele

První film podle Vieweghovy předlohy, který mi přišel opravdu zábavný, aniž by si hrál na intelektuální podívanou. Několik skvělých hereckých výkonů. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Již název filmu mě varoval,že to nebude tak úplně pro mně,ale i tak jsem to zkusil.Zbytečně.Plus snad jen za půvab herečky Zuzany Kanócz a pětivteřinovou "tradiční" scénu Jana Svěráka. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Skvěle Zuzana Kanócz, skvěle Marek Vašut, ale neuvěřitelně perfektně, resp. grandiózně (hned snad po Pelíšcích) Simona Stašová. Ta v podstatě celý film udělala. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Docela sympatická jednohubka, ale víckrát bych tuhle přehlídku kýčů úplně vidět nemusel. Pravda, že jsem se ale párkrát zasmál. ()

Anderas 

všechny recenze uživatele

Možná není tak nepochopitelné, že Román pro ŽENY se mně ani trochu nelíbil, mohou ale být podobné filmy tak jednostranné? Nejprve jsem se úporně snažil smát se příšerným vtipům, ale když jsem po čase zjistil, že objekt výsměchu (především demence češství) je na jiných místech naopak vyzdvihován jako životní ctnost, pochopil jsem, že tady žádný z autorů, natož pak protagonistů nemá jasno. Samozřejmě chápu, že ve filmu jako Román pro ženy nelze hledat žádné hlubší pointy ale pokud ten film není ani nijak zvlášť zábavný, pak skutečně nevím proč se na něj mám dívat. A to prosím pěkně vůbec nehodnotím zpracování filmu samotného, které je klasicky otřesně...........české. ()

Radim 

všechny recenze uživatele

Michal Viewegh píše masovou literaturu a tento film patří do stejné kategorie - osloví široké publikum, nehraje si na psychologickou sondu do života ženy, pobaví. Moc se mi líbilo obsazení ženské části (Kanócz je překrásná), hudba, kamera a střih. Naopak příšerný byl postsynchron a místy teatrální přehrávání, především Vašuta. ()

Drc 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době česká komedie, u které jsem se výborně bavil a nebyla založena jen na přehlídce úchylných/zkouřených/úplně dementních/nepoužitelných/nedospělých individuí. Tento film obsahuje opravdu skvělé momenty a nudit se nebudete. Co se týče náplně, tak buď Viewegh nemá rád ženy, nebo film neodpovídá předloze, anebo prostě jsou ženy opravdu takové potvory :) Protože z hlediska morálního jednoznačně nejkladnější postavou je Donutil alias vdovec v závěru. No, to už nechám na posouzení každého, nakolik to může odpovídat realitě, ale ano, i takové jsou ženy .. a muži. ()

Gilberto 

všechny recenze uživatele

Za normálních okolností bych bez rozmyslu hodnotil jako odpad!, ale dávám jednu hvězdičku a to pouze za esemesku z Thajska: "Je tady tisíce kurev, ale ty jsi ta největší z nich..." Tahle hláška vpodstatě vystihuje celý film. Pokud to takhle funguje i v reálu, tak se se svym romantickym srdcem můžu jít rovnou zakopat... ()

dozana 

všechny recenze uživatele

Po vcelku dobrém začátku (scéna na letišti), ta mě docela pobavila, šlo tempo v rychlém spádu dolů, našlo se ještě pár momentů, které byly vcelku vtipné (Oliver je Pažout), bohužel konec byl hodně happyendovsky trapný. Představitelé mi přišli afektovaní a nevěrohodní, no prostě zase jeden z těch nevydařených českých filmů ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Marek Vašut je všech svým rolích parádní! Jeho charizma, to je něco. Ale tím to u mě v tomto filmu hasne. Z. Kanóczová je sice moc hezká a S. Stašová talentovaná, ale mně to přišlo takové nějaké hloupoučké. Na M. Viewegha asi člověk musí mít náladu. Já ji neměl už dvakrát. ()

ondrula odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film je kravina a plně dokládá to, co si už dlouho myslím, totiž že Renč je mizerný režisér a Viewegh je mizerný spisovatel /scénárista. Chtělo se mi uhryznout si hlavu, když jsem musel sledovat Stašovou, jak se snaží mluvit strašlivě francouzsky, aniž by znala fr. výslovnost, či Vašuta, který si hraje na klasického svůdníka. A ženský svět? Pokud je skutečně takový, jaký je tu vyobrazen, tak je mi z toho vážně smutno. Špatnej film po všech stránkách; ze všech těch rodobysvětáckých Oliverů a Laur mi bylo na zle. ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

No zprvu jsem si říkal, že to bude blbost. Nakonec se z toho však vyklubala docela příjemná průměrná komedie. Taky to udělalo možná to, že hlavního herce hrál Marek Vašut. Simona Stašová se Zuzanou Kanócz zahráli ovšem taky skvěle. 55%. ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Pokud jste četli můj komentář k filmu "Na vlastní nebezpečí", tak jsem tam i psal, že jsem s ním viděl Requiem pro panenku a právě Na vlastní nebezpečí a že možná jsem toho viděl víc a že to zjistím po dopsání komentáře, no a to jsem udělal a všiml jsem si tohoto.Úplně jsem na něj zapomněl a ani se nedivím, protože když vidíte nějakou takovou sračku, tak prostě nechcete nic jiného než zapomenout.Bylo mi jasné, že to natočil nějakej amatér ani jsem nevěděl kdo to byl tentokrát, ale mohlo mě napadnout, že to bude Renč a ten je amatér určitě.Jediné co ho na tomto filmů omlouvá je asi jen to, že v Česku se už teď v okolí komedií točej jenom sračky bez vtipu a to by komedie měli mít no a tak to asi bude po celé generace.Fakt nevím, jestli ty lidi mají za úkol dělat z komedií sračky bez vtipu a nebo jestli to dělají schválně a nebo jestli prostě neumějí natáčet komedie.Já tenhle nesmysl ani pořádně nesledoval ani nevnímal, protože filmy, které mě nebaví prostě nevnímám a nesleduji.Ani nevím proč ta jedna hvězdička, asi za to, že tam hrál alespoň Míra Donutil a trošku to tam rozjel.Docela ho lituju do jakejch sraček ho to zas dali.11% ()

Damielka odpad!

všechny recenze uživatele

Asi jsem nepochopila, o co se tenhle film snaží. Je to trapnost nad trapnost a je mi docela smutno při pomyšlení, že měla tato slátanina takový úspěch. Vždyť je to výsměch! Herecké (bojím se to napsat tak natvrdo) "výkony" jsou samá křeč, dialogy samé klišé a to, co předvádí kamera, to je čirá onanie postrádající jakýkoli smysl. U hlavní hrdinky bych ještě přimhouřila oko, ale relativně ostřílený (a tímto filmem u mě odstřelený) Marek Vašut je otřesný a roli stárnoucího seladona s porouchanou prostatou zahrál hůř než můj bratr horečku, když se mu v páté třídě nechtělo do školy. Snažila jsem se to sledovat, ale nešlo to déle jak dvě minuty v kuse. Stejně jsem pokaždé věděla, jak to bude pokračovat a kdybych si tenhle film nechala ujít, vůbec o nic bych nepřišla. ()

Alf 

všechny recenze uživatele

zábavný filmový příběh, ve kterém se uvádějí na pravou míru obecně rozšířené legendy o "citlivé ženské duši" a neschopnosti fyzicky milovat bez zamilování se .... ()

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama