Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletá Laura, redaktorka bulvárního ženského týdeníku Vyrovnaná žena, si v metru všimne na reklamních tabulích milostného dopisu, který je podepsán Oliverem. O stejném dopisu se baví ženy v kadeřnictví, kam má namířeno. Je mezi nimi i její matka, rozvedená překladatelka Jana, která nesnáší české muže. Její první láskou byl egoista Pažout, kterému nikdy neodpustila, že přišel do divadla pozdě, a navíc ve svetru. Neuspokojil ji ani první manžel, který sice sehnal byt, ale jinak byl stejný buran jako Pažout. Naštěstí onemocněl rakovinou a zemřel. Od té doby Jana hledá toho pravého. Hledá ho i Laura, která vypráví, jak se před dvěma lety seznámila v Tatrách s Oliverem, osamělým starším mužem. Po jedné schůzce skončí s Oliverem doma, překvapí je matka a dostane hysterický záchvat, protože v Oliverovi pozná Pažouta. Okamžitě ho vyhodí. Laura přistihne na vánočním večírku Olivera v objetí s bývalou přítelkyní, ale on si ji usmíří poukazy na Kanárské ostrovy. Po roce se však v jejich vztahu objeví první trhliny a hádky... (TV Nova)

(více)

Recenze (759)

Brylin 

všechny recenze uživatele

Prázdnota, hloupost a nereálnost mnohých dialogů a situací naprosto kazí Renčovu solidní režii a zdařilé herecké výkony. Celkový dojem je díky scénaři bohužel podprůměrný a stěží dosahuje dvou hvězdiček. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Tak tedy minusy: 1. banální příběh o matce a dceři z Prahé, zřejmě dobře situovaných, že by matinka (S. Stašová) toplik vydělávala překladatelskou činnosti? Dceruška Laura je editorkou ženského časopisu, ale spíš to vypadá, že se většinu času může poflakovat... Obě mají problémy s chlapy, střídají je jak na běžícím pásu, matce se znelíbí čeští burani (co by říkala chlapům z vesnice?), tak shání po cizině, dcera taky dlouho s jedním nekonec se zamiluje do Olivera, který se před dvaceti lety znelíbil její matce (Pažoute!). 2. Příběh je vyprávěn v kadeřnictví, ty tři zaměstnankyně, co Lauru poslouchají, hrají (asi to je režisérský záměr?) zcela amatérsky. Plusy: Renče politicky nemusím, ale režisérsky je to profesionál, který si vybral i dobrou hudbu včetně francouzských písní. Simonu Stašovou nemusím, ale tady hraje excelentně, řekl bych, že role jí naprosto sedla. A pak těch pár hlášek (Přece se nevdám za někoho, kdo volil Bushe!). Takže po váhání jsem přidal jednu hvězdičku na tři. ()

Rumcajs 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byl mírně zděšený, časem se to mírně zlepšilo a ke konci skoro líbilo. Pěkná hudba a kamera, otravný product placement, překvapivě dobrý Vašut, otřesná Něrgešová. ()

Tomislav 

všechny recenze uživatele

Musím předeslat, že mám rád romantické komedie a k českým filmům bývám shovívavější. Přesto ale pro mě byl Román pro ženy velkým zklamáním a nijak zvlášť mě nezaujal. Děj podivný, motivace hrdinů pravzláštní... Připadalo mi to spíš jen jako poslepované fórky (přiznám se, že někdy dokonce vtipné), které byly hůře či lépe herecky ztvárněné. Něrgešová byla pro pláč, Vašut velmi příjemně překvapil a hlavní hrdinka byla alespoň moc hezká. Snad jedině hudba stála za to. Toť vše. ()

Milwa 

všechny recenze uživatele

Spíše 3 a 1/2. Dobrá zábava, skvělý a velmi sexy Marek Vašut. Místy hluchá místa střídaná výbuchy smíchu, především díky Simoně Stašové a Markovi Vašutovi. Trošku mi to kazila Zuzana Kanocz, která dle mého názoru deklamovala text, místo hraní, ale nakonec to nevadilo a líbilo se i příteli, kterého jsem na to po dvou týdnech přemlouvání nakonec dostala:-) Takže chlapi nebojte se... ()

Hawk 

všechny recenze uživatele

Já musím říct, že jsem se hned od první minuty naladil na stejnou vlnu, jako zamýšlel Filip Renč, po níž jsem se vezl od začátku až do samého konce. Nepamatuji, kdy jsem se tak dobře u něčeho bavil. A navíc je ve filmu obsaženo spousty mouder... "Chlapi můžou podvádět a ženy ne"..."je to stovky let zavedeny model a funguje, tak proč ho porušovat" :)) ... to byl fór ()

Pc odpad!

všechny recenze uživatele

Proboha ten to snad točil poslepu nebo byl zfetovanej. totiž já nesnáším romanťárny. A kór tydlesty hovadiny fakt nuda blbost...... ()

Horak odpad!

všechny recenze uživatele

To je nemecka romanticka produkce? Aha, cesky film. Dalsi Kamenak? Ne, film dle knihy nejprodavanejsiho ceskeho autora. A todle, ze tocil Troska? Ne, Filip Renc. To je ten vecne mlady a nadejny reziser, co v soucasnosti toci komercne superuspesne filmy, na ktere se nejde v normalnim stavu koukat? Ano, to je Filip Renc dneska. Je to asi klise, ale mor a kurdeje na Viewegha, bez nej by todle veledilo nikdy nemohlo vzniknout. To u nas umi natocit komercne uspesny kvalitni film jenom Jan Sverak? ()

voidindigo odpad!

všechny recenze uživatele

Takový ty "metrosexuálky", který mají extrémně "cukrovej" pohled na lásku a romantiku (a zvlášť mají rádi vděčný klišé) zatímco naprosto chladně odkopnou každého svého přítele aby šli za ještě větším banánem konečně mají film, který je přesně pro ně ! A aby je nic neurazilo, nesmí tam být nic extra vtipnýho či skutečně bizarního. A aby neměli šok ze skutečných emocí, režisér je slizounský chlap, kterej uvažuje stejně jako oni ! A aby scénář nebyl příliš silný, je od "zábavného" autora a ne od skutečného scenaristy. Intouši, kteří tvrdí, že kýč je vždy nutně fašistický, maj za to další příklad pro svůj argument. ()

blazenka 

všechny recenze uživatele

Film, který mě hrozně mile překvapil a vůbec se za to nestydím. Naopak, ráda si ho pustím znovu a to především kvůli dvěma hereckým osobnostem, které podaly vynikající výkony: Simona Stašová v roli svérazné matky a Marek Vašut jako kreativec. Na druhou stranu - výkon Zuzany Kanocz (kdo to proboha je?) mě stoprocentně odradil dát filmu hvězdiček pět. Další příšernost je mihnoucí se Saša Rašilov a otřesná Ladislava Něrgešová. Film stojí a padá na výkonech Stašové a Vašuta, kteří jsou ovšem víc než výborní. Film na diváka stříká obrovskou dávku vtipu a nezapomenutelných hlášek. "A pro slečnu dceru?" "Diazepam!" "Co budeme papat, děti?" "Pažoute, ty mi šoustáš dceru!" "Já už nám dva roky tajně spořím, s Liškou..." "Už máš chlapce, Lauro?" Bezchybné. Za výkony zmíněných herců 100%, (plus Miroslav Donutil a Stella Zázvorková) 100%, za vtipné hlášky 100%, bohužel za výkony ostatních maximálně 10%, tedy 80%. A šmitec. ()

pend 

všechny recenze uživatele

Film nedrží pohromadě, spíš nežli souvislý děj je to sled epizod. Tohle se bohužel projeví na konci, když filmu dojde dech a ztratí tempo. K hercům žádné výhrady nemám, scénář jim nic víc nedovolil. ()

Berry 

všechny recenze uživatele

Dopoledne při vaření se na to dá mrknout, ale jako celovečerní film? To asi ne... Herecké výkony podprůměrné asi u všech, rádoby vtipné scénky většinou přecházejí do trapnosti a šííííleně mně vadí, jak se všichni snaží mluvit anglicky, ale s výslovností tak strašnou, že se člověk stydí za ně... Ale na druhou stranu je to jeden z těch filmů, u kterých se nemusí přemýšlet a z nudy se na to podívat dá... ()

Luqi 

všechny recenze uživatele

Ženský román dopadol o niečo lepšie než by tomu napovedal názov filmu .......... ale asi preto, lebo sa Renč a Viewegh nepúšťali do niečoho neovereného. Inak povedané, je to taká česká zmes úspešných filmov (ako tu už viacerí poznamenali - od Denník B.J. až po Sex v meste)............ Inak scény v kaderníctve síce trhali oči, ale spolu s rozprávaním vcelku vhodne poprepájali jednotlivé časti inak úplne nezáživného deja............ ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělý film, jenž já osobně také považuji za jeden z nejlepších režijních počinů Renče. Herecký koncert Simony Stašové a Marka Vašuta, kde ani ostatní se rozhodně nenechali zahanbit. Skvělá kniha jenž se dočkala vynikajícího filmového zpracování, které viděno po třetí a pořád baví. Za mne 95%. ()

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama