Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletá Laura, redaktorka bulvárního ženského týdeníku Vyrovnaná žena, si v metru všimne na reklamních tabulích milostného dopisu, který je podepsán Oliverem. O stejném dopisu se baví ženy v kadeřnictví, kam má namířeno. Je mezi nimi i její matka, rozvedená překladatelka Jana, která nesnáší české muže. Její první láskou byl egoista Pažout, kterému nikdy neodpustila, že přišel do divadla pozdě, a navíc ve svetru. Neuspokojil ji ani první manžel, který sice sehnal byt, ale jinak byl stejný buran jako Pažout. Naštěstí onemocněl rakovinou a zemřel. Od té doby Jana hledá toho pravého. Hledá ho i Laura, která vypráví, jak se před dvěma lety seznámila v Tatrách s Oliverem, osamělým starším mužem. Po jedné schůzce skončí s Oliverem doma, překvapí je matka a dostane hysterický záchvat, protože v Oliverovi pozná Pažouta. Okamžitě ho vyhodí. Laura přistihne na vánočním večírku Olivera v objetí s bývalou přítelkyní, ale on si ji usmíří poukazy na Kanárské ostrovy. Po roce se však v jejich vztahu objeví první trhliny a hádky... (TV Nova)

(více)

Recenze (759)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Viděno poprvé, viděno jako skvostné a úsměvné. Viděno podruhé, viděno jako skvostné a humorné. Viděno potřetí, viděno jako skvostné, humorné a úsměvné. Viděno počtvrté, viděno jako skvostné, humorné, úsměvné, lidské. Viděno popáté, viděno jako skvostné, humorné, úsměvné, lidské a životní. A podívám se i pošesté. Pánové tohle je návod: Nebýt oplzlý tlustý strejda, který neustále mele jen o tom, kde mají nejlevnější pivo. Když tohle pochopíte, přestanou se kvůli pár těmto hospodským lemplům dívat na ty zbývající. Ale pokud ne, tak my muži, co jsme ochotni pro ženu udělat cokoliv a vzdát se čehokoliv, se stejně nedáme. Víme, že ženy musí být milovány, mají-li zůstat krásné. Víme, že dobře vychovaná mladá dáma si představuje, že by se k ní měl džentlmen chovat. Nesmí mít oči pro nikoho jiného než pro ni. Musí jí být oddaný a měl by mít romantickou povahu. Jinak nemá šanci na úspěch. Musí mít stejné zájmy jako ona a proto taky něco musí udělat. Vím, že pokud si chci udržet ženu, musím o sebe dbát, a to nejen po fyzické stránce, ale také se vzdělávat, mít přehled o různých tématech a umět naslouchat. [30436. hodnocení, 717. komentář, 59%, 788. nejoblíbenější film] ()

derek007 

všechny recenze uživatele

Musím dát 60 už jen kvůli Svěrákovi a jeho mini roli. Ta je prostě kouzelná. Renč odvedl dobrou práci, Viewegh nikoli. Hlavně dialogy byly kámenem úrazu. Dobrý spisovatel nutně neznamená dobrý scénarista. ()

Snape 

všechny recenze uživatele

Michal Viewegh patří k mým oblíbeným spisovatelům. Proto mě informace, že bude zfilmována jeho další kniha a že se scénáře ujme sám autor, velmi potěšily. Výsledkem mého očekávání je příjemná oddechová komedie. Některé hlášky sice vynikly více v knize, ale postava Lauřiny matky jakoby na Simonu Stašovou přímo čekala. To, co tato herečka předvádí, je v kladném slova smyslu neuvěřitelné. Povedlo se i obsazení Laury samotné, Zuzana Kanócz jí vdechla život. Filip Renč má prostě na vyhledávání nových tváří talent. Co Románu pro ženy vytknout? Možná přílišnou doslovnost a "vieweghovost" (připravte se i na docela neupejpavé hlášky např. o žaludu hlavního hrdiny). Vadily mi násilné pozdravy sponzorům, ale chápu, že někdo to zkrátka zaplatit musí. Naopak už tradiční mini-role pro Jana Svěráka byla dokonalá. ()

#47 

všechny recenze uživatele

Párkrát jsem se u Románu pro ženy zasmál, za což může tak z 90% S. Stašová a částečně i Vašut, škoda že Donutil je tam dohromady asi minutu a pul, jinak je film jednou velkou reklamou (hlavně na všudypřítomný Avon) a přehlídkou nic moc hereckých výkonů v čele s už velmi nesnesitelnou Něrgešovou, kterou do filmu pravděpodobně protlačila TV Nova, a následně s osazenstvem kadeřnictví, které přehrává naprosto příšerným způsobem...původně jsem chtěl dát **, ale pak jsem si vzpoměl na scénku s Honzou Svěrákem...to se fakt povedlo, takže celkově *** ()

gusman 

všechny recenze uživatele

No, takovouhle "bombu" jsem tedy opravdu nečekal. Nevím, zda nejsem ovlivněn mými nedávnými prožitky (:-)), ale příběh mi přišel velice reálný a dobře zpracovaný. Hodně jsem se pobavil a odmyslel:). Herecky naprosto dokonalé. Stašová Rulezz. ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Na jedno pozretie vcelku príjemný film. Filip Renč opäť obsadil do hlavnej úlohy krásnu slovenku a aj zbytok osadenstva je v pohode. Mierne mi to ale pripomína taký dlhší videoklip. Zaujimavý je pohľad, ako na nás nazarajú naši západní susedia (scény v Tatarách). Po vynikajúcuch Rebeloch som ale očakal viac. ()

Libby 

všechny recenze uživatele

Na českou produkci to ušlo. Dávám průměr díky Simoně Stašové, která to držela nad vodou. Díky ní se na to možná za čas podívám znovu. ()

Gedes 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se mi líbil humor a i filmové postavy (i herecké obsazení). I když mi občas přišly přehnané slovní rozpory mezi Rupertem (Pažoutůf kamarád) a Laurou (Oliverova dívka). Stejně tak pro mě byl trochu nepochopen závěr, kdy mi zcela nebylo jasné kdo komu se má omlouvat, kdo na koho má být naštvaný. Ale tento menší rozpor jasně připisuji na účet Vieweghovi příliš filozofické duše. Jinak mě snímek vždy velmi příjemně naladí a mám romantické pocity (to obyčejně nemívám!). Romantiku, která prostupuje celým filmem, upevňuje především podmanivé písně Ivy Frühlingové. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

25% Teď jde o to, jestli to bylo mysleno vážně. Takový bláznivý úlet trochu ve stylu Rebelů, kde každý dialog vypadá víc uměle než Dolly Buster. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

A zase půjdu "proti proudu". České filmy moc nemusím a romantické komedie taky ne, ale tenhle film se mi celkem líbil. Byl vtipný a o to u komedie jde nejvíc. Ne? ()

roxy_ellen 

všechny recenze uživatele

Za prvé,líbí se mi hudba Ivy Frühlingové. Za druhé,mám ráda i tu knížku. Za třetí, líbí se mi, jak je film natočený i způsob vypravování. A za čtvrté, je to prostě román pro ženy a i když nejsem moc na romantické filmy,na tenhle se můžu podívat vždycky. Někdy holt trochu toho sentimentu neuškodí... ()

ivamka 

všechny recenze uživatele

Tady nechybělo nic ani Donutil, potrhlá matka, mentorující kamarádka, cizokrajný milenec, zabedněný milenec, senilní tetička, neschopná šéfka a rakovina. Vybrané všechno, včetně nápadu s reklamou v metru a jelikož jsem den předtím viděla Bridget Jonesovou S rozumem v koncích, byl mi povědomý i citový výlev před zahraničními klienty v reklamní agentuře. Nevím, proč všechny české filmy jsou v poslední době tak ukecané? Dvě hvězdy dávám Vašutovi, že byl uvěřitelný a přirozený jako jediný. MUsím vyzvednout komentář CaptainNor, neb mne napadlo něco takového, ale nedovedla jsem to tak vtipně shrnout. ()

Akana 

všechny recenze uživatele

Snesitelná renčovina. Královnou snímku je samozřejmě Simona Stašová, bez ní by tahle místy vtipná ale jinak dost povrchní "sonda" do partnerských vztahů a ženské duše stála o třídu níž. ()

lu-cinka 

všechny recenze uživatele

Sama jsem si svůj ( velmi podobný ) román pro ženy prožila. Navíc Vašuta a Stašovou prostě můžu a jisté hlášky z hlavy nevypustím, proto 4* ()

*Colorado 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že mám Román pro ženy rád. Nikdy jsem od Viewegha nic nečetl a ani se k tomu nechystám, ale opravdu dobře jsem se u této adaptace jeho románu bavil. Musím kvitovat herecké obsazení a vyzdvihnout zejména Simonu Stašovou. Netrpím přehnanou touhou sledovat vše, co soudobá česká kinematografie nabízí, protože mi přijde, že se filmy točí především na kvantitu a ne na kvalitu. Román pro ženy je jeden z mála českých moderních komedií, které se mi líbily a nemám problém se podívat znovu. ()

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama