Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletá Laura, redaktorka bulvárního ženského týdeníku Vyrovnaná žena, si v metru všimne na reklamních tabulích milostného dopisu, který je podepsán Oliverem. O stejném dopisu se baví ženy v kadeřnictví, kam má namířeno. Je mezi nimi i její matka, rozvedená překladatelka Jana, která nesnáší české muže. Její první láskou byl egoista Pažout, kterému nikdy neodpustila, že přišel do divadla pozdě, a navíc ve svetru. Neuspokojil ji ani první manžel, který sice sehnal byt, ale jinak byl stejný buran jako Pažout. Naštěstí onemocněl rakovinou a zemřel. Od té doby Jana hledá toho pravého. Hledá ho i Laura, která vypráví, jak se před dvěma lety seznámila v Tatrách s Oliverem, osamělým starším mužem. Po jedné schůzce skončí s Oliverem doma, překvapí je matka a dostane hysterický záchvat, protože v Oliverovi pozná Pažouta. Okamžitě ho vyhodí. Laura přistihne na vánočním večírku Olivera v objetí s bývalou přítelkyní, ale on si ji usmíří poukazy na Kanárské ostrovy. Po roce se však v jejich vztahu objeví první trhliny a hádky... (TV Nova)

(více)

Recenze (759)

bagetka007 

všechny recenze uživatele

Legendární role Simony Stašové převážena neuvěřitelnou trapností ostatních postav v čele s Markem Vašutem. Btw. nemám nic proti obsazování slovenských herček českými filmaři, ALE když už se tak stane, tak nemůžu snést silný slovenský akcent. Ale snad možná radši akcent než předabování jako se tomu stalo v případě Zuzany Kanócz v Románu pro ženy. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Párkrát jsem se pousmál a jednou či dvakrát hluboce zamyslel. Není to tak špatný film , jen mu asi plně nerozumím , páč nejsem žena. 3* ()

Miki68 

všechny recenze uživatele

Spojení Renč-Nova-Viewegh je už samo osobě determinující... Když jsem se na tenhle film podíval po čase znovu (podruhé a asi i naposled), musel jsem konstatovat, že jsem se několikrát dokonce zasmál. Ale bylo to spíš hereckými výkony zúčastněných. Vašutovi role Pažouta docela sedla. A Simona Stašová zraje v novou Bohdalku (v koho jinýho taky, ne?). Není to rozhodně žádný veledílo a víckrát fakt nemám chuť ho vidět, ale už jsem viděl mnohem horší filmy. A nejen český. ;)) ()

bolf!k 

všechny recenze uživatele

pro me zabavna komedie u ktery sem se dobre bavil :) vasut mi nekolikrat vylozene nesed ale stasova to zachranuje....pohoda ()

Joeey 

všechny recenze uživatele

Dojem po zhlédnutí v kině: zase nic převratnýho. Já nevím, jaké měl tento film poslání, ale ať bylo jakékoli, tak se mi vyhnulo. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

25% Teď jde o to, jestli to bylo mysleno vážně. Takový bláznivý úlet trochu ve stylu Rebelů, kde každý dialog vypadá víc uměle než Dolly Buster. ()

ex.it 

všechny recenze uživatele

Není to nic úchvatného, zázračného, ale i tak se na tento film ráda znovu podívám. Patří dokonce k těm filmům, které se mi líbily více, než knižní předloha. ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Povrchní záležitost okořeněná několika slušnými vtípky, nicméně po shlednutí ve mě zůstala velmi nepříjemná pachuť z něpěkného zážitku.... 5/10 ()

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Konečně má i česká kinematografie nějakou tu oddychovku...film, od kterého nic nečekáte a dostanete nic plus trochu - takže vlastně úspěch...alespoň já takto takové filmy vnímám a beru...a proto jsem byl s tímto snímkem spokojen... ()

Alice02 

všechny recenze uživatele

Občasné pousmání, jinak jsem se nudila. V Česku rozhodně byly natočeny lepší komedie. Příběh mě nevtáhl a zápletka(y) nezaujala. ()

horovska 

všechny recenze uživatele

Plytké a povrchní. Stejně jako předloha. Tak, jako podle komentářů u filmu Román pro muže soudím, že se velmi dotkl mužského mínění o sobě samém, tento film se zase dotýká mne, jako ženy. Nevím, zda to má být komicky nadnesené shrnutí základních vlastností ženy, ale já žádnou takovou babu neznám... Spíš se mi zdá, že je to velmi zjednodušený pohled mužů na ženské. A to mužů povrchních a arogantních. To jen na okraj. Nebudu přidávat filmu, který je pro mne nepřijatelný body za hudbu či herecké výkony, byť by si je především Simona Stašová zasloužila. ()

Harts 

všechny recenze uživatele

Román pro ženy je má srdeční záležitost, můžu ho vidět, pořád dokola a pořád se mi líbí, úžasné herecké výkony a Pažout dokonalý, psychologie postav nádherná ()

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama