Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletá Laura, redaktorka bulvárního ženského týdeníku Vyrovnaná žena, si v metru všimne na reklamních tabulích milostného dopisu, který je podepsán Oliverem. O stejném dopisu se baví ženy v kadeřnictví, kam má namířeno. Je mezi nimi i její matka, rozvedená překladatelka Jana, která nesnáší české muže. Její první láskou byl egoista Pažout, kterému nikdy neodpustila, že přišel do divadla pozdě, a navíc ve svetru. Neuspokojil ji ani první manžel, který sice sehnal byt, ale jinak byl stejný buran jako Pažout. Naštěstí onemocněl rakovinou a zemřel. Od té doby Jana hledá toho pravého. Hledá ho i Laura, která vypráví, jak se před dvěma lety seznámila v Tatrách s Oliverem, osamělým starším mužem. Po jedné schůzce skončí s Oliverem doma, překvapí je matka a dostane hysterický záchvat, protože v Oliverovi pozná Pažouta. Okamžitě ho vyhodí. Laura přistihne na vánočním večírku Olivera v objetí s bývalou přítelkyní, ale on si ji usmíří poukazy na Kanárské ostrovy. Po roce se však v jejich vztahu objeví první trhliny a hádky... (TV Nova)

(více)

Recenze (760)

Harts 

všechny recenze uživatele

Román pro ženy je má srdeční záležitost, můžu ho vidět, pořád dokola a pořád se mi líbí, úžasné herecké výkony a Pažout dokonalý, psychologie postav nádherná ()

Naki 

všechny recenze uživatele

MILUJU Simonu Stašovou! Nebýt jí a její ztvárnění praštěné Jany... nevím, zda bych mu dala vůbec dvě hvězdičky. Každopádně jsem se pořádně pobavila a když vidím Vašuta "za mlada", tak se nedokážu přestat smát, i když to vidím po desáté. ()

VerenaLord 

všechny recenze uživatele

Nebýt Stašové a Vašuta, hodnotila bych ještě o poznání hůře. Proč jen mi kniha zase přišla o tolik lepší, než filmová podoba? Nu nicméně, pořád se tento snímek, jako většina jemu podobných, drží relativně okolo slavného českého průměru. Je pravda, že ho můžu vidět znovu a znovu, ale s patřičným časovým rozestupem a s příslušnou náladou. ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele

Je vtipné, když se pes reklamního kreativce jmenuje Billboard. Jana (S.Stašová) : Přece si nevezmu někoho, kdo volil Bushe. Jan Svěrák v roli číšníka ! ()

Hartigan 

všechny recenze uživatele

Reklama zářící štěstím a úspěchem. Ve skutečnosti je pouze o zadku Marka Vašuta a životě nažhavené pipiny, co mě osobně celou dobu nechávala na bodu chladu. Vašut se s rolí sexuálního idola (WTF?!) popral ještě dostatečně, Kanócz má výstavní prsa a Stašová byla velmi komická. Renč sice vydělal nemalý balík peněz, poněvadž příběhy jako je "Šukec ve městě" dneska táhnou, i když nikdy nepochopím proč, ale žádný přínos českému filmu nepřinesl. Taková oddychovka, která neurazí, ale ani nenadchne. Stašová: „Čeští chlapi jsou prasata, víš co dělají? Flušou na ulici a čůrají do umyvadla!" :) ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Jsou tady mraky kurev, ale ty si ta největší. ..... Pohoda tabáček. Žádná oduševnělá podívaná ale ani nic co by mělo urazit. Navíc s několika dnes už zkultovněnými scénami a hláškami, výbornou Simonou Stašovou a vlastně dost fajn celou ústřední trojicí. Ve finále tak i po letech příjemná podívaná do zdánlivě nedávné doby mého života, která se nebezpečně rychle vzdaluje. ()

HawkeyP 

všechny recenze uživatele

50 %. Jeden z "nejprotivnějších" českých filmů za několik posledních let. Je to dobře zrežírované a někteří herci, např. S. Stašová hrají opravdu dobře, to jsou však zřejmě jediné klady tohoto filmu. Nechápu, proč si tvůrci mysleli, že koukat se na hlavní hrdiny, z nichž on je šovinistický trouba a ona potrhlá kráva, může být nějakým způsobem zábavné. Po dlouhé době jsem litoval peněz za lístek do kina. ()

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nečekal, že to bude tak dobré. Bavil jsem se od začátku do konce. Jedna skvělá hláška stíhá druhou (myslím že jich určitě pár zlidoví). Film stojí mj. na skvělých výkonech Simony Stašové, Marka Vašuta (ten je opravdu "sladký") a (pro mě překvapibě) Laďky Něrgešové. ()

Dan 

všechny recenze uživatele

3,5* Prakticky nic jsem nečekal - a asi proto jsem byl mile překvapen množstvím vtipů, které byly i k zasmání :-) ()

Sosak 

všechny recenze uživatele

Ještě větší exkrement, než Účastníci zájezdu. Kdyby tu nebylo napsáno, že je to komedie, tak bych na to ani po dvou letech nepřišel. Viděl jsem to během cesty autobusem a rozhodně mi jí to nezpříjemnilo, natožpak ukrátilo - vlekla se a vlekla, spolu s filmem. Vieweghovy příběhy jsou nezajímavý a herci taky nestáli za nic. Bylo to podezřelý, jak se kolem toho pořád oháněla Nova. No a tady to máme. ()

cineboy 

všechny recenze uživatele

Možná Vám budu připadat úchylný, ale mě se to i po třetím shlédnutí opravdu líbilo. Renč tenhle film diriguje skvostně a obsazení se taky povedlo. Zuzana Kanócz je sexy kočka, nenapodobitelná Simona Stašová ční svým výkonem nad všemi, Marek Vašut skvělé prolíná sebevědomí, džentlmenství a buranské chlapáctví a Laďka Něrgešová se na tu krávu taky úžasně hodí, ta to ani nemusela hrát. V některých pasážích mě film vždy od srdce rozesměje a pokud chce člověk vypnout, uvolnit se a o ničem nepřemýšlet tak nikdy nezklame. Skvělá oddychovka, kterou můžu jen doporučit. ()

nwx 

všechny recenze uživatele

Blbina tvářící se filmově. Něco maximálně tak pro konzumentky nekonečných telenovel. Brak - jak knížka, tak film. ()

HonzaMag 

všechny recenze uživatele

Jo, docela to šlo - i když to bylo určené především našim krásným polovičkám. Hlavní hrdinka (Kanócz) mne moc nebrala, za to se mi dost líbila hudba (Fruhlingová). ()

jda23 

všechny recenze uživatele

1a pol max. Thak toto bolo ako z casopisu Bravo, tenkrat poprve, cela linia len jednostranne podana a zaroven velmi nebezpecna guraz pre netykave panie s ,, pohladom na zivot ,, Zachrante si hodinu a pol a precitajte si napr Tolstoja alebo aspon vychytenejší šlabikár. Zdravim všetkych, ktorym sa to pačilo viac ako mne. ()

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama