Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletá Laura, redaktorka bulvárního ženského týdeníku Vyrovnaná žena, si v metru všimne na reklamních tabulích milostného dopisu, který je podepsán Oliverem. O stejném dopisu se baví ženy v kadeřnictví, kam má namířeno. Je mezi nimi i její matka, rozvedená překladatelka Jana, která nesnáší české muže. Její první láskou byl egoista Pažout, kterému nikdy neodpustila, že přišel do divadla pozdě, a navíc ve svetru. Neuspokojil ji ani první manžel, který sice sehnal byt, ale jinak byl stejný buran jako Pažout. Naštěstí onemocněl rakovinou a zemřel. Od té doby Jana hledá toho pravého. Hledá ho i Laura, která vypráví, jak se před dvěma lety seznámila v Tatrách s Oliverem, osamělým starším mužem. Po jedné schůzce skončí s Oliverem doma, překvapí je matka a dostane hysterický záchvat, protože v Oliverovi pozná Pažouta. Okamžitě ho vyhodí. Laura přistihne na vánočním večírku Olivera v objetí s bývalou přítelkyní, ale on si ji usmíří poukazy na Kanárské ostrovy. Po roce se však v jejich vztahu objeví první trhliny a hádky... (TV Nova)

(více)

Recenze (759)

swiss 

všechny recenze uživatele

Dobří herci, dobře hrající. Dokonce se mi líbila i Laďka Něgrešová. Donutil a Stašová jsou jistotou. A tou je i Marek Vašut, bohužel negativní.. ()

waska 

všechny recenze uživatele

Trochu zpackaná Vieweghova předloha, ale jinak docela zábavná komedie ve které excelují Zuzana Kanószová a Marek Vašut, které skvěle doplňuje matka Simona Stašová. Sice mi to "ženský" myšlení dost lezlo nanervy, ale beru to, že to prostě patří k filmu a nic takového v reálném světě být nemůže :-) , ale bavil jsem se. Jedině koho jsem opravdu neskousl byla Něrgešová. To fakt teda ne! ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Bavila jsem se. Tedy většinou. Tečka. Nic víc a nic míň. Nepatří to k filmům, které zapnu vždycky, když běží v telce. Dobře se u toho žehlilo :-). Celkově p. Viewegha moc nemusím, jedinou výjimkou jsou Účastníci zájezdu, které mám moc ráda a kouknu na ně vždycky, když běží v televizi (na rozdíl od Románu pro ženy, pro muže a dalších). ()

Nekroskop 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který ocení (možná) jen ženy. Některé hlášky se povedly, pár "světových" záběrů, film hezky plyne, ale celkově má ke kvalitnímu snímku daleko. ()

tom912 

všechny recenze uživatele

Jako reklama na album Ivy Fruhlingové výborné, jako film katastrofální, kdy ho zachraňuje od těžké újmy na zdraví Simona Stašová. 30%. ()

Brinkley 

všechny recenze uživatele

Ploché, díky Simoně Stašové místy však dosti vtipné. Chtěla jsem napsat neurazí - nenadchne, ale vlastně ty dialogy v kadeřnictví inteligenci místy docela urážejí. I přesto dávák horší tři hvězdy, a to především za scénu v restauraci: "Tak co si dáte, děti?"... ()

Khalia 

všechny recenze uživatele

Milé, nenucené, ženské. Bavila jsem se na celé čáře, i když děj mohl více vtáhnout. Ženským jde snadno se do rolí vžívat, ale některé výjevy a výlevy muži totiž nemusejí úplně.. chtít chápat. :)) 4 zasloužené hvězdy! ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Film neskutečně zvedá přítomnost Zuzany Kanócz. Tím nemyslím, že by to byla herečka hodna minimálně Českého lva, ona naopak hrát neumí, ale v době natáčení byla tak sexy, že mě občas vytrhla z té všudypřítomné letargie, kterou Román pro ženy způsobuje. Celé je to uňouňaný, nudný, bez schopnosti být v dramatických chvílích dramatické, s příšernou Laďkou Něrgešovou, snesitelným Vašutem a asi pěti celkem vtipnými scénami. Na prostoru devadesáti minut nic moc. Viewegh šel vždycky mimo mě a Renč zrovna tak. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Jednoduše, je to sex ve městě v českém provedení. Trochu konkrétněji? Film plný přehrávání, neuvěřitelných rolí, narážek na sex a "chvilek" trapnosti. Vašut dokázal ze své role vyždímat maximum, ale jinak to byl dost průměrný až podprůměrný počin. Možná je to jen tím, že nejsem cílová skupina - tedy třikrát rozvedená o samotě žijící žena bez sexu či přátel. Ale vážně, moc mi to nedalo a chvílemi jsem se trapností až nudil. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Román pro ženy beru jako takovou českou odpověď na zahraniční romantické komedie, který je dnes už těžké retro, přesto ve srovnání s dnešní žalostnou českou tvorbou má stále co nabídnout a na tu dobu je to docela v pohodě oddechovka. Příběh je docela jednoduchý, Laura vypráví kamarádkám u kadeřnice své lovestory, které nám následně představuje další relativně sympatické postavy. Z nich mě nejvíc bavil charismatický Marek Vašut, kterému role svůdníka skvěle sedla, a také výborný Miroslav Donutil. Děj se víceméně celý točí okolo vztahu střední dvojice, nese se v takovém pozvolném tempu, humorných scén jsem očekával mnohem víc. Celkově se jedná o velmi průměrnou komedii, cílenou jak již název napovídá především pro ženy, přesto však dokáže pobavit i mužské publikum, a to především svou uvolněnou atmosférou a sem tam nějakou tou vtipnou hláškou. Samozřejmě nesmím opomenout i povedený soundtrack. 4/10. ()

matynka 

všechny recenze uživatele

Klasická oddechovka. Na dámský večírek nebo osamělý večer s vínkem tak akorát. Kdo hledá hloubku, nenajde ji, kdo čeká romantickou komedii a uvolnění, bude spokojen. Nenáročné, milé, naivní. A pěkně to odsejpá! ()

Lokran 

všechny recenze uživatele

za simonu stašovou dám 4... a něrgešová nebyla tak nesnesitelná, jak sem se tu dočetl. chtělo by to jen trochu propracovanější scénář i námět. jenže to už bych chtěl po panu vieweghovi asi moc. 75% ()

Pipkin 

všechny recenze uživatele

Film u kterého jsem řval smíchy. Ale to co předváděla moje žena, to se popsat nedá. Vlastně rušila, protože jsem ji občas musel okřiknout. Stejně si myslím, že sousedi došli k závěru, že máme první ve sportce. Víc takových filmů. Jooo a tu první, tu bych taky bral. ()

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama