Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletá Laura, redaktorka bulvárního ženského týdeníku Vyrovnaná žena, si v metru všimne na reklamních tabulích milostného dopisu, který je podepsán Oliverem. O stejném dopisu se baví ženy v kadeřnictví, kam má namířeno. Je mezi nimi i její matka, rozvedená překladatelka Jana, která nesnáší české muže. Její první láskou byl egoista Pažout, kterému nikdy neodpustila, že přišel do divadla pozdě, a navíc ve svetru. Neuspokojil ji ani první manžel, který sice sehnal byt, ale jinak byl stejný buran jako Pažout. Naštěstí onemocněl rakovinou a zemřel. Od té doby Jana hledá toho pravého. Hledá ho i Laura, která vypráví, jak se před dvěma lety seznámila v Tatrách s Oliverem, osamělým starším mužem. Po jedné schůzce skončí s Oliverem doma, překvapí je matka a dostane hysterický záchvat, protože v Oliverovi pozná Pažouta. Okamžitě ho vyhodí. Laura přistihne na vánočním večírku Olivera v objetí s bývalou přítelkyní, ale on si ji usmíří poukazy na Kanárské ostrovy. Po roce se však v jejich vztahu objeví první trhliny a hádky... (TV Nova)

(více)

Recenze (759)

Daktari 

všechny recenze uživatele

Román pro ženy je asi nejzábavnější česká kapitalistická komedie. Renč je profik, Stašová okouzlující a Vašut je prostě Pažout. ()

kekinka 

všechny recenze uživatele

Film pro ty, kteří nechtějí moc přemýšlet. Inteligentní vtipná komedie, ale taková...povrchní...bezduchá...člověk se zasmál, ale na otázku, co mu ten film dal...jen pokrčí rameny... Navíc opravdu nemám ráda reklamu ve filmu! ()

Černákočka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle opravdu není film pro mě. Většina postav mi byla totálně nesympatická svou povrchností a tupou konzumností... Navíc mě nějak neberou milostné pletky přestárlých seladonů a mladých holek, takže Lauřinu pobláznění Oliverem jsem prostě neporozuměla... Životní osudy snobských husiček fakt nemusím. ()

e(l)a 

všechny recenze uživatele

Jak mě jenom napadlo dívat se na něco takového? Asi jsem nebyla úplně při smyslech... Viewegh + Renč = Román pro ženy. Jediným plus pro mě byly herecké výkony Simony Stašové a Marka Vašuta, nicméně ani kvůli nim nemůžu hodnotit jinak. Nicméně uznávám, že podle Vieweghovy předlohy to ani jinak dopadnout nemohlo... ()

xenopus 

všechny recenze uživatele

Simona Stašová hraje dobře, Vašutův Pažout je taky dobře pamatovatelný (nikoliv nezapomenutelný), jenže Viewegh se pozná i v tomhle. Je to love story, hnůj, feministická poudačka a přehlídka divných "chlapů". Možná to je dobře, jenže ti dotyční si to stejně neuvědomí, takže nač to vůbec točit? Pro pobavení? Toho kvalitního tam moc není. Pro pozvednutí slávy české kinematografie? No tak to ani omylem. Celovečerní reklama na Avon? Přihořívá... Nakonec zbývá hrstka dobrých scén, skvělý nápad s reklamní kampaní v metru a slabé tři hvězdičky. ()

Petus 

všechny recenze uživatele

Kvůli skvělé Simoně Stašové a kvůli jejímu nesmělému nápadníkovi Mirkovi Donutilovi, kteří tohle jinak vcelku nezajímavé dílko povyšují na něco, na co si vždycky ráda vzpomenu. ()

IronRocky 

všechny recenze uživatele

Taková normální komedie, která nenadchne ani neurazí. Škoda jen, že Miroslav Donutil neměl tady nějakou větší roli. ()

qvark 

všechny recenze uživatele

Nemyslím, že jde o špatný film, jen netvořím jeho cílovou skupinu. Nejsem člověk co hledá partnera pro život , protože jej mám, kdybych měl odpor k Čechům tak se odstěhuji a netrávím večery se sklenkou vína ve vaně, protože mi to příjde jako póza ( to už se u nás přestalo pít pivo ?). Tři hvězdy za solidní herecké výkony a jediné pravdivé a nic nepřibarvující balkónové scény.... ()

DonTommy 

všechny recenze uživatele

Říká se že haters gonna hate! A víte vy co? Je to pravda. Já prostě Wievegha (a Báru Nesvadbovou) bytostně nesnáším! Vrcholně nesympatický je mi už od pohledu, stejně tak jeho názory a tvorba, kterou baští celý národ a jejíž kvality se IMHO nacházejí někde ve spodních patrech pekel. Opravdu čtenář (divák) z lidu touží po tomhle? Po oslavách afektované povrchnosti a trapném ''humoru''? Nemyslím si že bych byl šovinista, ale Wiewegh je zřejmě sebelítostivý feminista... ()

rottik-cb 

všechny recenze uživatele

Knížka je lepší, ale i film je na velmi slušné úrovni. Trefné, vtipné, ze života. Komu se nezdá mých 5 hvězdiček, ať se podívá znovu na název- komu je to určeno? ;) ()

AweDuckling 

všechny recenze uživatele

Silné tři hvězdičky. Ač často upřednostňuji knižní verzi před tou filmovou, povedený Renčův film je výjimkou. Paradoxně mě bavil více než Vieweghova kniha. Možná protože film má větší spád, komika (především ta situační) je výraznější a v neposlední řadě hercem Markem Vašutem, kterému tato role výborně padne. Žádný trhák, ale přesto příjemný film. ()

DadysGirl 

všechny recenze uživatele

Marek Vaašut má prostě charisma... Nevim jestli se mi ví líbí on nebo jeho hlas, ale spadá do mé kategorie oblíbených... David Švehlík je mu těsně v patách... A na to, že nemám ráda Něrgešovou, tak tady si jí užívám... Navíc šílené matky jsou pro mě lahůdkou a v kouzelném podání Stašové nemám co vytknout... Pobaví mě to a hezky se mi na to kouká... ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Pokud na vás občas v podvečer vykoukl seriál Sex ve městě a vy jste se u něj celkem bavili, pak se nemusíte bát ani Románu pro ženy. ()

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama