Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletá Laura, redaktorka bulvárního ženského týdeníku Vyrovnaná žena, si v metru všimne na reklamních tabulích milostného dopisu, který je podepsán Oliverem. O stejném dopisu se baví ženy v kadeřnictví, kam má namířeno. Je mezi nimi i její matka, rozvedená překladatelka Jana, která nesnáší české muže. Její první láskou byl egoista Pažout, kterému nikdy neodpustila, že přišel do divadla pozdě, a navíc ve svetru. Neuspokojil ji ani první manžel, který sice sehnal byt, ale jinak byl stejný buran jako Pažout. Naštěstí onemocněl rakovinou a zemřel. Od té doby Jana hledá toho pravého. Hledá ho i Laura, která vypráví, jak se před dvěma lety seznámila v Tatrách s Oliverem, osamělým starším mužem. Po jedné schůzce skončí s Oliverem doma, překvapí je matka a dostane hysterický záchvat, protože v Oliverovi pozná Pažouta. Okamžitě ho vyhodí. Laura přistihne na vánočním večírku Olivera v objetí s bývalou přítelkyní, ale on si ji usmíří poukazy na Kanárské ostrovy. Po roce se však v jejich vztahu objeví první trhliny a hádky... (TV Nova)

(více)

Recenze (759)

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Jsem tlustej a celej den se válim po pláži.“ Ačkoliv téma filmu je plošší než přistávací dráha na letišti, Renč to ustál se ctí. Díky jeho práci se na Román pro ženy pěkně dívá, protože děj příjemně plyne. Vlastnosti postav a jejich chování mi byly většinou nesympatické, ale přesto vtípky s nimi fungovaly. Dokonce i ten produkt placement byl alespoň trochu okořeněn vtipem, a že ho bylo ve filmu požehnaně. K tomu musím vyzdvihnout výkon Zuzany Kanóczové, která je milá a sympatická a také povedený soundtrack s chytlavými písničkami. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Knížka byla dobrá, ale film byl pro mě naprostým zklamáním. Jednu hvězdičku dávám pouze za Marka Vašuta. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Jednoduše, je to sex ve městě v českém provedení. Trochu konkrétněji? Film plný přehrávání, neuvěřitelných rolí, narážek na sex a "chvilek" trapnosti. Vašut dokázal ze své role vyždímat maximum, ale jinak to byl dost průměrný až podprůměrný počin. Možná je to jen tím, že nejsem cílová skupina - tedy třikrát rozvedená o samotě žijící žena bez sexu či přátel. Ale vážně, moc mi to nedalo a chvílemi jsem se trapností až nudil. ()

himor 

všechny recenze uživatele

Dve hviezdičky za dve ženy: Stašová a Zázvorková. Aj to sa čudujem, že toto museli podstúpiť kôli peniazom. Knižnú predlohu by som použil maximálne ako podložku pod nohu kývajúceho sa stola, tobôž ako filmovú predlohu. Herci stoja za hovno, kamera, réžia tiež. Tuším, že niekto spomínal hudbu, nemám šajnu kde tu vôbec hrala. Opäť, poriadny prúser od susedov...díky. 0% ()

brectule 

všechny recenze uživatele

Dost mě zklamalo, že je na filmu vidět, kdo do něj vrazil prachy...až nesnesitelná propagace "financovatelů". Krapet mě omrzel i Viewegův způsob vyprávění, ale nesmí se upřít pár věcí, jenž by se dali hodnotit kladně a tím pádem vyzdvyhují film na průměr. Opravdu bezvadná je Simona Stašová se svým světáckým výrazem a bezvadnou angličtinou:) Vašut mi přišel nakažený hollywoodským virem - připomínal mi Bruce Willise:) ()

Hank 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky za to, že to bylo vprvní půli i vtipné, že tam hrala S. Stašová, že Něrgešová hrála tragicky, že druhá půlka byla celá tragická a že ty kadeřnice...to snad nikdo nemohl myslet vážně ani jako parodii ani jako vtip... ()

2scha 

všechny recenze uživatele

Ač nejsem žena a tento film mě nebyl tedy adresován-moc jsem se pobavil: paní Stašová- to byl koncert! ()

KryplXxX 

všechny recenze uživatele

Nenáročná zábava, kterou nám Renč naservíroval není až tak hrozná jak jsem čekal. Jediné, co kazí dojem z celého filmu je hudební složka. Udělat film, kde slyšíte 50x Ivu Fruhlingovou, to je opravdu umění. Díky tomu srážím hodnocení na 3*. Jinak oficiálně to je za mě 2 a 1/2* Název filmu je asi opravdu nomen omen, i když jako chlap jsem se taky docela pobavil. Vašut hrál tak tragicky, že to pomalu začínalo být neúnosné. Nevím proč ale svým hereckým výkonem mě překvapila Laďka Něrgešová. ()

R.O.man 

všechny recenze uživatele

Táto komédia je náhľadom do života súčasnej českej rodiny. Jednoducho a veľmi prehľadne rozpráva veselé ale i smutné udalosti z jej života. Život je jednoducho nevyspytateľný... Herci sa "pochlapili" (hlavne ženská časť) a odovzdali dobrý výkon. Akurát mi vadí Vašutova suverénnosť, seká veľkého machra... ()

Junkienka 

všechny recenze uživatele

Mě se film líbil. Číšil humorem a nepřekonatelností Simony Stašové. Za zmínku už jenom stačí její příchod do letištní haly. Šťastný konec sice připomínal červenou knihovnu, ale nejspíš proto to byl román pro ŽENY :-P. ()

imarvin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by se možná vyjímal v sobotním odpoledním vysílání romantických kousků od Steelové, kde bych o něj jistojistě nezavadil. Prachbídný děj, zmrzlé postavy, reklamní záběry a dohromady jeden velký blábol, který nezachrání ani Simona Stašová. Takže adaptace podle Viewegha upadají a upadají. ()

HarveyDent odpad!

všechny recenze uživatele

Debilní scénář a strašné herecké výkony, vám tenhle film úplně znechutí a to ještě nezmiňuju ""originální"" nápad, který jsem už v nějaké té hollywoodské asi taky s*ačce taky viděl, možná by v českém kabátku vypadal dobře, ale chtělo by to aspoň scénář a nějaké ty herecké výkony. Žádnou z postav si neoblíbíte a k té hlavní se akorát hodí jen výrok "Jsou tady mraky kurev, ale ty seš ta největší." Pitomá záležitost, kterou si můžou oblíbit jen hloupé ženy, těm inteligentním (kterým dávám přednost) si tohle nechají ujít. ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že Renč je docela schopnej režisér, ale zatím toho moc co stojí za to nenatočil. Tohle dle mého patří mezi to nejhorší. Už od začátku mě maximálně vytáčela účast tolika špatných herců v čele s Vašutem. Ten člověk prostě neumí hrát a já mu nevěřím ani jedinej pohled, posunek, pozu, ani jedinou větu co pronese. Dále sice Zuzana Kanoczová je hezká, ale hrát ji taky moc nejde. A samozřejmě co tady proboha dělá ta Něrgešová? O té nehodlám vůbec nic říkat pro jistotu. Dále vám zvukaři asi schhválně snaží vymazat mozek tím, že dokola opakujou jednu píseň pořád dokola v každém třetím střihu. Jednu hvězdu dávám za Simonu Stašovou což je výborná herečka, ale zde nemá tolik prostoru. ()

Marrianna 

všechny recenze uživatele

Simonka Stašová gradovala - Marek Vašut mě neskutečně štval, ale i přes to bych dala možná za 4, jen kdyby mě ušetřili pohledu na nahého Pažouta. ()

amyth 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si jen na jeden případ, že po mě chtěla nějáká dívka či žena pustit k análnímu sexu hudbu. Byl to rock :-D ()

Quendi 

všechny recenze uživatele

Aj párkrát jsem se i docela zasmála. Místy to jede dost přes hranu mého vkusu, ale maminka Stašová to většinou zachraňuje potřebnou dávkou nadhledu a komiky. Bez ní by ten film asi za moc nestál... ()

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama