Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletá Laura, redaktorka bulvárního ženského týdeníku Vyrovnaná žena, si v metru všimne na reklamních tabulích milostného dopisu, který je podepsán Oliverem. O stejném dopisu se baví ženy v kadeřnictví, kam má namířeno. Je mezi nimi i její matka, rozvedená překladatelka Jana, která nesnáší české muže. Její první láskou byl egoista Pažout, kterému nikdy neodpustila, že přišel do divadla pozdě, a navíc ve svetru. Neuspokojil ji ani první manžel, který sice sehnal byt, ale jinak byl stejný buran jako Pažout. Naštěstí onemocněl rakovinou a zemřel. Od té doby Jana hledá toho pravého. Hledá ho i Laura, která vypráví, jak se před dvěma lety seznámila v Tatrách s Oliverem, osamělým starším mužem. Po jedné schůzce skončí s Oliverem doma, překvapí je matka a dostane hysterický záchvat, protože v Oliverovi pozná Pažouta. Okamžitě ho vyhodí. Laura přistihne na vánočním večírku Olivera v objetí s bývalou přítelkyní, ale on si ji usmíří poukazy na Kanárské ostrovy. Po roce se však v jejich vztahu objeví první trhliny a hádky... (TV Nova)

(více)

Recenze (759)

Quendi 

všechny recenze uživatele

Aj párkrát jsem se i docela zasmála. Místy to jede dost přes hranu mého vkusu, ale maminka Stašová to většinou zachraňuje potřebnou dávkou nadhledu a komiky. Bez ní by ten film asi za moc nestál... ()

Romeroo 

všechny recenze uživatele

Myslím, že se pro tenhle český film hodí více než pro jakýkoliv jiný film slovíčko DOBRÉ...jinak zbytek přesně vystihuju komentář uživatele Galadriel...60% ()

Katte 

všechny recenze uživatele

Skutečně klenot českého filmu. Dialogy jsou prostě k sežrání hlavně: "Ale já už nám dva roky šetřím tajně na byt, s liškou..." No co věta to perla. Také je pravdou že tento film je román pro ŽENY, málokterému muži se tento film líbí ;) ()

epoh 

všechny recenze uživatele

všichni chválí stašovou, ale nezlobte se, podle mě přehrává jak prase... o zbytku nebudu mluvit...teda nechci, protože nerad plivu síru ()

Nessos 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva to není, jako ostatně všechny české filmy (klasiku, pohádky a Pelíšky vyjímaje), ale jako kulisa pro umývání nádobí to špatné není. Už jenom kvůli Stašové. ()

Ka_cos odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám ráda novodobé české komedie a Román pro ženy je toho příkladem. Pro mě absolutní nuda, nuda a zase nuda. Humor, u kterého bych spíš plakala. Film, ze kterého jsem si neodnesla vůbec nic, snad jen naštvání, že se takhle zbytečně vyhazují peníze za natáčení. ()

Heyyy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je katastrofa... Hlavní hrdinka je po chvíli protivná, naivní, věčně zamilovaná (a to byť po jedné noci), stále doufající... Její chování je mi úplně cizí, možná stejný důvod, proč nesnáším ženské časopisy typu LoveStar... Takovýhle stavy totiž neznám. Pasáže kdy kadeřnice dychtivě a leckdy i se slzami v očích očekávají další vyprávění mě doslova iritovaly... Světlé body filmu jsou scény se S.Stašovou, kvůli které jsem se na to taky poněkolikáté dívala, její role a celkově pár scén kdy jsem se (kupodivu) i nahlas zasmála. Například scéna, kdy Laura jakoby představuje v restauraci mámě Olivera (výrazy Stašový jsou super - a hláška "No tak to je skvělý. To úplně mění situaci." jak by smet :D). Další super hláška: "Lauro, kdo je to? He looks like a homeless." Ale ani těch pár vtipnejch scén to nezachrání :) ()

Jaromír 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který dokonale líčí ženskou a mužskou "duši" :). Navíc se super soundtrackem... Tolik ironie, nadsázky a pravdy člověk jen tak nezažije :). Nezavolá, tak je parchant :D LOL!!! ()

G3orgig 

všechny recenze uživatele

Umělecká hodnota je nulová, ale nechci být pokrytec a přiznám, že jsem se u toho i chvílemi bavil, takže ocením třemi hvězdami. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Naivní pohádka pro ženský, který doufaj, že existuje ideální chlap. Ovšem Filip Renč s Michaelem Vieweghem je hodně rychle vyvedou z omylu. Matka Jana alias Simona Stašová jasně nejlepší postava v celém filmu. Rychle odsýpá a občas pobaví. ()

teba 

všechny recenze uživatele

Takhle po letech znovu viděno a dvě hvězdy: jedna Stašová, jedna (bohužel dnes už vyloženě výjimečně) příjemně civilní Donutil. ()

Sharleen 

všechny recenze uživatele

Tak som si po dlhej dobe pozrela Román pro ženy (išiel v telke) a zase som sa pobavila. Príbeh stupídny jak sa patrí na tento žáner, ale nemôžem si pomôcť..na tých hláškach som sa bavila a hlavne Simona Stašová je tu 100 bodová a naša Zuzka Kanócz tiež nezahrala najhoršie na to, že to bol jeden z jej prvých filmov, ak nie úplne prvý. A čo sa mi tu páčilo najviac bola hudba od Support Lesbiens a Ivy Fruhlingové. ()

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama