Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletá Laura, redaktorka bulvárního ženského týdeníku Vyrovnaná žena, si v metru všimne na reklamních tabulích milostného dopisu, který je podepsán Oliverem. O stejném dopisu se baví ženy v kadeřnictví, kam má namířeno. Je mezi nimi i její matka, rozvedená překladatelka Jana, která nesnáší české muže. Její první láskou byl egoista Pažout, kterému nikdy neodpustila, že přišel do divadla pozdě, a navíc ve svetru. Neuspokojil ji ani první manžel, který sice sehnal byt, ale jinak byl stejný buran jako Pažout. Naštěstí onemocněl rakovinou a zemřel. Od té doby Jana hledá toho pravého. Hledá ho i Laura, která vypráví, jak se před dvěma lety seznámila v Tatrách s Oliverem, osamělým starším mužem. Po jedné schůzce skončí s Oliverem doma, překvapí je matka a dostane hysterický záchvat, protože v Oliverovi pozná Pažouta. Okamžitě ho vyhodí. Laura přistihne na vánočním večírku Olivera v objetí s bývalou přítelkyní, ale on si ji usmíří poukazy na Kanárské ostrovy. Po roce se však v jejich vztahu objeví první trhliny a hádky... (TV Nova)

(více)

Recenze (759)

marek29 

všechny recenze uživatele

Průměrná česká komedie po které se jistě desítky českých televizních troubů umlátí a nedají na ni dopustit. No pro mě hodina a půl která vyplňuje můj čas a já tak nějak mám co dělat. Stašová je výborná a má krutý vlasy :) amík učitel má hustou ájinu ale Vašuta nemám rád. Zuzka Kanócz je samozřejmě kočka, ale to by nemelo mít vliv na hodnocení filmu - průměr ;) ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Něco co nenávist k polákům, trapně sprostý slova a několik dojebaných scén nezachrání před pádem do zapomnění. Prostě jenom další zbytečná hovadina. 2* ze soucitu. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

A prý, že to nejde. Jeden z mála Českých filmů, které mají velmi podařený scénář, skvělé herce, dobrou režii a velmi svižné tempo, že se nedá skoro vůbec nudit . ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Opravdu netuším, co ženy, předpokládám totiž, že hlavně ženy byly těmi, které způsobily úspěch příběhu jak na poli knižním tak filmovém, na filmu zaujalo. Sem tam zazní dobrý fór a co se komedie týče bez Simony Stašové by byla lichá úplně, ale jinak je to bohužel spíš přehlídka toho typického češství, které Janě tolik vadilo. Laura totiž, jako v současnosti hodně typických mladých Čechů, bydlí u maminky. I když pracuje, není schopna nebo ochotná najít si bydlení. Jako typická česká žena touží po starší chlápkovi, který má peníze. A auto. To Oliver má. A peníze taky. A zatímco Laura v kadeřnictví vypráví své milostné příběhy, kadeřnice se dojetím kácí k zemi. Opravdovou romantiku pak divák lačnící romantiky zažije až v závěru, kdy Marek Vašut zažije vpád přímo na poradu. Laura mu běží vstříc a u amerického konce padá divákovi z oka slza. Jak jsem psal výše, pár vtipů najdu, ale je to hlavně díky kvalitnímu obsazení. Jako dobrý romantický či dobrý komediální film ale Román pro ženy tragicky selhává. A je bohužel smutnou výpovědí o současných nárocích žen a zoufalé snaze mužů se k nim alespoň vzdáleně přiblížit. Tento film to mužům moc neusnadní a ženám sebere několik let než dojdou k poznání, že takhle to ve vztazích nechodí a Olivera pravděpodobně nenajdou neboť mužští jsou v základu všichni stejní. ()

Zaynab 

všechny recenze uživatele

Znám literární předlohu, takže na film jsem šla už s tím, že může leda příjemně překvapit. Bohužel, nestalo se - pořád Vieweghův pseudohumor, který navíc umocnil "výkon" Laďky Něrgešové, která předvedla jen to, že umí padat a mlátit do pytle, a poněkud strojené hlavní hrdinky. Dvě hvězdičky dávám snad jen za obsazení Simony Stašové a Marka Vašuta, kteří udržují úroveň filmu nad kategorií "Odpad". ()

LucLuc 

všechny recenze uživatele

Kdyby ve filmu nebyla Laďka, stál by úplně za prd! Jediná opravdu vtipná scéna (Pažoute, co tady děláš?) na dobrou komedii nestačí, ale pořád lepší než Snowboarďáci. Jo a ještě stojí za zmínku již tradiční Renčův herec Honza Svěrák:-) ()

Fallout 

všechny recenze uživatele

vleče se to vleče, než se někdo sleče. Průměrný Renč, nedotáhnutý scénář od Wiewegha, Průměrní herci.A začátek přitom vypadal slibně ()

Deadmann odpad!

všechny recenze uživatele

Komedie? Hm, jednou dvakrát jsem se možná lehce usmál, ale celkově se jedná o naprosto zbytečnou hovadinu. Všichni kromě Donutila člověku již od začátku lezli na nervy, a zhruba od třetiny filmu už jsem jen útrpně čekal na konec. ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

Slabší scénar a neveľmi presvedčivé výkony sú hlavné slabiny tohto filmu REBELOVskÉho Renča. K tomu povykrádané drobnôstky, aby odviedli pozornosť diváka od vopred nalinkovaného deja: Napr. triková zmena KANOCZinho ex na boxovací pytel alebo príhovor k fotke na hrobe a jej animácia je MONTMARTROVSKÁ (Amélia rulez!), rozprávačský štýl a hl.postava ma zas veľmi blízko k najznámejšej postave S.J.Parker v SEX AND THE CITY, ale konieckoncov to film ani nesnaží zakrývať a aj názvom sa k tomu hrdo hlási. Oceňujem veľmi uzemnenú postavu suseda, ktorú by DONUTIL s radosťou zužitkoval, ale tak by ešte viac roztrieštil už aj tak veľmi chabý dej. Napriek všetkej kritike je to slušný oddychový film - aj keď len pre ženy ;) - bohužial len na jedno pozretie. Obávam sa však, že pri súčasnej scénaristickej mizérií v našich končinách sa dočkáme (po vzore BRIDGET JOHNSOVEJ z ktorej sa tiež vykrádalo) aj ženského románu č.2 (dúfam že podtitul nebude: "s herectvom v koncoch!") Cool-ová STAŠOVÁ vedie o jedno kolo a VAŠUT (v Nákupnej horúčke ja zas pred ním aj hééérečka MOJSEJOVÁ ) si može robiť len poznámky, lebo mraštenie čela ešte nie je herectvo. Škoda režisérovho talentu, toto je TROŠKova parketa, RENČ sa osvedčil v úplne inom žánri (REKVIEM PRO PANENKU, POKOJ BEZ OKEN) a ten mu sedí ako uliaty! ()

Vivian odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad. Mizerné herecké výkony - s čestnou výjimkou pana Miroslava Donutila, který i toho malého prostoru, jejž dostal, využil mistrně. Zuzana Kanócz má sice pěkný obličejík i postavu, ale jako herečka je dřevo (podobně jako její kolegyně Laďka Něrgešová, která je stejně jako Kanócz mistryní v přehrávání), ovšem nekorunovaným králem všech dřev a absolutním mistrem přehrávání je v tomto filmu David Švehlík a jeho Hubert. Pokusy o humor jsou většinou spíš křečovité až trapné, dialogy znějí neuvěřitelně neskutečně (ne jako ze života, ale jako z béčkového amerického seriálu, kde se baby chovají podobně afektovaně), postavy působí nerealisticky a všechny jako vystřižené podle jedné šablony, celou dobu jsem měla dojem, jako by se autoři zoufale snažili napodobovat zahraniční filmy, a se slzou v oku jsem vzpomínala na staré dobré české komedie, které už dneska asi nikdo točit neumí... Tohle je typická "novácká" záležitost. Ale místy mi to připadalo ještě ubožejší než Kameňáky. Možná to měla být snaha o vtipný příběh o ženách, mužích a vztazích, ale celé to ztvárnění působilo tak strnule, nepravdivě a načančaně (místy jsem měla silný dojem, jako bych se dívala na TV reklamu), že z toho prostě vyšla jen karikatura, hloupá, plytká a rozhodně ne ze života. Hrdinkám, které jsou po všech stránkách dokonalé, vypadají perfektně i ráno po probuzení, s rozmazaným líčením, zpocené, opilé a ubrečené, se prostě nedá věřit ani slovo. Podobně jako "tlumočnici" Stašové, která má výslovnost jako mírně pokročilý student jazyků (ačkoli jinak hraje dobře). V celém filmu navíc působila dost rušivě neuměle vnucovaná reklama na kosmetiku zn. AVON (kterážto značka byla jedním ze sponzorů filmu). ()

Lish84 

všechny recenze uživatele

Stejnojmenný román Michala Viewegha jsem nečetl, přesto to na mě působilo jako jeho filmová ilustrace. Často promlouvající hlas hlavní hrdinky či literárně znějící dialogy - takový filmový román. Ale nakonec proč ne, byl to zjevně záměr a proto vyčítat to tvůrcům by byla rána pod pás. Film je natočen docela moderně a působí "světově" :) Plus pěkné písničky Ivy Frühlingové. Přesto všechno mě film nudil, zejména díky dost řídkému ději a "vtipným" scénám, které mě moc nepobavily. Ani dobré herecké výkony Simony Stašové, Marka Vašuta a Stelly Zázvorkové to nezachránily. Vidět tento film jednou mi bohatě stačilo. ()

CrazmydRed 

všechny recenze uživatele

Nič extra. Nápad to je slabý, poväčšine prebratý z amerických "úspešných" filmov. Nemôžem ale poprieť istý šarm pani Stašovej, a takisto niektoré vtipnejšie pasáže. Marek Vašut ma tiež nepresvedčil o svojom talente. Herci sa neukázali práve v najlepšom svetle, zápletky sa dali prehliadnuť hneď na začiatku ... Nie môj štýl ... ()

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama