Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletá Laura, redaktorka bulvárního ženského týdeníku Vyrovnaná žena, si v metru všimne na reklamních tabulích milostného dopisu, který je podepsán Oliverem. O stejném dopisu se baví ženy v kadeřnictví, kam má namířeno. Je mezi nimi i její matka, rozvedená překladatelka Jana, která nesnáší české muže. Její první láskou byl egoista Pažout, kterému nikdy neodpustila, že přišel do divadla pozdě, a navíc ve svetru. Neuspokojil ji ani první manžel, který sice sehnal byt, ale jinak byl stejný buran jako Pažout. Naštěstí onemocněl rakovinou a zemřel. Od té doby Jana hledá toho pravého. Hledá ho i Laura, která vypráví, jak se před dvěma lety seznámila v Tatrách s Oliverem, osamělým starším mužem. Po jedné schůzce skončí s Oliverem doma, překvapí je matka a dostane hysterický záchvat, protože v Oliverovi pozná Pažouta. Okamžitě ho vyhodí. Laura přistihne na vánočním večírku Olivera v objetí s bývalou přítelkyní, ale on si ji usmíří poukazy na Kanárské ostrovy. Po roce se však v jejich vztahu objeví první trhliny a hádky... (TV Nova)

(více)

Recenze (759)

Chladek 

všechny recenze uživatele

Film mě od první chvíle zaujal. Sice snaha dát Laďce Něrgešové šanci jako herečce mě absolutně nechala chladným, ale objev v Zuzaně Kanócz je dobrou protiváhou. Převedení knižního románu se myslím celkem zdařila. ()

krivkin 

všechny recenze uživatele

docela ptákovina, usínal jsem u toho, chápu, že ženám se to může líbit, ale mě ten miš-maš, který má podobu dlouhého klipu, nijak nezaujal, líbil se mi akorát výkon Simony Stašové a místy dobrá hudba.... ()

Lewaso 

všechny recenze uživatele

Ač nejsem ženou, tento román byl stejně pro mě. Překvapivě jsem se mile ztotožnil s Oliverem „Vašutem“, neboť podobné hrátky osudu se opravdu stávají a tak dávám za 85%. Trochu mi vadí Vieweghova (Renčova) slabší práce s postavami. ()

(fjw) 

všechny recenze uživatele

Lehce nadpůrměný český film. Filip Renč je dobrým režisérem, ale jeho tvorba poslední dobou nějak upadá, což je škoda. Renč se snaží, aby jeho filmy vypadali jak vyrobené v Hollywoodu a styl tomu odpovídá. Tady ta snaha vyšla. Všichni herci jsou docela dobří (ikdyž Vašuta jako herce nemusím) až na hysterickou a herecky děsnou Něrgešovou. ()

hwnd odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud film zhnuseně nedokoukám, tak si nic jinýho než odpad nezaslouží. A to jsem schopen dokoukat kdejaký béčko a leckdy se u něj i pobavit. Ale tato karikatura na film byla jedna velká koncentrovaná trapnost a stupidnost. Ptám se sám sebe, jak je možné, že něco takového má nominace na Lvy nebo jak může být autor takové trapárny naším nejprodávanějším knižním autorem. Kde to jsme???? ()

Lalu 

všechny recenze uživatele

Jelikož knížka patří k mým nejoblíbenějším od Michala Viewegha, rozhodla jsem se film zhlédnout. Hodně mě to zklamalo. Hlavní herečka byla v některých částech strašně nepřirozená, jiné části úplně vypadly, o Tatrách není v knížce ani zmínka. Když se opravdu moc nudíte, film vás jakž takž zabaví, ale jinak...nic moc. ()

BradleyT 

všechny recenze uživatele

Velmi rozporuplný film, zdá se jakoby ho natáčela amatérská skupinka lidí s kvalitnímiu herci při ruce. Ač je snímek místy veelice vtipný a ani chvilku se nenudíte, pořád jakoby něco chybělo, jen to, alespoň já, neumím popsat. Takže ode mne 3* ()

Spielbergo odpad!

všechny recenze uživatele

Inu proti gustu... Souhlasím s Civalovo hodnocením Kanóczové jako "ultramrdatelné" ale to je asi tak vše. :-) Nicméně máma a ségra tento film skoro až zbožňují a daly by sem z fleku 5 hvězdiček. Že by mi skutečně unikalo něco strašně zásadního ve vztazích mužů a žen, nebo mám všechny ženský, kterým se to líbí, začít litovat? Najděte si na netu článek o nové "generaci zmrdic". Přesný popis životního stylu zde předvedených "dam". Stašová to svou angličtinou na letišti jen potvrzuje. Nebo to bylo míněno jako satira a autor chtěl ukázat, že se vlastně ve své malosti a ubohosti nijak neliší od nenáviděných Čechů? Že by to byl román PRO ŽENY, a tak to bohužel normální chlap asi nikdy nemá šanci pochopit? Ne, prostě nevěřím, že Češky jsou takhle omezené, až blbé. A Češi nejsou odpudivý vepři co se nedokážou chovat slušně. Jednu * za hlavní hrdinku a sem tam hlášku? Ne, pro mě bohužel stále odpad. ()

Adam's 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, po filmařské stránce bych zařadil mezi odpad, přesto jsem se na to díval znova a to nikoliv z masochistických pohnutek. Tak špatný film to tedy nebude. SImona Stašová ve své nejvýraznější roli (kam moje paměť sahá), zdatně sekunduje Zuzana Kánocz, Miroslav Donutil a místy i Marek Vašut. Jen ta Něrgešová, kdyby nebyla... ()

Toumyk 

všechny recenze uživatele

No takže plus, jednoznačné plus je Zuzana Kanócz a její tělo. Jako chlap jsem to říct zkrátka musel. Ale jinak mě tento snímek nějak vysloveně nepřitahoval, občas nějaká ta trochu vtipnější scéna, ale na celý film jich bylo tedy dost málo. Děj? no děj bych tu ani radši nehledal, protože ta v podstatě neviditelná dějová linie tady nikoho nezaujme. Naprosto naivní příběh a zápletka. Je poměrně škoda, že tento film zatlačuje takové herecké talenty jako Miroslav Donutil do pozadí (byl tam všehovšudy tak max. 10 min.) a do popředí tahá herce neherce typu Nosek a Švehlík. Zkrátka Renč se stal opět autorem červeného balastu, který opravdu stačí vidět jen jednou a nikdy více. ()

GoldenGecko 

všechny recenze uživatele

Proč vlastně nedát odpad, napadá mě. Asi mám na to Renče moc ráda, nebo za to může Simona Stašová? Každopádně kterýkoli režisér by si měl pečlivě rozmyslet jestli točit podobné "komedie"... Mohlo by to znamenat konec leckteré kariéry. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Vám pripadá normálne, že holka chodí s maminým prvým mužom a nikomu z nich to nepríde divné a zvláštne? Potrebujete vidieť v každej druhej scéne niekoho piť alkohol? Nechcem vidieť stokrát videné hnanie sa za láskou, ospravedlňovanie nevery, hľadanie chlapa (čo keď je zadaná), počuť ľúbim ho po prvom rande. České hranie sa na Ameriku. P.S.Kanócz je krásna! ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Tento film má jistou šťávu, ale místy je moc klišovitý až povrchní, herecké výkony jsou pouze průměrné a někdy ani to ne, dobře si tam zahrál Marek Vašut. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Nechci se znovu opakovat, ale prostě nemám rád Viewegha. Román pro ženy je opět komedie velice prvoplánová, ale je třeba říct, že docela příjemná a na nic si nehraje. Vašut je sympaťák každým coulem, jen by nemusel až tolik přehrávat, avšak hlavní představitelka je hodně pěkná a na roli hloupé trubky se hodí. Román pro ženy je rozhodně lepší než jeho následovník "pro muže" - 50 %. ()

IQ.89 

všechny recenze uživatele

Jako zasloužilej prostatik, se smyslem pro krásu mladších slečen, jsem nadšen z tohoto filmu, který dává mladým kráskám zaslouženou alternativu - svý telefonní číslo vydám na vyžádání. ()

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama