Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletá Laura, redaktorka bulvárního ženského týdeníku Vyrovnaná žena, si v metru všimne na reklamních tabulích milostného dopisu, který je podepsán Oliverem. O stejném dopisu se baví ženy v kadeřnictví, kam má namířeno. Je mezi nimi i její matka, rozvedená překladatelka Jana, která nesnáší české muže. Její první láskou byl egoista Pažout, kterému nikdy neodpustila, že přišel do divadla pozdě, a navíc ve svetru. Neuspokojil ji ani první manžel, který sice sehnal byt, ale jinak byl stejný buran jako Pažout. Naštěstí onemocněl rakovinou a zemřel. Od té doby Jana hledá toho pravého. Hledá ho i Laura, která vypráví, jak se před dvěma lety seznámila v Tatrách s Oliverem, osamělým starším mužem. Po jedné schůzce skončí s Oliverem doma, překvapí je matka a dostane hysterický záchvat, protože v Oliverovi pozná Pažouta. Okamžitě ho vyhodí. Laura přistihne na vánočním večírku Olivera v objetí s bývalou přítelkyní, ale on si ji usmíří poukazy na Kanárské ostrovy. Po roce se však v jejich vztahu objeví první trhliny a hádky... (TV Nova)

(více)

Recenze (759)

_Irbe_ 

všechny recenze uživatele

Hezká odychovka na kterou se dá koukat a pochopitelně zejména ženskou část diváckého spektra potěší. Celkem paradox je, že hlavní hrdinka není ani za mák kladnou postavou. Vystajlovaná mladinká novinářka, která nechá sympatického učitele angličtiny proto, že se moc líbí její mámě, stejně tak hodnýho kluka, kterej jí spoří na byt a pak i toho českýho polo bonda, polo Willise - Olivera :). ("Spoiler" :)) ) Jenže pak si v kadeřnictví vzpomene že ho vlastně má ráda. Takhle se snad (doufám) mladá vyrovnaná nezakomplexovaná ženská vážně nechová. ()

Remielia 

všechny recenze uživatele

v zahranici by to neobstalo ale na ceske pomery sa naozaj ceni snaha o dynamickejs a modernejsii vzhlad filmu tie hviezdy su skor za formu ako obsah lebo ten je naozaj biedny , je to taka prva lastovicka ktora vsak leto neurobi... ()

Fang 

všechny recenze uživatele

No Viewegh ve filmu....nevim nevim....kdyz pominu Bajecna leta ktera jsem i cetl - to se oboji povedlo, ale dalsi knihy jsem necetl a dalsi filmy, ktere jsem dle jeho predlohy videl :( mi prineslo mnohe zklamani, jsem jen rad, ze jsem na to nesel do kina :) Herce tezko hodnotit, jaxe rika - z hovna bic neupletes! ()

Riker 

všechny recenze uživatele

Ve filmu opět nehledám drobné chyby a hluchá místa jako je obsazení v kadeřnickém salónu a proto je přecházím. Jinak mistrně natočené Vieweghovo dílo o absurdních situacích do kterých život poslal hlavní hrdiny. Marek Vašut podle mě výborný. ()

`barocco 

všechny recenze uživatele

Remeselne zrucne natocena feministicka agitka napisana muzom (?!?) ktora navyse klze na tak okatej povrchnosti nazorov zenskych ci muzskych postav ze clovek si kladie otazku, su tito ludia vobec z realneho sveta? Hlavna predstavitelka strieda jeneho chlapa za druhym aby napokon predniesla pozersku vetu: Proc vzbudzuji v muzich tolik malo lasky... Jej matka nie je o nic na tom lepsie, zena v rokoch si stale vybera zivotneho partnera ako nezrela pubertiacka a koreni to hlaskami ako vystrihnutymi z feministickeho propagandistickeho letacika. Autor scenara sa nestiti dokonca vlozit jej do ust ani propotratarsku agitku. Prupovidka o analnom sexe je uz potom len ceresnickou na naslahackovanej torte povrchnosti a bezobsaznosti zivotnych postojov hlavnych akterov. Lutujem hercov ze sa nechali tak nechutne vmanipulovat do tak bezducheho pozerstva. Film priam v protiklade so Sverakovskym ci Jarkovskeho citlivo ludskym pristupom k zivotnym problemom bezneho cloveka. Tolko arogantnych nazorov na clovecenstvo sa nenajde ani v tej najhlupejsej americkej zlatanine.... Kebyze je tento film len pozlatkom, budiz, ale este navyse aj otravene... Vziat si priklad z zivotnych nazorov a postojov hlavnych postav tohto filmu (a ony tie nazory su myslene vazne) tak to pre cloveka hotova katastrofa... ()

da-a 

všechny recenze uživatele

Dle románu pro ženy vzniknuvší film pro muže - nebo je tomu naopak? Hrátky s opačným pohlavím jen s rizikovým pojištěním, to je, oč tu běží. Michal Viewegh mě opět překvapil. Tentokrát v tandemu s Filipem Renčem, který látce o mírně zhýralé dvacítce Lauře na lovu chlapáků porozuměl a vykreslil její milostná dobrodružství s dostatečným (a potřebným) nadhledem. Viewegh se nebál napsat scénář sám a zaručil, že jakákoliv nitka nebude roztřepena natolik, aby ji režisér se svými herci nemohli v klidu vyžehlit. Takový je vlastně celý film: vyžehlený, někdy mírně anekdotní, s typicky žánrovou zkratkou, silnými charaktery (Simonu Stašovou, ačkoliv ve filmu nemá hlavní úlohu, si díky její silné osobnosti pamatuji nejvíc), po čase opět zajímavým Markem Vašutem a na konci upřímně zacyklený do komfortní polohy romantického cajdáčku s mašlí a bambulkou. A právě sebeuvědomělým závěrem (kreativec Vašut trefuje hřebík na hlavičku: je to jako v americkém filmu) si to Román pro ženy žehlí u mně; jeho postavy jsou neživotné, vyrobené na míru škádlivému snímku, ale to není nutně na škodu. Byť bych si jeho protagonisty neuměl představit, jak existují v "normálním" světě, v tom filmovém si naštěstí vedou obstojně. ()

lehkoživka odpad!

všechny recenze uživatele

Film se zdál být ještě o několik tříd horší než kniha. U knihy jsem doufala, že ten název je parodie.. nebyl. Nicméně kniha se dočíst dala, přestože ji považuji za Vieweghovu nejslabší. Film jsem vydržela cca 30 minut. Marek Vašut v roli osudového muže působil jako namyšlený blbec, deklamující fráze vyčtené z knih, kterým nerozumí. Role Olivera vyžadovala charismatického herce. Vašut je mizerný herec a charismatu nemá ani co by se za nehet vešlo. Dala bych filmu jednu hvězdu - vzhledem k existenci ještě o fous horších počinů - ale říkám si: za co? ()

yarghoul 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to je, ale mě ten film nevadí. I když tam vidím všechny ty ujetosti, trapnosti a klišé, nedokážu na film zanevřít a klidně se na něj znovu podívám. Stašová je okouzlující. ()

Weehaa 

všechny recenze uživatele

Je to hnus a trapnost. Radši bych devadesát minut koukal do vypnutý televize než tohle znova. Další důkaz, že Renč neumí. Kromě prvotiny všechno blbě. Měl to tenkrát nazvat Requiem pro panáčka. Nebo Requiem pro dobrý vkus. ()

Infalín 

všechny recenze uživatele

Nevím jak ostatním, ale mně přijde svět Michala Viewegha docela nudný. Jako někteří chlapi potřebují kvůli nízkému sebevědomí obrovská auta, Viewegh nám pořád musí servírovat svou představu úspěšných lidí, protože on to přece dobře zná. ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Někdy mam pocit že pár kritiků napíše po předpremiéře svoji kritiku a zaškatulkují film. Myslím že je to tento případ, film hodně podceňovaný. Když srovnán s českými komediemi poslední doby tak si určitě 4* zaslouží. Je to vtipné a celkem realistické, občas tam jsou hluchá místa a pár přehnaných scén, ale v jakém českém filmu ne. A nakonec, perfektní hudba co celý film podkresluje. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Vtipné momentky, skvělá a jedinečná Simona Stašová. Prostě se pokaždé u tohoto filmu skvěle bavím a odpočinu si. Nic víc od toho nečekám a vždy je mé očekávání splněno na jedničku. ()

laurence 

všechny recenze uživatele

Už název napovídá, že pro jedno pohlaví to bude pouze na vlastní nebezpečí. Avšak já proti filmům pro ženy nic nemám, nicméně v tomto případě mi vadí, že české rádoby kultovní komedie nemají žádný styl a jsou veskrze trapné. ()

Flamik 

všechny recenze uživatele

Komedie/romantický? z 30% možná. Vtip v tomto filmu rozhodně nehledejte. Tedy pokud se nesmějete žertům alá Novoty. Romantický občas ano, ale kdybych si chtěl vybrat nějakou slaďárnu tak to nebude RPŽ. Co mě na tomto filmu ale nejvíce zklamalo byla slepota režiséra/scénáristy a já nevím kdo všechno se na budování filmu ještě podílí. Kdyby se na tento snímek podívali trošku s odstupem tak by ho asi nikdy nepublikovali, pokud tedy nechtěli točit nějakou českou esmeraldu. To však doufám že tak nízko ještě nejsme. ()

JackieBliz 

všechny recenze uživatele

Dívat se na to dá, pokud to běží v televizi a vy zrovna nemáte nic na práci, jste moc unavení na to sáhnout pro ovladač a naladit si něco lepšího (pokud v televizi vůbec něco je). Michal Viewegh není rozhodně můj šálek kávy, čaje nebo čehokoliv jiného, ten člověk mi prostě svým psaním nesedne a rozhodně to mělo vliv na moje hodnocení filmu - jak by ne, vždyť je to podle jeho knihy, že ano? Prostě ne moc kvalitní, ani ne moc vtipný - trošku hloupý a absurdní - šílený a trapný film. ()

CabelkaB 

všechny recenze uživatele

I když většině lidí se tento film nelíbil. U mě patří mezi nejoblíbenější komedie :) ... Skvěle zahrané ... Miluji roli Simony Stašové, ta se ve filmu opravdu vyznamenala. Nepatří to určitě mezi nejlepší české filmy, ale já nemohu jinak než dát za mě pět hvězd. Ráda se k filmu vracím a znovu se na něj kouknu je to milá komedie pro zasmání :) ()

kverula 

všechny recenze uživatele

Veškerý intelekt házím do koše, v tomto románu pro ženy není potřeba a to mě na tom baví. Koneckonců, přesně tak se my ženy chováme, pokud jde o lásku, ne? Já jsem se v tom příběhu našla, byť se nepodobám ani jedné z představitelek. Za vhled do ženské duše dávám do plnejch. ()

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama