Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletá Laura, redaktorka bulvárního ženského týdeníku Vyrovnaná žena, si v metru všimne na reklamních tabulích milostného dopisu, který je podepsán Oliverem. O stejném dopisu se baví ženy v kadeřnictví, kam má namířeno. Je mezi nimi i její matka, rozvedená překladatelka Jana, která nesnáší české muže. Její první láskou byl egoista Pažout, kterému nikdy neodpustila, že přišel do divadla pozdě, a navíc ve svetru. Neuspokojil ji ani první manžel, který sice sehnal byt, ale jinak byl stejný buran jako Pažout. Naštěstí onemocněl rakovinou a zemřel. Od té doby Jana hledá toho pravého. Hledá ho i Laura, která vypráví, jak se před dvěma lety seznámila v Tatrách s Oliverem, osamělým starším mužem. Po jedné schůzce skončí s Oliverem doma, překvapí je matka a dostane hysterický záchvat, protože v Oliverovi pozná Pažouta. Okamžitě ho vyhodí. Laura přistihne na vánočním večírku Olivera v objetí s bývalou přítelkyní, ale on si ji usmíří poukazy na Kanárské ostrovy. Po roce se však v jejich vztahu objeví první trhliny a hádky... (TV Nova)

(více)

Recenze (759)

kacer4 

všechny recenze uživatele

Aj keď je to stráviteľné, druhý krát si to už nepozrem. Celkom dobrý humor a prsia Kanóczi a Něrgešovej len mierne zachraňovali potápanie dejom. Ten bol plytký a nevyspitateľný ale v tom zlom slovazmysle. A holý Vašutov zadok mi spôsobil minimálne jednodňovú traumu. ()

SZYslak 

všechny recenze uživatele

Sex ve meste na cesky zpusob, tezce zasranej PPckem. Kreativec (Mr. Big Vashoot), blbka z casopisu, kondom (sex), hotel a vino (snobarna), ujeceny kravy. Na druhou stranu je to obcas i vtipne, avsak lehce predvidatelne. Ctenarky Elle, Bazaaru, Leo cteni a Ohnicku budou blahem chrochtat a ronit litry Femigelu. (+) Stasova (-) Afektovana blbka Nergesova. 56%. ()

morepower 

všechny recenze uživatele

Neberu tenhle film vážně, ale jen jako odpočinkovou záležitost se skvělým Vašutem a Stašovou. Je to v podstatě takovej komix moderní holky zblblý cosmopolitanem a vyzrálýho požitkáře, kterej chtěl mít tenhle nadhled ve dvaceti a prostě to tenkrát nešlo zato teď je to "doopravdy". ()

Kassandra 

všechny recenze uživatele

Román pro ženy patří do mého hodně krátkého seznamu českých filmů, které mám ráda. A přitom je to vlastně kýč. ()

Merenre odpad!

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu je cosi tak nechutně znechucujícího, že jsem po pul hodině měl náladu tak v prdeli, aby bylo zapotřebí pěkných pár dílů červeného trpaslíka, ajtáku a futuramy, abych uvěřil, že lidstvo ještě není na odpis a nemusím si jít hodit hned mašli. Odporně slizká karikatura na romantickou komedii. Že je víveg afektovaná pozerská piča mě nepřekvapuje, ale že s ním tak skvěle držel basu cely filmovy ansábl mě udivuje (a to kurva nechci vidět jak by to dopadlo, kdyby to vzal do svých špinavých pracek Hřebejk). ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Docela slušná porce erotiky i humoru, navíc s příjemným hudebním doprovodem Fruhlingové, který se k tomuhle přesně hodí. Zasloužilý umělec Renč to místy docela drsně napálil (postelová scéna Noska a Kanocz je fakt hustá), nicméně i tak je to ve výsledku jemný romantický film s lehkým humorem, přesně dle úspěšných zahraničních vzorů. Švehlík je tady tak těžký frajer, že už těžší být nemůže. Vašut je zde přesně vašutovský, jak ho máme rádi, mírně prkenný, ale stále vtipný a frajer jen těsně za Švehlíkem. Viewegh zřejmě rád jezdí do Tater. ()

ElisR 

všechny recenze uživatele

Mě se tento film líbil. Skvělá je Simona Stašová už od prvních minut filmu, kdy vstoupí na letiště s českým pasem, ale mluví anglicky a scénu, kdy doma objeví nahého Pažouta, zahrála opravdu skvěle. Příběh byl dle mého názoru dobrý, to že dcera pozná na horách chlapa, který je mámin bývalý - to už je dobrý námět na film. Hláška "já už nám tajně dva roky spořím na byt...jako idiot...s liškou" mě dostane prostě pokaždý :-D Jediné, proč dávám 4* a ne 5* je to, že mi do příběhu vůbec nijak nezapadal parašutista Rašilov a úsek, který se ve filmu týká jeho mě nudil. Jinak skvělý! ()

Jamalkaa 

všechny recenze uživatele

Román pro ženy mě neskutečně baví. Líbí se mi na něm asi uplně všechno. Atmosféra filmu, styl vyprávění, svižnost. Baví mě humor, hlášky a všechny postavy. Soundtrack ala Iva Frühlingová je velmi příjemný. Nevím,.. má nějaké kouzlo, originalitu a nikdy se mi neokouká. MÁM TENHLE FILM PROSTĚ RÁDA, SRDEČNÍ ZÁLEŽITOST! Oblíbené hlášky: "Nazdar, Lauro. Musím bohužel konstatovat, že ani dnes nevypadáš vyrovnaně.", "Naši furianti...Há, to bude doufám komedie", "Ježiš, to je idiot. Podívej se, co má za mobil.Takovej křáp.", "Představ si, do zadku! A ani jí k tomu nepustil hudbu! "A aa, bez hudbyy, aahh." ...... ()

pold 

všechny recenze uživatele

Přetrpěl jsem to jednou u příbuzných. Velmi solidní výkon Simony Stašové nicméně nemohou vyvážit neuvěřitelně sračkoidní scénář, přímo prosákký takovým tím tupým normalizačním šovinistmem a rádoby nadhledem. ()

Hird 

všechny recenze uživatele

O hvězdičku méně za hlavní představitelku Laury, vůbec mi tam herecky neseděla, působila nevěrohodně, telenovelovitě... ()

Veeria 

všechny recenze uživatele

Laura a Oliver.... pro mě nezapomenutelná dvojka. Zuzana Kanócz, Marek Vašut a Simona Stašová hlavními hvězdami tohoto filmu. Dopis Olivera považuji za nejkrásnější vyznání lásky, které lze ve filmovém světě vidět. I přes vztahové karamboly, nedorozumění a chyby je zde naděje, že každý najde své štěstí - i tam, kde by ho nehledal. Tento film je srdcová záležitost, ráda se na něj podívám znovu a znovu.... ()

Nakor 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku to vypadalo na fajn romantickou komedii, bohuzel, romantika neprisla a komedie se vytratila. V polovine filmu jsem se az prilis dlouho nudil. Nektere vtipy byly dost nezvladnute, dialogy spatne napsane... Ve filmu je nekolik momentu, kdy jsem si rekl, ze neni ztrata casu ten film videt, je tam vyborna hudba (Iva Fruhlingova a Support Lesbiens tam skvele sedli!), jsou tam pekny holky, takze je i na co koukat, ale filmarsky to pokulhava az prilis casto. Navic jeste zaver dost vysumi - neni ani romanticky (zadne emoce se pri tomto filmu nedockate!) ani vtipny, jen takovy: "Aha, uz to skoncilo, tak jdem." Film me od precteni knihy spise odradil. ()

Shadowfax 

všechny recenze uživatele

Hloupá, nevtipná komedie bez romantiky s příšernou Laďkou a zvláštním vývojem postav. Když autor v závěru tvrdí, že klišé v amerických popových písních je vlastně naprostá prada, chtěl sem utéct z kina. Naštěstí to byl konec:) ()

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama